Sidan kan innehålla affiliate-länkar, detta gör det möjligt för oss att hålla sidan fri från annonser. Så här fungerar det

Bäst i test - Bäst grillpanna till induktionshällar (2024)

Bäst i test - Bäst grillpanna till induktionshällar (2024)

I detta omfattande test har vi noggrant utvärderat och jämfört olika grillpannor för att hjälpa dig hitta den ultimata lösningen för dig som har en induktionshäll. Med det ökande intresset för induktionshällar så blir valet av en lämplig grillpanna allt viktigare för att säkerställa en optimal matlagningsupplevelse.

Är du på jakt efter en ny induktionshäll? Hade du dessutom velat slippa en traditionell köksfläkt? Då skulle vi rekommendera att du tittar på så kallade "induktionshällar med integrerad fläkt". Dessa nya spishällar har en integrerad köksfläkt i mitten av induktionshällen och de fungerar med både frånluft eller kolfilter. En perfekt lösning för dig som vill ha stor valfrihet kring hur du kan utforma ditt kök.

I denna artikel kommer vi att presentera vilka grillpannor som imponerade mest när det kommer till prestanda, hållbarhet, design och även användarvänlighet. Självklart är alla grillpannorna kompatibla med induktionshällar, vilket innebär att oavsett om du är en erfaren kock med professionell köksutrustning eller en hemmakock med en vanlig induktionshäll så kommer dessa modeller att fungera utan problem för dig.

Guiden är till för att hjälpa alla, oavsett nivå av matlagnings erfarenhet och vi hoppas att du kommer hitta någon värdefull information som kan hjälpa dig att välja rätt grillpanna för din induktionshäll. Så låt oss börja titta på de bästa grillpannorna som har varit populära under 2023 och 2024.

Bäst grillpannor till induktionshällar:

 1. Skeppshult grillpanna i gjutjärn (Rektangulär), 32x22 cm
 2. De Buyer grillpanna i kolstål (Lyonnaise Mineral B Dia), 32 cm
 3. Finex grillpanna i gjutgärn, 25 cm
 4. Skeppshult grillpanna i gjutjärn (Fyrkantig), 25x25 cm
 5. Carl Victor grillpanna i gjutjärn, 28 cm
 6. Scanpan grillpanna (Pro IQ), 27x27 cm
 7. Eva Trio grillpanna (Professional), 28x28 cm
 8. Lodge Blacklock grillpanna i gjutjärn (Fyrkantig), 30 cm

Viktigt - Om du har en induktionshäll så bör du inte använda "Boost"-läget någon längre tid eftersom det kan kan skadda grillpannan. Till exempel på en induktionshäll med värmeintervaller 1 - 14 + Power Boost så skulle vi rekommendera att du börjar värma upp grillpanna på 6-7 för att sedan öka effekten till max 11-12.

Vilken grillpanna är bäst för en induktionshäll?

Skeppshult grillpanna i gjutjärn, 32x22 cm

Information:

Skeppshult grillpanna i gjutjärn, 32x22 cm, är verkligen en imponerande produkt som uppfyller förväntningarna för den perfekta grillningen. Den rektangulära formen och de kraftiga räfflorna i botten gör den idealisk för att grilla hela fiskar och andra delikatesser. Stålhandtaget ger flexibilitet genom möjligheten till efterstekning i ugn eller förvärmning av pannan. Enastående resultat uppnås genom att låta maten ligga några minuter på grillpannan innan den vänds, vilket ger tydliga grillränder och en fantastisk smak. Det är värt att notera att när maten släpper lätt från pannan så är den redo att vändas. Skeppshults engagemang för kvalitet är tydligt genom användningen av kravmärkt rapsolja från Carlshamns för förbehandlingen av grillpannan. Detta resulterar i en vacker svart färg och skapar en naturlig non-stick yta utan användning av kemikalier.

