Sidan kan innehålla affiliate-länkar, detta gör det möjligt för oss att hålla sidan fri från annonser. Så här fungerar det

Bäst i test - Bäst kopparkastruller & grytor med induktionsbotten (2024)

Bäst i test - Bäst kopparkastruller & grytor med induktionsbotten (2024)

Här har vi samlat allt du behöver veta för att välja den bästa kopparkastrullen eller grytan som fungerar på induktionshällar. Kopparkastruller och grytor med induktionsbotten kombinerar det bästa av två världar - kopparens överlägsna värmeledningsförmåga och andra material som är praktiska vid användning av induktionshäll. I detta inlägg kommer vi att utforska och presentera några av de bästa kastrullerna och grytorna med ett koppar överdrag som finns på marknaden, till sist utvärderar vi deras prestanda, hållbarhet och användbarhet.

Oavsett om du är en entusiastisk hemmakock eller bara letar efter det perfekta köksredskapet för din vardag, så hoppas vi att denna guide kommer att hjälpa dig att göra ett informerat val och hitta den bästa kopparkastrullen eller grytan som passar dina behov. Så låt oss ta reda på vilka kastruller som står överst på tronen och förtjänar att bli utsedd till den "Bästa kopparkastrull eller grytan med induktionsbotten".

Köpguide – vilken kopparkastrull eller gryta ska man köpa?

Att välja rätt koppargryta eller kastrull med induktionsbotten kan vara avgörande för din matlagningsupplevelse och för att de ska fungera på en induktionshäll. Här är några saker som kan vara bra att tänka på när du ska köpa en gryta eller kastrull i koppar:

 • Storlek: Överväg vilken storlek och kapacitet du behöver. En mångsidig samling med bra kastruller eller grytor i olika storlekar kan vara praktiskt, speciellt om du har en indutkionshäll.
 • Material och Konstruktion: Se till att kastrullen eller grytan har en kombination av material för att dra nytta av kopparens värmeledande egenskaper och ett inre lager av rostfritt stål eller annat icke-reaktivt material. Detta förhindrar reaktioner med sur eller kryddig mat.
 • Underhåll och rengöring: Läs tillverkarens rekommendationer för underhåll och rengöring. Vissa kastruller och grytor kan vara diskmaskinsäkra, medan andra kan vara bäst att handdiska.
 • Pris och kvalitet: Priset kan varierar rätt mycket beroende på vilken tillverkade du väljer, men vi skulle rekommendera att du fokuser på kvalitet över pris. Att välja en högkvalitativ kastrull eller gryta är oftast en långsiktig investering som ger god prestanda över tid.
 • Garanti: Kontrollera om produkten levereras med någon form av garanti. Detta kan vara till hjälp om det uppstår problem med grytan eller kastrullen efter köpet.
 • Design och estetik: Om utseendet är viktigt för dig, överväg grytan eller kastrullens design och estetik. Många kastruller och grytor med koppar har en vacker och stilfull design.

Några populära tillverkare av kastruller och grytor i koppar:

 • De Buyer
 • Scanpan
 • Ronneby Bruk
 • G.R.Y.M
 • Blomsterbergs

Bäst kopparkastrull och gryta med kopparbeläggning:

 1. Ronneby Bruk kopparkastrull med glaslock 16cm, 1 liter
 2. G.R.Y.M kopparkastrull 13,8cm, 2,2 liter
 3. Blomsterbergs kopparkastrull 16cm, 1,5 liter
 4. Scanpan sauteuse i koppar 20cm, 1,8 liter
 5. De Buyer kopparkastrull 16cm, 1,8 liter
 6. Scanpan koppargryta 16 cm, 1,5 liter
 7. Eva Trio koppargryta 20 cm, 3,9 liter
 8. De Buyer Koppargryta med Lock Prima Matera 24 cm, 5.4 liter
 9. Hestan CopperBond kastrull 20 cm, 2.8 liter

Kampanj: Just nu har Bagaren och Kocken kampanj på:

 1. Hestan CopperBond grytset, 10 delar - Ord.pris: 33 459 kr. Nu 18 999 kr - spara 43%

Vilka kopparkastruller och grytor är bäst?

Ronneby Bruk kopparkastrull med glaslock 16cm, 1 liter

Information:

Ronneby Bruks kopparkastrull med glaslock i storleken 16 cm och 1 liter imponerar med sin kombination av elegans och funktion. Den vackra kopparytan ger inte bara en tidlös estetik till köket utan erbjuder också en snabb och jämn värmefördelning under matlagning. Det medföljande glaslocket gör det enkelt att övervaka maten under tillagningen. Kastrullens kompakta storlek på 1 liter gör den idealisk för mindre portioner och uppvärmning av såser. Handtaget är stadigt och ergonomiskt utformat för en bekväm hantering. Dessutom visar Ronneby Bruks långa tradition av högkvalitativa köksprodukter sitt värde genom denna kopparkastrull.

Detta gillar vi med produkten:

 • Kastrull tillverkad i tre lager, koppar ytterst, därefter aluminium och på insidan rostfritt stål 18/10.
 • Praktiskt glaslock ingår.
 • Kan användas på alla typer av spisar och hällar, även induktion.
9av 10
Material:
Koppar, aluminium & rostfritt stål
Detta ingår:
1 st kopparkastrull med glaslock.
Pris:
1 400 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

G.R.Y.M kopparkastrull 13,8cm, 2,2 liter

Information:

G.R.Y.M:s kopparkastrull med en diameter på 13,8 cm och en kapacitet på 2,2 liter överträffar förväntningarna på alla fronter. Den eleganta kopparytan inte bara förhöjer kökets estetik utan erbjuder även enastående värmefördelning för jämn matlagning. Den mångsidiga storleken gör den perfekt för en rad olika matlagningsbehov, från att koka upp små mängder såser till att förbereda härliga grytor. Handtaget är inte bara snyggt i design utan också praktiskt och bekvämt att använda.

Detta gillar vi med produkten:

 • Kan användas på alla typer av värmekällor inklusive induktion.
 • Tillhörande lock ingår.
 • Handtaget är av gjutet rostfritt stål.
8.5av 10
Material:
Koppar, aluminium & rostfritt stål
Detta ingår:
1 st kopparkastrull med lock.
Pris:
1 199 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Blomsterbergs kopparkastrull 16cm, 1,5 liter

Information:

Blomsterbergs kopparkastrull i storleken 16 cm och med en kapacitet på 1,5 liter är en fantastiskt prisvärd pärla för köket. Trots sitt överkomliga pris kompromissar den inte när det gäller kvalitet och prestanda. Den vackra kopparytan ger en touch av elegans till köksmiljön och bidrar samtidigt till snabb och jämn värmefördelning under matlagningen. Pris på 627 kronor gör denna kopparkastrull till ett budgetvänligt alternativ för dem som vill uppleva fördelarna med koppar utan att spendera en förmögenhet. Handtaget är välutformat för en bekväm och säker hantering. Den här kastrullen är inte bara ett funktionellt köksredskap utan också en prisvärd investering för dem som vill njuta av kvalitet och stil i köket.

Detta gillar vi med produkten:

 • Vacker och tidlös kastrull som fungerar på alla värmekällor, inklusive induktion.
 • Exklusiv kopparbeläggning.
 • Elegant handtaget av stål.
8.2av 10
Material:
Koppar, aluminium & rostfritt stål
Detta ingår:
1 st kastrull i koppar.
Pris:
627 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Scanpan sauteuse i koppar 20cm, 1,8 liter

Information:

Scanpans sauteuse i koppar, med sina 20 cm i diameter och imponerande kapacitet på 1,8 liter, är en enastående tillskott till köksarsenalen. Den unika sauteuse-designen gör den perfekt för en mängd olika matlagningstekniker, från att bryna kött till att reducera såser. Det vackra kopparmaterialet ger pannan en tidlös estetik och dessutom enastående värmefördelning för jämn och effektiv matlagning. Handtaget är ergonomiskt utformat för en bekväm och säker grepp. En sauteuse är inte bara en praktisk kokredskap utan också en stilfull kompanjon i köket. För dem som uppskattar mångsidighet och hög kvalitet i en panna, är denna koppar sauteuse definitivt ett klokt val.

Detta gillar vi med produkten:

 • Fungerar med alla spistyper, inklusive induktion.
 • Tillverkad i slitstarkt stål med vacker koppar-finish.
 • Elegant handtaget av stål.
8.7av 10
Material:
Rostfritt 18/10 stål och kopparbeläggning
Detta ingår:
1 st sauteuse i koppar.
Pris:
1 516 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

De Buyer kopparkastrull 16cm, 1,8 liter

Information:

De Buyer kopparkastrull, med sina imponerande 16 cm i diameter och generösa kapacitet på 1,8 liter, är verkligen en premium köksinvestering som lever upp till sitt högre pris. Det exklusiva kopparmaterialet kombinerat med den gedigna konstruktionen ger en oslagbar värmefördelning och precision under matlagningen. Denna kopparkastrull är inte bara ett kokredskap, det är en köksjuvel. Den vackra ytan åldras med elegans och lägger till en touch av sofistikation i köket. Handtaget är inte bara stilfullt i design utan också praktiskt och bekvämt att hantera. För dem som söker det allra bästa i köket är De Buyer definitivt värd sin premium prislapp.

Detta gillar vi med produkten:

 • Ergonomiskt handtag.
 • Stilfull design och vacker färg.
 • Kan användas på alla spishällar, inklusive induktion.
9.2av 10
Material:
Koppar och rostfritt stål
Detta ingår:
1 st kastrull i koppar.
Pris:
3 281 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Scanpan koppargryta 16 cm, 1,5 liter

Information:

Scanpans koppargryta på 16 cm med en kapacitet på 1,5 liter är en fulländad kombination av elegans och funktionalitet. Det medföljande locket är ett fantastiskt tillskott, vilket gör grytan ännu mer mångsidig. Den vackra kopparytan ger inte bara köket en sofistikerad touch utan garanterar också en snabb och jämn värmefördelning för optimal matlagning. Det medföljande locket gör det enkelt att behålla fukt och smaker i rätterna samtidigt som det ger möjlighet att övervaka tillagningen. Handtaget är välbalanserat och ergonomiskt utformat för en bekväm hantering. Scanpans koppargryta är ett utmärkt val för dem som värdesätter både stil och funktion i köket.

Detta gillar vi med produkten:

 • Ergonomiskt handtag.
 • Stilfull design och vacker färg.
 • Kan användas på alla spishällar, inklusive induktion.
8.2av 10
Material:
Koppar och rostfritt stål
Detta ingår:
1 st gryta i koppar.
Pris:
1 104 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Eva Trio koppargryta 20 cm, 3,9 liter

Information:

Eva Trios koppargryta i imponerande 20 cm och med en imponerande kapacitet på 3,9 liter är verkligen en mästare när det gäller storlek och funktionalitet. Den generösa volymen gör den perfekt för att tillaga större portioner, oavsett om det är långkok, grytor eller festmåltider. Den tidlösa kopparytan ger grytan en tidlös och sofistikerad estetik, och dessutom säkerställer den överlägsen värmefördelning för jämn och effektiv matlagning. Handtagen är robusta och ergonomiskt utformat för utmärkt hantering när grytan är full. Eva Trios koppargryta är ett utmärkt val för dem som uppskattar både stil och vill ha större storlek och kapacitet.

Detta gillar vi med produkten:

 • Tidlös design från 1977.
 • Fungerar utmärkt på alla värmekällor, inklusive induktionshällar.
 • Populärt kokkärl från Eva Trio.
8.5av 10
Material:
Koppar och rostfritt stål
Detta ingår:
1 st gryta i koppar.
Pris:
1 399 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

De Buyer Koppargryta med Lock Prima Matera 24 cm, 5,4 liter

Information:

De Buyer Prima Matera representerar verkligen den högsta standarden inom kokkärl med sin imponerande sammansättning av 90% koppar och 10% rostfritt stål. Detta inte bara ger enastående värmeledningsförmåga för precision i matlagningen, men det rostfria stålet gör också rengöringen till en lek. Den magnetiska bottenplattan öppnar upp en värld av möjligheter för användning på olika spisar, inklusive induktion vilket gör Prima Matera otroligt mångsidig. Enligt oss är Prima Matera inte bara ett kokkärl - det är en investering i kvalitet, prestanda och bekvämlighet i köket, vilket gör matlagningen till en konstform och rengöringen till ett nöje.

Detta gillar vi med produkten:

 • En av de större grytorna på hela 5,4 liter.
 • Fungerar på alla värmekällor, inklusive induktionshällar.
 • Ergonomiska handtag.
9av 10
Detta ingår:
1 st gryta i koppar.
Pris:
7 218 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Hestan CopperBond kastrull 20 cm, 2,8 liter

Information:

Tillaga såser, gröt och mycket mer med kastrullen från Hestan CopperBond - det här kokkärl med en konstruktion i fem lager som bland annat består av en rostfri stålbas som gör den lätt att rengöra samt bidrar till överlägsna egenskaper på induktion för optimal värmefördelning. Därtill har kastrullen en kärna av koppar vilket bidrar till att kastruller har jämnt värmefördelning för att garantera ett perfekta matlagningsresultat.

Detta gillar vi med produkten:

 • Hög värmefördelning i och med konstruktionen med koppar och rostfritt stål.
 • Fungerar utmärkt på alla värmekällor, inklusive induktionshällar.
 • Unikt utseende med blandning av koppar och rostfritt.
8.9av 10
Detta ingår:
1 st kastrull i koppar.
Pris:
3 296 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Varför ska man välja en kopparkastrull eller gryta i koppar?

Att välja en kopparkastrull eller gryta med induktionsbotten innebär att du kan dra nytta av kopparens exceptionella värmeledningsförmåga, vilket erbjuder en rad fördelar för ditt köksupplevelse. En kopparkastrull med induktionsbotten erbjuder en snabb och jämn uppvärmning, vilket resulterar i bättre temperaturkontroll. Denna egenskap är särskilt användbar vid känsliga tillagningar, som att smälta choklad eller skapa komplexa såser där man vill ha extra kontroll på värmen.

Med en kopparkastrull så fördelas värmen jämnt över hela ytan, vilket minskar risken för överkokning eller bränning av mat i vissa områden. En stor fördel med koppar är att den reagerar snabbt på förändringar i värme, vilket möjliggör dels snabb uppvärmning men också kylning - vilket ger en flexibel matlagning.

Kopparkastruller med induktionsbotten ger inte bara enastående funktion utan har också en stilfull design som kan förhöja estetiken i ditt kök. Deras mångsidighet sträcker sig även till kompatibilitet med olika spishällar, inklusive gas-, elektriska och induktionshällar, vilket ger extra flexibilitet.

Viktigt: Vid övervägande av en kopparkastrull är det avgörande att rikta uppmärksamheten mot dess konstruktion och kvalitet för att säkerställa långvarig användning. En kopparkastrull i hög kvalite kommer inte bara ge dig en hållbar köksutrustning utan kan även bidra till energieffektivitet på grund av kopparens förmåga att effektivt leda värme. Genom att välja en högkvalitativ kopparkastrull kan du göra en investering som inte bara förbättrar din användarupplevelse utan också har positiva miljökonsekvenser genom att minska energiförbrukningen vid matlagning

Fungerar en kopparkastrull eller grytta på en induktionshäll?

Ja, vanligtvis fungerar en kopparkastrull eller gryta på induktionshällar, men det är inte alla modeller och det kan bero på att det är en äldre kastrull eller gryta. Hurvida en kastrull eller gryta fungerar på en induktionshäll beror på konstruktionen av kastrullen eller grytan, till exempel så finns det många kastruller och grytor från Mauviel som inte fungerar på induktionshällar eftersom de inte har något magnetiskt lager i botten.

För att en kopparkastrull eller gryta ska vara kompatibel med en induktionshäll så måste den ha en magnetisk botten. Idag är de flesta moderna kopparkastrull eller grytor är konstruerade med flera lager och vanligtvis något av lagren tillverkat av rostfritt stål eller annat magnetiskt material, vilket gör att kastrullen blir kompatibel med induktionshällar.

Så för att vara säker på att en kastrull eller gryta kommer fungerar på din induktionshäll så bör du dubbelkolla produktens beskrivning eller etikett. Tillverkaren brukar ange om kastrullen eller grytan är lämplig för induktionshällar. Om du är osäker kan du använda en enkel metod för att testa om kastrullen eller grytan är magnetisk: försök fästa en magnet på botten av kastrullen eller grytan och om magneten håller sig fast, då vet du att kastrullen eller grytan är magnetisk och därmed är den kompatibel med induktion.

Kastruller och grytor som inte fungerar på induktionshällar:

Kastruller och grytor som inte är magnetiska eller innehåller material som inte reagerar med magnetfält kommer inte att fungera på induktionshällar. Här är några typer av material som inte är kompatibla med induktionshällar:

Aluminiumkastruller utan magnetisk botten:

Ren aluminium är inte magnetiskt och fungerar därför inte på induktionshällar. Men idag tillverkas de flesta kastruller med en kombination av material, såsom en aluminiumkärna med ett överdrag av rostfritt stål eller koppar vilket göra kastrullen eller grytan magnetiska och därmed också induktionskompatibel.

Kopparkastruller utan magnetisk botten:

Ren koppar är inte magnetiskt och fungerar därför inte på induktionshällar. Induktionshällar genererar ett magnetiskt fält som interagerar med järn- och stålföremål, vilket skapar värme. Koppar som inte är magnetiska, kommer inte att påverkas av detta magnetiska fält och kommer därför inte att bli varma vid användning på en induktionshäll. För att använda en kastrull på en induktionshäll måste den ha någon typ av magnetiskt material i botten, så som järn eller stål.

Kastruller och grytor tillverkade i glas- eller keramisk:

Kastruller och grytor som är helt tillverkade av glas eller keramik är inte kompatibla med induktionshällar. Detta beror på att glas och keramik inte är magnetiska material och därför kommer de inte bli varma på en induktionshällar.

Kastruller med icke-magnetiska legeringar:

En del specialmaterial och legeringar är ibland icke-magnetiska och därmed inte kompatibla med induktionstekniken. För att fastställa kompatibilitet är det viktigt att du läser produktinformationen eller genomföra ett magnettest. Detta test innebär att använda en magnet och se om den fäster på kastrullens botten. