Sidan kan innehålla affiliate-länkar, detta gör det möjligt för oss att hålla sidan fri från annonser. Så här fungerar det

Bäst i test - Bäst keramisk stekpanna till induktionshäll (2024)

Bäst i test - Bäst keramisk stekpanna till induktionshäll (2024)

Letar du efter den perfekta keramiska stekpannan för din induktionshäll? Med den ständigt ökande populariteten för induktionskokning blir det allt viktigare att hitta en stekpanna som både passar din induktionshäll och erbjuder överlägsen prestanda i köket. I detta inlägg kommer vi att utforska några av de bästa keramiska stekpannorna som finns på marknaden i år (2024) och som är kompatibila med induktionshällar samt har en bra förmåga att leverera jämn uppvärmning och enkel rengöring.

Låt oss dyka in i världen av keramiska stekpannor och hjälpa dig att hitta det perfekta keramiska stekpannan för din induktionshäll. Men innan vi går vidare och tittar på några av de bästa alternativen, låt oss först besvara varför du bör överväga att välja en keramisk stekpanna eller stekjärn istället för andra vanliga material såsom stekjärn i rostfritt stål, gjutjärn eller kolstål.

Inledning: Vad innebär ordet "keramsikt" i keramsik stekpanna?

Ett keramiskt stekpanna är en mångsidig köksredskap som har blivit alltmer populärt bland hemmakockar och professionella kockar. Ordet "keramiskt" i "keramisk stekpanna" refererar till det material som beläggningen på stekpannan är tillverkad av. En keramisk beläggning består vanligtvis av flera lager av keramiskt material som är bränt på ytan av stekpannan. Det resulterande keramiska skiktet skapar en jämn och hållbar yta som har non-stick-egenskaper, vilket gör det lätt att laga mat med minimalt fett och enkelt att rengöra efter användning.

Idag finns det keramiska stekpannor i olika storlekar och former och de kan användas för att steka, sautera, grilla och mycket mer. Med sin förmåga att erbjuda både hälsosam matlagning och bekvämlighet har keramiska stekjärn blivit en oumbärlig del av många kök runt om i världen.

Den keramiska beläggningen på stekpannor och stekjärn är en icke-porös yta som är skapad genom att bränna keramiskt material på stekredskapets yta. Denna beläggning är känd för sina non-stick-egenskaper, vilket gör det möjligt att laga mat med minimalt fett och ger enkel rengöring.

Varför ska man använda ett keramiskt stekjärn eller stekpanna?

Att använda en keramisk stekpanna eller stekjärn har flera fördelar som gör det till ett attraktivt val för köksentusiaster. För det första erbjuder keramiska ytor en icke-porös och jämn yta som gör det möjligt att laga mat med minimalt eller inget fett, vilket kan vara fördelaktigt för de som vill göra sin matlagning mer hälsosammare. Dessutom är keramiska stekpannor kända för sin utmärkta värmefördelning, vilket resulterar i jämn uppvärmning över hela ytan och därmed jämn tillagning av maten.

Med en jämn värmespridning så minskar även risken för överkokning eller att du bränner maten samtidigt som du får en mer kontrollerad och precis matlagningsprocess. En annan "fördel" är att keramiska ytor vanligtvis enklare att rengöra än andra material, eftersom de är mindre benägna att bränna fast matrester och de kräver ofta bara en mild rengöring för att återfå sin glans.

Slutligen kan keramiska stekpannor och stekjärn också vara miljövänligare alternativ än vissa andra material, eftersom de inte innehåller PTFE eller PFOA, som är vanliga i en del non-stick-beläggningar som kan vara skadliga för miljön och hälsan. Med alla dessa fördelar är det inte konstigt varför många väljer att använda keramiska stekpannor och stekjärn i sitt kök.

Bäst keramiska stekpannor till spishällar med induktion:

 1. GreenPan Barcelona stekpanna med keramisk beläggning, 30 cm
 2. Eva Trio stekpanna med keramisk beläggning, 24 cm
 3. GreenPan Craft stekpanna med keramisk beläggning, 24 cm
 4. Scanpan CTX stekpanna med keramisk beläggning, 28 cm
 5. GreenPan Craft Chef's sautepanna med keramisk beläggning, 20 cm
 6. Scanpan HaptIQ stekpanna med keramisk beläggning, 28 cm
 7. Smeg stekpanna med keramisk beläggning, 24 cm
 8. GreenPan Barcelona stekpanneset med keramisk beläggning, 20 + 28 cm

Vilken keramisk stekpanna är bäst till induktionshällar?

