Sidan kan innehålla affiliate-länkar, detta gör det möjligt för oss att hålla sidan fri från annonser. Så här fungerar det

Bäst i test - Bäst induktionshällar med inbyggd fläkt (2024)

Bäst i test - Bäst induktionshällar med inbyggd fläkt (2024)

En spishäll med integrerad fläkt, eller som vi kallar de "fläkthäll" är en induktions- eller gashäll med inbyggd fläkt i mitten av hällen. Den fungerar som två apparater i en och används oftast i köksöar eller där andra former av utsug inte är möjliga eller önskvärda. Men i och med de flesta hällar går att få med kolfilter så kan du placera hällen var du vill i köket.

Vill du veta mer om spishällar med fläkt så ska du läsa vårt inlägg: Vad är en spishäll med fläkt? Spishällar med integrerad fläkt är den typ av vitvara som har ökat mest i popularitet under de senaste åren och den blir allt vanligare i många köksdesigner och framfört allt i nya kök i och med den ger större valfrihet kring utformandet av köket eftersom man inte är beroende av ventilationsrör och frånluft.

I det här inlägget hittar du några av de bästa induktionshällarna med inbyggd fläkt som kommer att ge ditt kök den där wow-faktorn. Alla spishällar som vi går igenom här under har vi personligen testat vid matlagning, men också där de har varit installerade bredvid varandra vilket har gjort det möjligt för oss att jämföra ljudnivåer, effektivitet, design och mycket annat. Dessa hällar är också sådana som har fått bra feedback från personer som har köpt och installerat spishällen i sitt eget kök.

Ska du skaffa en induktionshäll med integrerad fläkt?

Det finns flera anledningar till varför det kan vara bra att välja en spishäll med inbyggd fläkt. En av de stora fördelarna är att installationen blir mycket enklare jämfört med traditionella fläktar som man placerar ovanför spisen eller till exempel takfläktar. Att välja en takfläkt kräver ofta omfattande ventilationssystem och rördragningar, vilket inte bara tar tid utan också kan påverka hur effektivt fläkten fungerar. Genom att välja en spishäll med inbyggd fläkt undviker man dessa komplicerade steg och får en enklare installationsprocess.

En annan fördel med en spishäll med integrerad fläkt är möjligheten att skapa en enhetlig och stilren köksdesign. Traditionella fläktkåpor kan ibland bryta den visuella designen i köket, medan en spishäll med diskret integrerad fläkt kan bidra till ett mer harmonisk och estetiskt tilltalande kök. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för de som värdesätter en modern och minimalistisk köksinredning i kombination med en öppen planlösning.

Utöver att diskutera alla fördelarna med spishällar med integrerad fläkt så kommer vi också att utforska några andra viktiga aspekter som kan vara bra att känna till vad gäller dessa spishällar. Detta inkluderar information om olika modeller, tekniska specifikationer, underhållstips och eventuella begränsningar som användaren bör vara medveten om. Att göra en informerad köpbeslut kommer att vara lättare när man har en helhetsbild av vad dessa enheter har att erbjuda.

Men låt oss börja med de för- och nackdelar som vi anser att det finns med en spishäll med fläkt.

Fördelar:

 • Förenklad design och vanligtvis mycket enkla att installera.
 • Elegant och kompakt (två apparater i en - spishäll + köksfläkt).
 • Större möjlighet att utforma köket exakt så som ni vill i och med att spishällen kan placeras var som helst i köket och ni är inte beroende av någon ventilation.
 • Spara energi med kolfilter och luftcirkulation. (Med en kolfilterfläkt så återanvänder du redan uppvärd luft, istället för att skicka ut den ur huset).

Nackdelar:

 • Något begränsat utbud och tillgänglighet (Det är inte alla modeller som finns tillgängliga för beställning via nätet).
 • En del modeller (speciellt billigare varianter) tar upp lite extra mycket skåputrymme under hällen (mer om detta i slutet av inlägget).
 • Priset kan verka högt, men du måste komma ihåg att du får två apparater (spishäll + köksfläkt). Att köpa en enskild spishäll och köksfläkt i "premium"-segmentet kostar vanligtvis lika mycket som de spishällar med fläkt som du hittar här på sidan.