Detta gillar vi med produkten:

 • Grillpanna som utvecklar en naturlig "non-stick" effekt.
 • Stålhandtag möjliggör efterstekning eller förvärmning i ugn.
 • Kan användas på alla typer av värmekällor inklusive induktion och öppen eld.
8.9av 10
Material:
Gjutjärn
Detta ingår:
1 st grillpanna i gjutjärn - 32x22 cm.
Pris:
1 199 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

De Buyer grillpanna i kolstål (Lyonnaise Mineral B Dia), 32 cm

Information:

De Buyer grillpanna i kolstål (Lyonnaise Mineral B Dia) med en storlek på hela 32 cm är verkligen enastående och överträffar alla förväntningarna. Denna toppmodell från de Buyer imponerar med sin extra tjocka plåt som fördelar värmen jämnt, vilket är perfekt när den används på en induktionshäll. Grillpannan är en äkta fransk restaurang stekpanna som är tillverkad i kolstål och enligt oss blir grillpannan bättre efter varje användning. Pannan levereras med en yta av naturligt bivax, vilket inte bara ger enastående prestanda utan också hållbarhet. Det naturliga bivaxet bidrar till en hållbar non-stick yta och gör pannan redo att användas direkt ur förpackningen. En extra bonus är möjligheten att använda pannan i ugnen med en maximal temperatur på 230 grader, vilket ger extra flexibilitet och möjlighet att slutföra eller eftersteka rätter i ugnen.

Detta gillar vi med produkten:

 • Grillpanna i hög kvalité.
 • Tillverkat i kolstål som blir bättre med tiden.
 • Kolstål avger nyttigt järn i maten.
 • Fungerar på alla spisar, inklusive induktionshällar.
8.4av 10
Material:
Kolstål
Detta ingår:
1 st grillpanna i kolstål - 32 cm.
Pris:
899 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Finex grillpanna i gjutgärn, 25 cm

Information:

Finex Grillpanna med en storlek på 25 cm är en utmärkt grillpanna för köksentusiaster som uppskattar både stil och funktion. Möjligheten att grilla direkt på spisen gör denna grillpanna till en oumbärlig följeslagare för dem som älskar den autentiska grillsmaken på kött, fisk och grönsaker. Fjäderhandtaget "Speed Cool" i rostfritt stål bidrar till en elegant design, samtidigt som det blir enkelt att flytta grillpannan från spisen till bordet. Dess kompakta form och enkla förvaringsmöjligheter, inklusive möjligheten att hänga upp grillpanna gör den till en praktisk lösning för mindre kök. Finex är ett litet amerikanskt företag som erbjuder exklusiva vintage-produkt av gjutjärn. Den ekologiska inbränningen med linfröolja ger en gyllene bronsfärg som inte bara ger pannan en vacker finish, utan lägger också till en naturlig non-stick skydd

Detta gillar vi med produkten:

 • Tjock botten – vilket ger en jämn värmespridning.
 • Inbränd med ekologisk linfröolja så du kan börja använda grillpannan direk.
 • Djup grillpanna vilket ger mindre stänk.
8.6av 10
Material:
Gjutjärn
Detta ingår:
1 st grillpanna i gjutjärn - 25 cm.
Pris:
2 964 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Skeppshult grillpanna i gjutjärn, 25x25 cm

Information:

Skeppshult fyrkantiga grillpanna i gjutjärn på 25x25 cm skapar perfekta grillränder på all mat, oavsett om det är kött eller grönsaker. Den rekommenderade tekniken att låta maten ligga några minuter på grillpannan innan den vänds ger en imponerande grillränder och en autentisk grillsmak. Det är värt att notera att när maten släpper lätt från pannan är det ett tecken på att den är redo att vändas, och det är inte nödvändigtvis en indikation på att maten har fastnat i räfflorna. En stor fördel med Skeppshults gjutjärnsprodukter är användningen av kravmärkt rapsolja från Carlshamns vid förbehandlingen. Det ger inte bara produkterna en vacker svart färg utan skapar också en naturlig non-stick yta utan användning av kemikalier. Detta är en positiv aspekt för dem som prioriterar hälsa och miljövänliga alternativ i köket.