GreenPan Barcelona stekpanna med keramisk beläggning, 30 cm

Information:

En stekpanna med en beläggningen som har oöverträffad livslängd och non stick-prestanda som kommer att förenkla hälsosamma måltider under många år framöver. Stekpannan från serien Barcelona är konstruerade i kombination med ett extra tjockt aluminiumhölje och den nyaste Magneto induktionstekniken, vilket gör att stekpannan har en snabb och jämn värmefördelning. Handtaget är tillverkat i gjutet rostfritt stål, vilket passar handen perfekt och ger ett elegant utseende. Stekpannan har också fått den nyaste och hittills bästa versionen av Thermolons hälsosamma och keramiska non stick-beläggning, Infinity Professional.

Detta gillar vi med produkten:

 • Jämn värmefördelning, perfekt för induktionshällar.
 • Ugnssäker så den går även att använda i ugnen.
 • Livstidsgaranti för fabrikationsfel.
9.4av 10
Material:
Aluminium
Detta ingår:
1 st stekpanna, 30 cm
Pris:
899 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Eva Trio stekpanna med keramisk beläggning, 24 cm

Information:

Stekpannan från Eva Trio med keramisk beläggning i storleken 24 cm är ett imponerande köksredskap som kombinerar stil, prestanda och användbarhet på ett förstklassigt sätt. Eva Trio är känt för sin skandinaviska design och högkvalitativa produkter, och denna stekpanna är inget undantag. Storleken på 24 cm är perfekt för vardaglig användning och passar för att steka, sautera och tillaga olika rätter. Stekpannan är konstruerad med en solid och jämn botten som säkerställer optimal värmefördelning för jämn tillagning av maten. Handtaget är också ergonomiskt utformat för ett bekvämt och säker grepp under matlagningen.

Detta gillar vi med produkten:

 • Tål temperaturer upp till 400°C.
 • Tillgänglig i två olika storlekar - 24 och 30 cm.
 • Fungerar på alla värmekällor, inklusive induktionshällar.
8.4av 10
Material:
Rostfritt stål och aluminium
Detta ingår:
1 st stekpanna, 24 cm
Pris:
599 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

GreenPan Craft stekpanna med keramisk beläggning, 24 cm

Information:

Med denna stekpanna kan du tillaga läckra rätter och välsmakande rätter. Stekpannan har en elegant look och hållbar design som håller länge och tål intensivt dagligt bruk. Detta är bland annat på tack vare pannans Thermolon ™ Infinity keramiska non-stick beläggning, som är förstärkt med diamanter, vilket gör pannan extremt hållbar och garanterar en snabb och jämn uppvärmning för fina resultat. Pannans förstärka insida gör den extra tålig mot t.ex. repor. Det rostfria stålhandtaget har en PVD-beläggning vilket gör den både ugnssäker och mer hållbar.

Detta gillar vi med produkten:

 • Elegant och slitstark design.
 • Tillgänglig i olika storlekar - 20, 24, 28 och 30 cm.
 • Lång livslängd
 • Fungerar på alla värmekällor, inklusive induktionshällar.
8.7av 10
Material:
Rostfritt stål och aluminium
Detta ingår:
1 st stekpanna, 24 cm
Pris:
807 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Scanpan CTX stekpanna med keramisk beläggning, 28 cm

Information:

Scanpan CTX stekpannan med keramisk beläggning i storleken 28 cm är en imponerande köksredskap som kombinerar prestanda och hållbarhet på bästa möjliga sätt. Scanpan har ett välrenommerat rykte för att tillverka högkvalitativa stekpannor och deras CTX-serie är inget undantag. Den keramiska beläggningen på denna stekpanna är exceptionell när det gäller non-stick-egenskaper. Det gör att maten glider lätt runt i pannan och minskar behovet av att använda extra fett vid matlagning. Dessutom är beläggningen hållbar och enkel att rengöra, vilket gör att pannan behåller sin kvalitet över tid. Med en storlek på 28 cm är denna stekpanna mångsidig och perfekt för att tillaga stora portioner av olika rätter. Den är också kompatibel med alla typer av spisar, inklusive induktion.

Detta gillar vi med produkten:

 • Extra stark non-stick beläggning.
 • Fungerar på alla typer av hällar, inklusive induktion.
 • Kan användas i ugnen upp till 260 grader C.
 • Kan diskas i diskmaskin men handdisk rekommenderas
8.9av 10
Material:
Rostfritt stål och aluminium
Detta ingår:
1 st stekpanna, 28 cm
Pris:
1 199 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

GreenPan Craft Chef's sautepanna med keramisk beläggning, 20 cm

Information:

GreenPan Craft Chef's sautépanna med keramisk beläggning i storleken 20 cm är en fantastisk tillskott till köket för alla matlagningsentusiaster. Denna sautépanna från GreenPan är ett bevis på tillverkarens engagemang för både kvalitet och hållbarhet. Den keramiska beläggningen på pannan är enastående när det gäller non-stick-egenskaper. Det gör det möjligt att laga mat med minimalt eller inget fett, vilket resulterar i hälsosammare måltider och enklare rengöring efter användning. Dessutom är beläggningen fri från skadliga ämnen som PFOA och PFAS, vilket gör den till ett säkert val för din matlagning. Med en storlek på 20 cm är pannan perfekt för sautéing av grönsaker, stekning av kött eller tillagning av mindre portioner.

Detta gillar vi med produkten:

 • Extra stark non-stick beläggning.
 • Fungerar utmärkt på induktionshällar.
 • Ugnsfast och tål maskindisk.
8.5av 10
Material:
Rostfritt stål och aluminium
Detta ingår:
1 st sautepanna, 20 cm
Pris:
787 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Scanpan HaptIQ stekpanna med keramisk beläggning, 28 cm

Information:

En rymlig panna från Scanpan som passar perfekt i vardagen. HaptIQ-stekpannan är belagd med den innovativa Stratanium+ non-stick beläggningen som gör att du sparar på matfett och undviker att maten bränner fast. Dessutom är pannan tillverkad i en 5-lagerskonstruktion av rostfritt stål blandat med aluminium som gör att du får en hållbar panna med bra värmefördelning.

Detta gillar vi med produkten:

 • Stratanium+ non-stick beläggning.
 • Fungerar på alla typer av spishällar och ugn - upp till 260°C.
 • Tillverkad i hållbar 5-lagerskonstruktion.
 • Kan diskas i diskmaskin men handdisk rekommenderas.
9.2av 10
Material:
Rostfritt stål
Detta ingår:
1 st stekpanna, 28 cm
Pris:
1 799 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Smeg stekpanna med keramisk beläggning, 24 cm

Information:

Smeg stekpannan med keramisk beläggning i storleken 24 cm är en välpresterande och stilfull tillägg till köket. Med Smegs rykte för kvalitet och design, levererar denna stekpanna på flera fronter. Den keramiska beläggningen ger en utmärkt non-stick-yta, vilket gör det lätt att laga mat med minimalt eller inget fett och enklare rengöring efteråt. Storleken på 24 cm är perfekt för vardaglig användning och passar för att steka, sautera och tillaga olika rätter. Den är också kompatibel med induktionshällar, vilket gör den mångsidig och praktisk för alla kök. Smeg stekpannan är välkonstruerad med en stadig och jämn botten som ger jämn värmefördelning över hela ytan. Handtaget är ergonomiskt utformat och bekvämt att hålla i under matlagningen.

Detta gillar vi med produkten:

 • Aluminiumkropp med stålbotten för jämn värmefördelning.
 • Kompatibel med alla spisar, inkl. induktion.
 • Kan diskas i diskmaskin.
 • Tillgänglig i flera olika färger
8.6av 10
Material:
Aluminium
Detta ingår:
1 st stekpanna, 24 cm
Pris:
1 249 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

GreenPan Barcelona stekpanneset med keramisk beläggning, 20 + 28 cm

Information:

I detta set från GreenPan får du 2 st stekpannor, den ena mäter Ø28 cm och den andra mäter Ø24 cm. Stekpannorna har extremt bra värmeledningsförmåga som tål att användas dagligen när det gäller allt ifrån att göra en omelett till att steka kött, fisk eller grönsaker. Beläggningen på stekpannorna är GreenPans senaste Thermolon™-beläggning som är både reptålig och hållbar att du till och med kan använda metallredskap i pannan.

Detta gillar vi med produkten:

 • Aluminiumkropp med stålbotten för jämn värmefördelning.
 • Passar alla värmekällor inklusive induktion.
 • Kan diskas i diskmaskin.
 • Kan också använda i ugn, upp till 220 grader.
8.7av 10
Material:
Aluminium
Detta ingår:
2 st stekpannor, 20 och 28 cm
Pris:
1 317 kr
Beställ idag

via kitchentime.se

Går det att använda en keramsik stekpanna eller stekjärn på en induktionshäll?

Självklart går att använda en keramisk stekpanna eller stekjärn på en induktionshäll. De flesta keramiska stekpannor och stekjärn är kompatibla med induktionshällar eftersom de är tillverkade av material som är magnetiska, vilket är en förutsättning för att induktionshällar ska fungera korrekt. Induktionshällar genererar en elektromagnetisk ström som skapar värme direkt i botten av stekpannan genom magnetiska växelverkan, vilket gör att maten värms upp snabbt och effektivt.

Om du vill säkerställa att din keramiska stekpanna eller stekjärn fungerar med din induktionshäll, så kan du enkelt kontroller de med hjälp av en magnet som du håller mot botten. I fall den fastnar så är botten magnetisk och då kommer den fungera på en induktionshäll. De flesta keramiska stekpannor har en induktionsbotten, men det är alltid bra att dubbelkolla om du redan har några keramsika stekpannor eller stekjärn.

Att använda en keramisk stekpanna eller stekjärn på en induktionshäll ger dig fördelarna med jämn värmefördelning och non-stick-egenskaper hos den keramiska beläggningen, samtidigt som du utnyttjar den snabba och effektiva uppvärmningen som erbjuds av induktionshällar. Detta gör kombinationen av keramiska stekpannor och induktionshällar till ett populärt val för många kockar och matlagningsentusiaster.

Vad är fördelen med att använda en keramisk stekpanna?

Att använda en keramisk stekpanna innebär flera fördelar som gör den till ett populärt val för många hemmakockar. Här är några av de främsta fördelarna med att använda en keramisk stekpanna:

 1. Jämn värmefördelning: Keramiska stekpannor är kända för sin förmåga att leverera jämn värmefördelning över hela ytan. Detta resulterar i en jämnare tillagning av maten och minskar risken för överkokning eller bränning av vissa delar av rätten.
 2. Non-stick-egenskaper: Den keramiska beläggningen på stekpannans yta gör den non-stick, vilket innebär att maten inte tenderar att fastna på ytan. Detta gör det enklare att laga mat med minimalt eller inget fett och underlättar rengöringen efter matlagningen.
 3. Hälsosam matlagning: Eftersom keramiska stekpannor inte innehåller skadliga ämnen som PTFE eller PFOA, är de ett hälsosamt alternativ för matlagning. Du behöver inte oroa dig för att dessa kemikalier ska frigöras i maten under uppvärmning.
 4. Miljövänlig: Keramiska stekpannor är vanligtvis miljövänligare än stekpannor med traditionella non-stick-beläggningar eftersom de inte innehåller skadliga kemikalier. Detta gör dem till ett mer hållbart val för miljön.

Sammanfattningsvis erbjuder keramiska stekpannor en kombination av jämn värmefördelning, non-stick-egenskaper och hälsosam matlagning som gör dem till ett attraktivt val för alla som letar efter en pålitlig och praktisk stekpanna för sitt kök.

Vanliga frågor om keramiska stekpannor och stekjärn till induktionshällar:

Vad är en keramisk stekpanna?

En keramisk stekpanna är en typ av stekpanna vars yta är täckt med en keramisk beläggning istället för traditionella non-stick-beläggningar som Teflon. Denna keramiska beläggning består vanligtvis av flera lager av keramiskt material som är bränt på stekpannans yta för att skapa en jämn och hållbar yta.

Keramiska stekpannor är kända för sin förmåga att erbjuda jämn värmefördelning och är vanligtvis enklare att rengöra än stekpannor med traditionella non-stick-beläggningar. De är också populära för att de är fria från skadliga ämnen som PTFE och PFOA, vilket gör dem till ett säkrare alternativ för matlagning.

Är keramiska stekpannor säkra att använda?

Ja, keramiska stekpannor är generellt säkra att använda för matlagning. Den keramiska beläggningen som täcker ytan av dessa stekpannor är vanligtvis fri från skadliga ämnen som PTFE (polytetrafluoreten) och PFOA (perfluoroktansyra), vilket är vanligt förekommande i vissa non-stick-beläggningar. Denna egenskap gör keramiska stekpannor till ett säkrare val för dem som är oroade över att undvika kemikalier i sin matlagning.

Det är dock viktigt att notera att även om keramiska stekpannor är säkrare i termer av beläggningens kemiska sammansättning, så kräver de fortfarande viss omsorg och användning för att undvika skador och bibehålla säkerheten. Till exempel kan överhettning av en keramisk stekpanna orsaka att beläggningen flagnar av, vilket kan leda till att maten fastnar och att stekpannan blir svårare att rengöra. Dessutom kan användning av metallredskap skada den keramiska ytan och minska dess effektivitet.

För att säkerställa att keramiska stekpannor förblir säkra att använda är det viktigt att följa tillverkarens rekommendationer för användning och skötsel. Detta kan innefatta att undvika överhettning, använda mjuka redskap och rengöra stekpannan på rätt sätt efter varje användning. Genom att ta dessa försiktighetsåtgärder kan du njuta av säker och effektiv matlagning med din keramiska stekpanna under lång tid.

Hur länge håller en keramisk stekpanna?

Hållbarheten på en keramisk stekpanna kan variera beroende på flera faktorer, inklusive märke, kvalitet på beläggningen och hur väl den sköts. Med rätt användning och skötsel kan en keramisk stekpanna dock hålla i flera år. Det viktigaste du kan göra för att förlänga dess livslängd är att undvika överhetta stekpannan, eftersom detta kan skada den keramiska beläggningen och minska dess effektivitet.

Det är också viktigt att använda mjuka redskap när du lagar mat för att undvika att skrapa eller skära i beläggningen, vilket kan leda till slitage. Att rengöra stekpannan skonsamt efter varje användning, helst för hand med en mild tvållösning och en mjuk svamp eller trasa, kan också hjälpa till att bevara dess kvalitet och livslängd. Med rätt skötsel kan en keramisk stekpanna vara en pålitlig följeslagare i köket under lång tid och leverera jämn, pålitlig matlagning.

Updaterad:

Andra liknande artiklar:

 • Alternativ till en traditionell köksfläkt?

  Om du inte vill ha en traditionell köksfläkt eller fläktkåpa så finns det idag faktiskt några alternativ som fungerar lika bra. I det här inlägget går vi igenom alla alternativ som finns till köksfläktar och fläktkåpor. Lär dig mer om spishällar med inbyggd fläkt och bänkfläktar som du placerar in i bänkskivan.

 • Planerar du att köpa en spishäll med fläkt? Så väljer du rätt modell

  I det här inlägget går vi igenom vilka fördelar det finns med en spishäll med fläkt, se också bilder på flera populära modeller. Till sist ger vi dig också några tips på saker som du bör känna till innan du väljer en spishäll med integrerad köksfläkt.

 • Bäst i test - Bäst fristående vakuumförpackare (2024)

  I det här inlägget har vi samlat de bästa fristående vakuumförpackarna. Vi går också igenom vilka skillnader där är mellan en fristående vakuumförpackare och en integrerad vakuumlåda. Se aktuella priser och var du kan köpa dessa produkter till bäst pris på nätet.

 • Bäst i test - Bäst grillpanna till induktionshällar (2024)

  Här går vi igenom vilka grillpannor som är bäst för dig som har en induktionshäll. Vi har tidigare tipsat om några bra stekbord, men med en grillpanna så kan du få samma effekt som från ett grillgallret i och med att du kan steka på något högre temperaturer jämfört med ett vanligt stekjärn.