Några andra saker som kan vara bra att känna till om spishällar med fläkt:

 • Beroende på vilken tillverkare och modell du väljer så kan installationsprocessen variera och vara olika avancerad - Till exempel så behöver Pure modellerna från BORA bara ett hål i bakkanten av bänkskåpet, medans andra varianter kan behöva ett ventilationsrör som ska dras inne eller bakom bänkskåpet.
 • Undersök vad som ingår i priset, det är inte alltid säkert att kolfiter eller rörpaket för anslutning till ventilation medföljer - Detta är extra viktigt om du ska vill koppla spishällen till frånluft, eftersom det kan finnas flera olika rörpaket att välja mellan.
 • Något som är återkommande på denna sidan och som vi rekommenderar alla att undersöka är ljudnivån från fläkten. Till exempel så är det inte ovanligt att där kan vara en stor skillnad på ljudnivån om man jämför mellan en "budget" och "premium"-variant.
 • Om du väljer en modell med frånluft, se då till att du har rätt storlek på ventilationsröret - detta är extra viktigt om du planerar att gjuta in röret i husgrunden i samband med nybyggnation. Beroende på vilken modell och tillverkare du väljer så kan kraven se olika ut, men till exempel BORA kräver att ventilationsrören är 120 mm och det gäller alla deras spishällar med integrerad fläkt.

Så vilka är då de bästa spishällarna med fläkt? Här under har vi samlat några av de bästa spishällarna med integrerad fläkt som vi har testat, använt och demokört. Vi kommer uppdatera detta inlägget med fler produkter allteftersom vi testar och demokör nya modeller.

Bäst spishäll med fläkt och induktion (2024):

Vilken induktionshäll med inbyggd fläkt är bäst i test?

1. BORA X PURE - Induktionshäll med fläkt (55 000 kr)

1. BORA X PURE - Induktionshäll med fläkt (55 000 kr)

Det vi gillar:

 • En av de tystaste spishällarna med integrerad fläkt på marknaden.

 • Ramlöst svart glas med elegant finish, detta gör också att man kan fälla ner hällen i bänkskivan.

 • Två stor flex-induktionszoner så du placera kärl och kastruller var du vill oavsett storlek.

 • A+ i energiprestanda.

 • Enkelt skjutreglage med touch-kontroll.

 • Flera avancerade säkerhetsfunktioner.

 • Effektiv luktextraktion i din matlagningsmiljö.

 • Väldigt enkel att installera om du använder kolfilter.

Viktigt att känna till:

 • Priset - Denna hällen är i "premium"-segmentet för spishällar med fläkt, men kvalitén och ljudnivån gör att vi tycker hällen är bland de bästa som finns tillgängliga, även om priset är högt.

 • Tillgänglighet - BORA går endast att beställa hos någon av deras återförsäljare. (Begär ett prisförslag via oss och få extra rabatt på BORA X Pure)

BORA X PURE är utan tvekan den bästa spishällen med integrerad fläkt som vi har testat och den är desstom den mest populära modeller här på Fläkthällar.se. Det som gör att vi utser modellen till den bästa spishällen med fläkt är framför allt följande egenskaper:

 • Tyst fläkt, även när man kör fläkten på de högre effekterna.
 • Mycket enkel att rengöra och man byter enkelt kolfilter via fläkthålet som är placerat mitt i hällen.
 • 2 st stora och flexibla induktionszoner där du kan placera stekjärn och kastruller var du vill.
 • Möjlighet att manuellt eller helt automatiskt reglera effekten på fläkten vid stekning och kokning.

BORA X PURE är det ultimata val för dig som vill skapa ett unikt och modernt kök. Med sin effektiva integration av både funktion och stil är det en designdröm. Med det upplysta skjutreglaget är det enkelt att kontrollera hela spishällen med bara några få klick och eftersom hällen består av två stora induktionszoner så kan du placera kokkärlen var du vill oavsett storlek, på så sätt är du inte begränsad till fyra fasta zoner vilket är vanligt på många andra induktionshällar.

BORA X PURE har i flera år vunnit priset som ”Årets bästa produkt i sin produktkategori från Plus X Awards och den har även tilldelats Red Dot Award för sin goda designkvalitet.

Egenskaper:

 • Enkel touch-kontroll som låter dig styra hela spishällen med bara några få klick.
 • Förbättrad säkerhet. En automatisk säkerhetsavstängning, pausfunktioner och barnsäkerhetslås gör denna häll till ett säkert och familjevänligt val. Det finns också en anti-övervärmningsfunktion för att skydda din mat från att brännas.
 • Lätt att rengöra - Alla lösa delar kan enkelt rengöras i diskmaskinen och du bytar enkelt kolfilter via fläkthålet.

Installation:

BORA X Pure är väldig enkel spishäll med fläkt att installera. Om du väljer luftcirkulation med kolfilter så krävs det bara ett hål i bakkanten av bänkskåpet på 450x120 mm. Väljer du frånluft så har BORA ett unikt rörsystem som är väldigt enkelt att montera och dessa rörsystem går att få som både runda och platta rör.

Viktigt: Om du väljer frånluft så har BORA följande rekommendationer kring maxlängden på ventilationskanalen: Med modellen BORA X Pure så kan ventilationskanalen vara max 10 meter och du kommer behöva 1 st hjälpmotor efter 6 meter för att säkerställa optimalt luftflöde.

storlek (B x D x H):830 x 515 x 199 mm

modeller:Kolfilter & frånluft

2. Neff N90 (V68YYX4C0) - Induktionshäll med fläkt (34 995 kr)

2. Neff N90 (V68YYX4C0) - Induktionshäll med fläkt (34 995 kr)

Det vi gillar:

 • Boost-funktion för snabb kokning.

 • Finns i två varianter: Recirkulerande (kolfilter) eller frånluft via ventilationsrör.

 • Flex induktionszoner på båda sidor.

 • TwistPad, snabb och enkelt kontroll över hela hällen.

 • Manuella och automatiska program finns tillgängliga för fläkten.

 • Kolfilter ingår i priset.

 • Möjlighet att välja mellan kolfilter eller frånluft till samma pris.

Viktigt att känna till:

 • Begränsad tillgänglighet - Likt BORA så finns Neff inte tillgängligt på nätet, utan du måste beställa produkterna via en köksbutik.

Neff N90 (V68YYX4C0) är toppmodellen bland Neffs spishällar med fläkt. Några nämnvärda funktioner med den här spishällen är Neff FlexZone och TwistPad. FlexZone låter dig placera dina kastruller var du vill och värmer dem exakt där de står.

TwistPad är en avtagbar, magnetisk och upplyst kontrollratt som ger dig exakt och bekväm kontroll över hällen. Många som testar Neff gillade den eleganta designen som gör den både lätt att använda och rengöra.

Något som är viktigt att känna till om Neff är att produkterna går endast att köpa hos deras återförsäljare, vilket vanligtvis är köksbutiker. Detta betyder att Neff N90 (V68YYX4C0) och (V68PYX4C0) går ej att beställa på nätet.

Men vill du ha en likvärdig produkt som Neff N90 (V68YYX4C0) så skulle vi rekommendera Siemens iQ700 (EX877NX68E) eller Siemens iQ500 (ED877FQ25E) som är en något billigare version av iQ700, men den har samma stora induktionszoner som både Neff N90 och Siemens iQ700. Dessutom finns båda modellerna tillgängliga via nätet.

Egenskaper:

 • Twist Pad Flex®: En lättanvänd kontrollplatta för smidig kontroll över din spishäll.
 • Flex Design: Din personligt anpassade spishäll med separata, valbara Twist Pad Flex® i fyra färger.
 • Flex Induction – din spishäll känner av och värmer dina kastruller och stekpannor.
 • Intuitiva Flex Zoner: Ställ ut dina kokkärl! Spishällen känner direkt av deras storlek, form och position.
 • Automatic Air Sensor – justerar fläktstyrkan kontinuerligt för att anpassa sig till situationen i köket.

Installation:

Installationen av Neff N90 (V68YYX4C0) är också väldigt enkelt eftersom det bara behövs en håll i bakkanten av bänkskåpet om du väljer luftcirkulation med kolfiter. Spishällen går också att ansluta till frånluft, men då använder man ett speciellt rörpaket från Neff.

storlek (B x D x H):834 x 527 x 223 mm

modeller:Kolfilter & frånluft

3. BORA M PURE - Induktionshäll med fläkt (49 000 kr)

3. BORA M PURE - Induktionshäll med fläkt (49 000 kr)

Det vi gillar:

 • En 70 cm spishäll med 1 st stor flexInduktionzon och 2 st fasta zoner.

 • Samma avancerade funktioner som du hittar i BORA X Pure.

Viktigt att känna till:

 • Begränsad tillgång dels då den bara säljs via auktoriserade återförsäljare, och eftersom det är en helt ny modell.

 • Bara en flexinduktionszon, dock är de fasta zonerna är rätt stora så du kan utan problem använda både stora stekjärn och grytor.

BORA M Pure är en helt nya modell från BORA som kombineras alla fördelarna från de populära modellerna BORA Pure och BORA X Pure. Med BORA M Pure så får du alla fördelar från en kompakt spishäll som Pure, men med samma avancerade funktioner och flexibilitet från X Pure. Några egenskaper som vi gillar med den här nya varianten är:

 • Låg ljudnivå, även vid högre effekt på fläkten.
 • En blandning av BORA S Pure och Pure vilket gör att den passar utmärkt i mindre kök.
 • Ett billigare alternativ till X Pure men med samma avancerade funktioner.

Något som gör den här lite unikt är att den har två fasta induktionszoner samt en stor FlexInduktion-zon med bryggfunktion som är perfekt om du vill laga mat i ugnsform, större grytor eller använda ett stekbord.

Egenskaper:

 • Spishällen kontrolleras enkelt med en modern touchmanövrering med ett unikt utseende tack vare en vit LED-display. Den vertikala slidern med fingrets intuitiva upp- och nedrörelser eller lätta fingertryck, gör att kontrollen blir väldig enkel.
 • Två flexinduktionszonerna till höger på 230 x 230 mm som tack vare bryggningsfunktionen kan förbindas till en stor yta på hela 230 x 460 mm. Dessutom har du tillgång till två enskilda kokzonerna till vänster, perfekt för mindre kokkärl och pannor.
 • Ge spishällen en personlig touch: Inströmningsmunstycket finns i flera olika färger - svar, orange, rött, blått, jadegrönt, ljusgrått, solgult och greige. På så sätt kan du lätt anpassa köket efter din egen smak.

Installation:

Likt tidigare modeller så erbjuder BORA M PURE en enkla installationsprocess. För de som väljer luftcirkulation via kolfilter krävs endast ett hål i bakkanten av bänkskåpet, med måtten 450x120 mm. Alternativt kan spishällen anslutas till frånluften, och då erbjuder BORA ett unikt rörsystem som även detta är mycket enkelt att installera. Det är viktigt att notera att om du väljer frånluftsanslutning har ventilationskanalen en maxlängd på 6 meter, om du inte installerar en "hjälpfläkt" för att förlänga möjligheterna. Denna smidiga installationsprocess gör BORA S PURE till ett bekvämt och effektivt val för dem som prioriterar både prestanda och användarvänlighet i sitt kök.

storlek (B x D x H):760 x 515 x 199 mm

modeller:Kolfilter & frånluft

4. Siemens iQ700 (EX877NX68E) - Induktionshäll med fläkt (53 999 kr)

4. Siemens iQ700 (EX877NX68E) - Induktionshäll med fläkt (53 999 kr)

Det vi gillar:

 • Effektiv fläkt som tar bort både ånga och lukt.

 • Två stora induktionszoner som gör att du kan placera kokkärl och stekpannor var du vill.

Viktigt att känna till:

 • Tillgänglighet - Denna hällen tillhör studioLine-serien som endast säljs hos certifierade köksbutiker och återförsäljare.

Siemens iQ700 (EX877NX68E) är en annan väldigt bra induktionshäll med integrerad fläkt. Hällen har 2 stora induktionszoner så du kan placera stekjärn och grytor var du vill inom zonen. Hällen går att anpassa med både frånluft (ventilation) och kolfilter (luftcirkulation)

Hällen är utrustad med den allra senaste teknologin och med innovativa funktioner erbjuder studioLine serien en lyxigare och bekvämare matlagning.

Egenskaper

 • flexInduction – en smart matlagningszon som anpassar sig till dina kastruller och stekpannor.
 • flexMotion - flytta runt kastruller och stekpannor hur du vill och inställningarna följer med.
 • Dual lightSlider – bara tryck och dra för att justera värmen på spishällen.
 • climateControl-sensor – justerar fläktstyrkan automatiskt genom att kontrollera mängden ånga och matos. Sensorn för climateControl mäter hur mycket ånga och matos det finns vid din spis och justerar fläkten automatiskt. Luften i köket förblir fräsch och du kan till fullo ägna dig åt din matlagning.
 • Home Connect - tillgänglig information om din spis, oavsett vart du befinner dig via sin mobiltelefon eller surfplatta.

Installation:

Installationen av Siemens iQ700 (EX877NX68E) är precis som Neff och BORA väldigt enkelt eftersom spishällen behöver bara ett litet hål i bakkanten av bänkskåpet, hållet är inte större än 200 x 100mm och utrymmet bakom skåpet behöver inte vara mer än 30mm så du kommer inte behöva en extra djup bänkskiva, något som en bänkfläkt ofta kräver.

storlek (B x D x H):812 x 522 x 223 mm

modeller:Kolfilter & frånluft

5. BORA PURE - Induktionshäll med fläkt (41 000 kr)

5. BORA PURE - Induktionshäll med fläkt (41 000 kr)

Det vi gillar:

 • En av de tystaste spishällarna med integrerad fläkt på marknaden.

 • Ramlöst svart glas med elegant finish, vilket gör modellen utmärkt för att fälla ner hällen i bänkskivan.

 • Fyra stor induktionszoner.

 • A+ i energiprestanda.

 • Touch-kontroll med skjutreglage.

 • Flera säkerhetsfunktioner.

 • Effektiv fläkt med ångsug och luktextraktion.

 • Snabb och enkelt installation.

Viktigt att känna till:

 • Tillgänglighet - BORA går endast att beställa hos någon av deras återförsäljare.

 • Fasta induktionszoner så du kan inte använda BORAs egna stekbord som täcker hela hällen.

BORA PURE är en annan populär spishäll med fläkt från BORA. Denna modellen är något mindre än X Pure men innehåller samma avancerade teknik och effektiva fläkt. Den stora skillnaden mellan Pure och X Pure är framförallt storleken och priset. Sen har Pure fyra stycken fasta induktionszoner istället för två stora.

Hällen har också en automatisk ångsugskontroll vilket gör att du slipper justera fläkten manuellt och du kan fokusera på matlagningen. En annan sak som kan vara bra att känna till är att alla delar som kommer i kontakt med matos, fett och ånga kan enkelt tas bort via fläkthålet och diskas i diskmaskinen, även det aktiva kolfiltret kan tas upp och bytas via öppningen i hällen.

BORA Pure har av designrådet (German Design Council) utmärkts med German Design Award 2020 i kategorin Excellent Product Design – Kitchen för sin unika designkvalitet. Produkten har också fått en utmärkelse från iF Design Award 2020 inom området ”Produkt”, vilket är en av de viktigaste designutmärkelserna i världen.

Egenskaper:

 • Väldigt enkel touch-kontroll som gör det möjligt att styra hela hällen med bara några få klick.
 • Flera säkerhetsfunktioner. Till exempel finns det automatisk avstängning, pausfunktioner och barnsäkerhetslås vilket gör denna häll till ett familjevänligt val. Det finns också en anti-övervärmningsfunktion som förhindrar att din mat brännas vid.
 • Möjlighet att välja mellan 6 st färger på ventilationsgallret.

Installation:

BORA Pure är precis som X Pure väldig enkel att installera. Om du väljer varianten med kolfilter så krävs det bara ett hål i bakkanten av bänkskåpet på 450x120 mm. Om du vill ansluta spishällen till frånluft så har BORA ett unikt rörsystem som är väldigt enkelt att montera - rörsystemet finns som både runda och platta rör.

Viktigt: Om du väljer frånluft så har BORA följande rekommendationer kring maxlängd på ventilationskanalen - Med BORA Pure så kan ventilationskanalen vara max 6 meter.

storlek (B x D x H):760 x 515 x 199 mm

modeller:Kolfilter & frånluft

6. Miele KMDA 7476 FL - Induktionshäll med fläkt (49 390 kr)

6. Miele KMDA 7476 FL - Induktionshäll med fläkt (49 390 kr)

Det vi gillar:

 • Modernaste standard - Fläkten anpassar sig automatiskt beroende på vilka inställningarna du har på hällen.

 • Hög komfort och säkerhet - Skydd och enkel rengöring: Den slutna och släta ytan förhindrar kontakt med elektriska delar och motor.

Viktigt att känna till:

 • Tillgänglighet - Detta är en studio-produkt som endast säljs hos certifierade köksbutiker och återförsäljare.

Miele KMDA 7476 FL är en annan populär induktionshäll med integrerad fläkt. Hällen har 2 st stora induktionszoner så du kan placera stekjärn och grytor var du vill. Precis som de andra hällarna så går även denna häll att anpassa med både frånluft (ventilation) och kolfilter (luftcirkulation). Miele KMDA 7476 FL är en så kallad "studio"-produkt så den måste beställas via någon av Mieles utvalda återförsäljare.

KMDA 7476 FL är en helt ny modell, men det finns också en alternativ modell som har något mindre induktionszoner som heter Miele KMDA 7634 FL den går att beställa via nätet för 42 999 kr.

Egenskaper

 • Stor yta genererösa kokzoner inkl. 2 PowerFlex XL-kokzoner.
 • Elegant design – planmonterad fläkt.
 • Automatisk reglering av fläktlägen – Con@ctivity.
 • Kompakt styrning per nummerserie – ComfortSelect Plus.
 • Energisparande och tyst – kraftfull ECO-motor.

storlek (B x D x H):800 x 520 x 200 mm

modeller:Kolfilter & frånluft

7. BORA S PURE - Induktionshäll med fläkt (29 000 kr)

7. BORA S PURE - Induktionshäll med fläkt (29 000 kr)

Det vi gillar:

 • Priset - Detta är en av de billigare alternativen om man vill ha en "premium"-spishäll med fläkt.

 • Tyst och effektiv fläkt.

 • Ramlöst svart glas med elegant finish vilket gör att man kan fälla ner hällen i bänkskivan.

 • Fyra fasta induktionszoner - två stora och två mindre.

 • A+ i energiprestanda.

 • Kontrollera hela hällen med hjälp av en touch-kontroll.

 • Flera säkerhetsfunktioner.

 • Effektiv luktextraktion i din matlagningsmiljö.

 • Väldigt enkel att installera om du använder kolfilter.

Viktigt att känna till:

 • Tillgänglighet - BORA går endast att beställa hos någon av deras återförsäljare.

BORA S PURE är en av de bästa "mindre" spishällarna med integrerad fläkt som vi har testat och det beror framför allt på följande egenskaper:

 • Passar bra i mindre kök - Spishällen är bara 60 cm bredd.
 • Tyst och effektiv, även när man kör fläkten på hög effekt.
 • Väldigt enkel att rengöra och man byter enkelt kolfilter via fläkthålet.
 • Unikt utseende där fläkten är förskjuten till vänster vilket ger tillgång till två stora kokzoner.

S Pure är ett bra val för dig som har ett mindre kök och där en vanlig 80 cm spishäll inte får plats. Spishällen har samma avancerade funktioner som både BORA Pure och X Pure och den är dessutom lika effektiv, även då den är så pass mycket mindre. S Pure har också ett unikt utseende vilket är perfekt för den som vill skapa ett unikt kök. Hela spishällen kontrolleras med hjälp av ett upplysta touch-reglage.

Egenskaper:

 • Enkel touch-kontroll som låter dig styra hela hällen med bara några få klick.
 • Hög säkerhet. En automatisk säkerhetsavstängning, pausfunktioner och barnsäkerhetslås gör denna häll till ett säkert och familjevänligt val. Det finns också flera andra avancerade funktioner som till exempel ett anti-övervärmningsfunktion som hjälper till att skydda din mat från att brännas.

Installation:

BORA S PURE är precis som de större varianterna från BORA väldigt enkel att installera. Om du väljer luftcirkulation via kolfilter så krävs det bara ett hål i bakkanten av bänkskåpet på 450x120 mm. Vill du ansluta spishällen till frånluft så går det också, BORA har då ett unikt rörsystem som även det är väldigt enkelt att installera - men tänk på att maxlängden på ventilationskanalen är 6 meter om du inte sätter en "hjälpfläkt".

storlek (B x D x H):580 x 515 x 199 mm

modeller:Kolfilter & frånluft

8. Fjäråskupan | Safir - Induktionshäll med fläkt (41 070 kr)

8. Fjäråskupan | Safir - Induktionshäll med fläkt (41 070 kr)

Det vi gillar:

 • Priset - Premium-spishäll med fläkt i det lägre prisintervallet.

 • Hög kvalité - Svensktillverkad spishäll med fläkt från Fjäråskupan.

 • Plasmafilter - En av få spishällar med fläkt som går att anpassa med PlasmaClean-filter.

 • Fasta och FlexInduktion - Modellen har 2 st fasta induktionszoner och 1 st stor flexInduktion-zon.

Viktigt att känna till:

 • Extern motor ingår vid köp.

 • Tilläggspaket - Du måste köpa till antingen ett Plasmapaket, Frånluftpaket eller Kolfilterpaket.

Fjäråskupan | Safir Safir från Fjäråskupan erbjuder en banbrytande fusion där modern design smälter samman med avancerad funktionalitet. Det vi gillar mest med denna modellen är att den ger dig en sömlös och effektiv matlagningsupplevelse samtidigt som den ger ditt kök en elegant touch med flera unika egenskaper:

 • Kommer anpassad för extern motor som dessutom ingår vid köp.
 • Går också att anpassa med kolfiter eller PlasmaClean-filter.
 • Tyst och effektiv köksfläkt i och med den kan monteras utomhus.
 • Har 2 st fasta (190 x 220 mm) + 1 st stor flex-induktionszon 390 x 220 mm.
 • Avancerad touch-kontroll med tre normallägen och ett intensivläge samt eftergångstimer.

Upplev en snygg och stilren design med Safir från Fjäråskupan som kommer anpassad för extern motor. Full med högkvalitativa detaljer som intuitiva touchkontroller, integrerad timer och anpassningsbara värmezoner. Med den här spishällen får du en exklusiv och hållbar mittpunkt för din matlagning som ger maximalt med utrymme för allt annat som du vill förgylla ditt kök med.

Egenskaper:

 • Försedd med touch-kontroll som gör det enkelt att kontrollera effekten på fläkten och spishällen.
 • Fjäråskupan erbjuder 5 års garanti.

storlek (B x D x H):800 x 520 x 212 mm

modeller:Kolfilter & frånluft

Viktigt att tänka på när du väljer en spishäll med integrerad fläkt:

 • Utrymme: En spishäll med fläkt tar upp mer utrymme i bänkskåpet än en traditionell induktionshäll i och med fläktdelen, detta gör att du kan inte ha en inbyggnadsugn under hällen så planera för detta om du ska skaffa nytt kök.
 • Tillbehör: Om du köper en spishäll med fläkt så kan du behöva välja mellan frånluft och kolfilter. Det finns idag modeller för ventilerat utsug eller recirkulerande (kolfilter). Om du väljer en modell med frånluft så är det viktigt att du kontrollerar om det ingår ett rörpaket i priset. Vanligtvis ingår det inte och du måste köpa detta separat, så kom ihåg att ta med det i din budget.
 • Ljudnivån: Beroende på vilken modell och tillverakre som du köper din spishäll med fläkt från så kan ljudnivån skilja sig åt. Försök också jämföra hur mycket din nuvarande köksfläkt låter och vilken nivå du måste köra den på för att bli av med matosen? Så innan du bestämmer dig för en spishäll med fläkt kontrollera ljudnivån, max och min decibel (dB) för att se till att det inte är för högljudd, speciellt om du har ett kök med öppen planlösning.
 • Frånluft: Om du väljer en spishäll med fläkt som du planerar att ansluta till frånluft med hjälp av ventilationsrör så är det väldigt viktigt att du ser till att ha rätt mått på ventilationsrören. Detta är extra viktigt om du till exempel ska bygga nytt hus och planerar att dra ventilationsrören i en gjuten husgrund eftersom om det blir fel mått så kan det bli väldigt svårt och dyrt att åtgärda. Problemet som kan uppstå om du har ett för litet ventilationsrör eller många böjar är att det kommer uppstå ett motstånd och då kommer du inte bli av med eventuell rök, ånga och matos.

Till sist vill vi också rekommendera er att faktiskt testa modellen / produkten som ni är intresserad av. Många tillverkare och leverantörer skriver att deras produkt är "Bäst i test" men det kommer inte betyda att ni kommer tycka den är bäst. Vi har upptäckt att många uppfattar ljudet från fläkten olika, och även om modellen har en låg ljudnivå (dB) så kan det vara så att en modell som till exempel har 72 dB vara mer behaglig att lyssna på än en som har 69 dB.

Dessutom har vi sett att många så kallade "Bäst i test"-modeller som rekommenderas på andra hemsidor kan vara jobbiga och kräva mycket arbeta för att installera, och ska man då ha en hantverkare som ska installera spishällen så kan bara installationskostnaden kosta dig ytterligare 1 500 - 2 000 kr. Modellerna som du hittar här ovanför har enligt oss bäst ljudnivåer och den är även enkla att installera.

Updaterad:

Andra liknande artiklar:

 • Alternativ till en traditionell köksfläkt?

  Om du inte vill ha en traditionell köksfläkt eller fläktkåpa så finns det idag faktiskt några alternativ som fungerar lika bra. I det här inlägget går vi igenom alla alternativ som finns till köksfläktar och fläktkåpor. Lär dig mer om spishällar med inbyggd fläkt och bänkfläktar som du placerar in i bänkskivan.

 • Planerar du att köpa en spishäll med fläkt? Så väljer du rätt modell

  I det här inlägget går vi igenom vilka fördelar det finns med en spishäll med fläkt, se också bilder på flera populära modeller. Till sist ger vi dig också några tips på saker som du bör känna till innan du väljer en spishäll med integrerad köksfläkt.

 • Bäst i test - Bäst fristående vakuumförpackare (2024)

  I det här inlägget har vi samlat de bästa fristående vakuumförpackarna. Vi går också igenom vilka skillnader där är mellan en fristående vakuumförpackare och en integrerad vakuumlåda. Se aktuella priser och var du kan köpa dessa produkter till bäst pris på nätet.

 • Bäst i test - Bäst grillpanna till induktionshällar (2024)

  Här går vi igenom vilka grillpannor som är bäst för dig som har en induktionshäll. Vi har tidigare tipsat om några bra stekbord, men med en grillpanna så kan du få samma effekt som från ett grillgallret i och med att du kan steka på något högre temperaturer jämfört med ett vanligt stekjärn.