Detta gillar vi med produkten:

 • Erbjuder ett natural non-stick skydd, utan tillsats av några kemikalier.
 • Tillverkad i noggrant kontrollerat råmaterial i form av rent tackjärn.
 • Fungerar på alla typer av värmekällar, inklusive induktionshällar.
8.5av 10
Material:
Gjutjärn
Detta ingår:
1 st grillpanna i gjutjärn - 25x25 cm.
Pris:
999 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Carl Victor grillpanna i gjutjärn, 28 cm

Information:

Carl Victor grillpanna i gjutjärn på 28 cm är ett utmärkt val när det kommer till att skapa enastående grillresultat med hälsosamma egenskaper. Det som skiljer denna grillpanna från mängden är dess naturliga non-stick beläggning, som inte bara är effektiv utan också tillverkad av samma typ av fett som används vid matlagning. Detta gör inte bara stekningen hälsosammare utan ger också en extra dimension av smak till varje rätt. Den generösa storleken på 28 cm ger tillräckligt med utrymme för allt du vill grilla, stort som smått. Den smarta designen tillåter även att färdiga portioner kan hållas varma vid sidan av medan resten av maten tillagas, och detta utan att offra saftighet eller värme.

Detta gillar vi med produkten:

 • Fungerar på alla typer av spishällar, inklusive induktion.
 • 25 års garanti på gjutjärnet.
 • Tillverkad i Sverige.
8.5av 10
Material:
Gjutjärn
Detta ingår:
1 st grillpanna i gjutjärn - 28 cm.
Pris:
999 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Scanpan grillpanna i aluminium (Pro IQ), 27x27 cm

Information:

Scanpan grillpanna i aluminium (Pro IQ) med en storlek på 27x27 cm är verkligen en högpresterande grillpanna som ger dig möjligheten att skapa enastående grillresultat med lätthet. Den danska tillverkaren Scanpan har levererat en imponerande grillpanna som inte bara ger en spröd yta och läckra grillränder på kött och grönsaker, utan också erbjuder bekvämlighet och hållbarhet. Pannans berömda non-stick beläggning från Scanpan förhindra att maten fastnar och det underlättar även vid rengöring. Den speciella gjuttekniken, med en stålplatta i botten och aluminium, garanterar enastående uppvärmning och jämn värmefördelning, perfekt vid använding på induktionshäll. Det ergonomiska handtaget och den låga vikten gör användningen av denna grillpanna fantastiskt lätt och smidig. Det är ett välkommet tillskott för dem som uppskattar bekvämlighet och funktionalitet i köket.

Detta gillar vi med produkten:

 • Har en "non-stick" beläggningen från Scanpan.
 • Ergonomiskt handtag.
 • Kan användas på alla värmekällor, inklusive induktion.
8.5av 10
Material:
Aluminium
Detta ingår:
1 st grillpanna i återvunnen aluminium - 27x27 cm.
Pris:
1 199 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Eva Trio grillpanna (Professional), 28x28 cm

Information:

Eva Trio grillpanna (Professional) på 28x28 cm är en imponerande grillpanna som levererar överlägsna grillresultat varje gång. Det som sätter denna grillpanna i en klass för sig är den innovativa Slip-Let®-beläggningen, som inte bara täcker insidan utan även utsidan. Detta ger pannan förmågan att hantera mycket höga temperaturer utan att något bränner fast, vilket är en ovärderlig egenskap för den passionerade kocken. Grillpannan har en solid botten som garanterar en jämn värmefördelning, vilket gör det möjligt att steka mat med en perfekt stekyta och de karakteristiska grillmärkena som ger en autentisk grillupplevelse. Den hållbara Slip-Let®-beläggningen är inte bara extremt effektiv utan också oerhört tålig. Med en livslängd som är tre till fem gånger längre än traditionella non-stick-beläggningar så erbjuds du inte bara enastående prestanda utan också långvarig kvalitet.

Detta gillar vi med produkten:

 • Hållbar Slip-Let®-beläggning (en typ av non-stick).
 • Tål höga temperaturer och kan användas i ugn upp till 260° C.
 • Fungerar på alla värmekällor, inklusive induktion.
8.7av 10
Material:
Rostfritt stål och aluminium
Detta ingår:
1 st grillpanna i rostfritt stål och aluminium - 28x28 cm.
Pris:
1 529 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Lodge Blacklock grillpanna i gjutjärn, 30 cm

Information:

Grillpanna Lodge Blacklock i gjutjärn med en storlek på 30 cm, tillhör Logdes premium-serie och är verkligen en imponerande grillpanna som levererar läckra grillränder och enastående stekresultat. Med en bottenstorlek på 25,4 cm erbjuder den en imponerande stekkapacitet, vilket är perfekt för att ge biffar och grönsaker den autentiska grillsmaken. Det som verkligen skiljer Blacklock-serien är att den är tillverkad av 25% lättare gjutjärn, vilket ger en bekväm upplevelse under matlagningen. De höga handtagen bidrar till bra kontroll under användningen, vilket gör grillningen till en fröjd. Dess ärfta lättviktsmaterial kombinerat med en trippel seasoned-finish är imponerande. Den tre gånger inoljade bränningen skapar en naturlig non-stick beläggning som förbättrar användarupplevelsen och gör matlagningen till en fröjd.

Detta gillar vi med produkten:

 • Inoljad tre gånger för att ge en naturlig non-stickbeläggningen.
 • Tål höga temperaturer och kan användas i ugn upp till 260° C.
 • Fungerar på induktionshällar.
8.8av 10
Material:
Gjutjärn
Detta ingår:
1 st grillpanna i gjutjärn - 30 cm.
Pris:
1 665 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Varför ska man välja en grillpanna istället för ett stekbord?

När det kommer till valet mellan en grillpanna och ett stekbord så finns det viktiga överväganden att göra för att passa dina köksbehov. Om du har läst vårt tidigare inlägg om de bästa stekborden så kanske du undrar varför du ska välja en grillpanna istället för ett stekbord.

Till skillnad fråm stekbord så erbuder grillpannor hemmakockar en flexibilitet som är svår att slå. I och med de är kompakta så är de något mer hanterbara, vilket gör dem idealiska för mindre portioner och enklare användning. Detta är perfekt för de som värdesätter autentisk grillad smak och önskar skapa vackra grillmärken på maten och då blir en grillpanna det självklara valet.

Att få den karakteristiska mönstret och den visuella aptitretaren som grillpannor ger är svår att matcha med ett stekbord (om du inte väljer ett stekbord med reflor). Dessutom kan den mindre storleken som gillpannor har göra det enklare att rengöra och underhålla, vilket kan vara avgörande för de som prioriterar praktisk användning och lättskött köksutrustning.

I ljuset av de olika behoven som stekbord och grillpannor fyller, kan valet vara beroende av hur du gillar att laga mat och självklart personliga preferenser. Om du finner att ditt användningsområde och köksutrymme mer passar för mindre portioner och önskar en autentisk grillupplevelse, kan en grillpanna vara ett utmärkt komplement eller till och med det primära valet i ditt kök. Men om du däremot vill ha möjlighet att tillaga större mängder mat samtidigt så är oftast ett stekbord den bästa lösningen.

Material: Vilken typ av material ska man välja på en grillpanna för induktionshäll?

Valet av material för en grillpanna som ska användas på en induktionshäll är avgörande för både prestanda och hållbarhet. Här är några vanliga materialalternativ och deras egenskaper:

 1. Järn eller stål med magnetiska egenskaper: Induktionshällar fungerar genom att generera ett magnetfält, och därför krävs ett material med magnetiska egenskaper. Järn och vissa typer av stål är idealiska val eftersom de kan attraheras av magneterna i induktionshällen. En gjutjärnsgrillpanna eller en panna av rostfritt stål med magnetiska egenskaper är vanligtvis passande för induktionskokning.
 2. Rostfritt stål: Grillpannor av rostfritt stål med magnetiska bottenlager är en populär och hållbar val. Rostfritt stål leder värme jämnt och reagerar snabbt på temperaturändringar, vilket gör det lämpligt för induktionshällar och grillning.
 3. Emaljerat gjutjärn: Gjutjärn är känt för sin överlägsna värmehantering och förmåga att behålla värme länge. Emaljerat gjutjärn ger dessutom en non-stick-yta och skyddar mot rost. Det är tungt men ger utmärkta grillresultat.
 4. Aluminium med magnetisk botten: En dl grillpannor kombinerar aluminiumens lätthet med en magnetisk botten för att göra dem kompatibla med induktionshällar. Dock kan de värma ojämnt, så se till att de har en tjock bas för jämn värmefördelning.

Undvik material som koppar och aluminium utan magnetiska egenskaper om de inte är försedda med ett magnetiskt bottenlager, då dessa material inte fungerar på induktionshällar. Det är alltid klokt att kontrollera produktbeskrivningen eller förpackningen för att säkerställa att grillpannan är kompatibel med induktion innan du köper den.

Olika typer: Ska man välja en rund eller fyrkantig grillpanna?

Valet mellan en rund eller fyrkantig grillpanna beror i stor utsträckning på personliga preferenser och praktiska överväganden. Här är några aspekter att tänka på när du väljer formen på din grillpanna:

Matlagning och presentation:

 • Rund grillpanna: Runda pannor är klassiska och passar bra för tillagning av blandade rätter, som grönsaker och kött samtidigt. De ger också en naturlig rund yta för stekning av exempelvis pannkakor eller crepes.
 • Fyrkantig grillpanna: Fyrkantiga pannor har ofta större yta i hörnen, vilket kan vara fördelaktigt när du vill maximera utrymmet för att grilla eller steka flera ingredienser samtidigt.

Hantering och förvaring:

 • Rund grillpanna: Runda pannor har inga vassa hörn, vilket kan göra dem lättare att hantera och rengöra. Dessutom är de generellt sett enklare att förvara.
 • Fyrkantig grillpanna: Fyrkantiga pannor har hörn som kan vara mer utmanande att rengöra, men de ger också möjlighet att effektivt använda hela ytan. När det gäller förvaring kan de dock vara lite knepigare att passa in i vissa utrymmen.

Design:

 • Rund grillpanna: Runda pannor har en tidlös och traditionell design som många uppskattar. De passar väl in i de flesta köksmiljöer.
 • Fyrkantig grillpanna: Fyrkantiga pannor ger en modernare och ibland mer stiliserad look. Om du har en modern köksdesign kan detta vara ett bra val.

I slutändan är det viktigaste att överväga hur du planerar att använda din grillpanna och vilken form som bäst passar dina preferenser och matlagningsbehov. Båda formerna kan vara effektiva för att uppnå läckra grillresultat, så det handlar till stor del om personliga preferenser och praktiska överväganden.

Vanliga frågor om grillpanna till induktionshällar:

Vilket material är bäst att välja på en grillpanna för använding på en induktionshäll?

För användning på en induktionshäll är det bästa materialet för en grillpanna ett som är magnetiskt och ger jämn värmefördelning. Här är några av de bästa materialen att överväga:

 1. Gjutjärn med emaljbeläggning: Gjutjärn är känt för sin utmärkta värmehantering och förmåga att behålla värme länge. När det är försedd med en emaljbeläggning blir pannan också enklare att rengöra och underhålla. Gjutjärn är magnetiskt och fungerar därför utmärkt på induktionshällar.

 2. Rostfritt stål: Rostfritt stål är också ett utmärkt val för grillpannor till induktionshällar. Det är hållbart, motståndskraftigt mot korrosion och leder värme jämnt. Se till att välja en panna med en magnetisk botten för att säkerställa kompatibilitet med induktionsteknik.

 3. Aluminium med magnetisk botten: Vissa grillpannor kombinerar lättheten hos aluminium med en magnetisk botten för att göra dem kompatibla med induktionshällar. Detta material värmer snabbt upp och ger bra resultat vid grillning.

Oavsett vilket material du väljer, se till att det är försedd med en plan och jämn botten för att säkerställa optimal kontakt med induktionshällen för att säkerställa en effektiv och jämn värmeöverföring. Kontrollera alltid produktinformationen eller förpackningen för att säkerställa att grillpannan är kompatibel med induktion innan du köper den.

Vad är skillnaden mellan ett stekbord och en grillpanna?

Ett stekbord och en grillpanna är två olika köksredskap som används för olika ändamål, även om de båda är inriktade på att tillaga kött och andra livsmedel. Här är några av de huvudsakliga skillnaderna mellan ett stekbord och en grillpanna:

 1. Design och konstruktion:
 • Stekbord: Ett stekbord är vanligtvis en platt yta med upphöjda kanter runt omkring. Det används för att steka eller grilla kött och grönsaker och kan vara elektriskt eller gasdrivet. Ytan är ofta platt och jämn för att ge en större yta för tillagning.
 • Grillpanna: En grillpanna är en panna med upphöjda räfflor eller linjer, vilket skapar mönster och ger maten snygga grillmärken. Det är oftast utformat för användning på spisen och kan ha en slät botten eller vara försedd med små fötter för att ge luftcirkulation.
 1. Användningsområde:
 • Stekbord: Används vanligtvis för att steka eller grilla större mängder kött, grönsaker eller andra livsmedel. Det är särskilt användbart i professionella kök där det krävs hög kapacitet.
 • Grillpanna: Används för att grilla mindre mängder livsmedel direkt på spisen. Det är ett praktiskt alternativ för hemmakockar som vill få grillade smaker inomhus.
 1. Mönster och resultat:
 • Stekbord: Ger en jämn yta för tillagning och märker inte maten med räfflor eller linjer.
 • Grillpanna: Skapar snygga grillmärken på maten, vilket ger en attraktiv presentation och kan erbjuda en del av den autentiska grillade smaken.
 1. Storlek och hanterbarhet:
 • Stekbord: Är oftast större och kan vara mindre praktiskt för hemmakockar med begränsat utrymme.
 • Grillpanna: Är mindre och mer hanterbar, vilket gör den lämplig för användning i hemmet.

Sammanfattningsvis används ett stekbord ofta i storskalig matlagning eller i professionella kök, medan en grillpanna är mer anpassad för mindre portioner och hemmakök. Valet mellan dem beror på ditt specifika användningsbehov och köksutrymme.

Updaterad:

Andra liknande artiklar:

 • Alternativ till en traditionell köksfläkt?

  Om du inte vill ha en traditionell köksfläkt eller fläktkåpa så finns det idag faktiskt några alternativ som fungerar lika bra. I det här inlägget går vi igenom alla alternativ som finns till köksfläktar och fläktkåpor. Lär dig mer om spishällar med inbyggd fläkt och bänkfläktar som du placerar in i bänkskivan.

 • Planerar du att köpa en spishäll med fläkt? Så väljer du rätt modell

  I det här inlägget går vi igenom vilka fördelar det finns med en spishäll med fläkt, se också bilder på flera populära modeller. Till sist ger vi dig också några tips på saker som du bör känna till innan du väljer en spishäll med integrerad köksfläkt.

 • Bäst i test - Bäst fristående vakuumförpackare (2024)

  I det här inlägget har vi samlat de bästa fristående vakuumförpackarna. Vi går också igenom vilka skillnader där är mellan en fristående vakuumförpackare och en integrerad vakuumlåda. Se aktuella priser och var du kan köpa dessa produkter till bäst pris på nätet.

 • Bäst i test - Bäst grytor till induktionshällar (2024)

  Här samlar vi de bästa grytorna för dig som har en induktionshäll. Vi går igenom vilka material som är bäst att välja på grytor och kastruller för att de ska fungera på en induktionshäll. Till sist tipsar vi också om några populära grytor från tillverkare som Zwilling, WMF och Eva Trio.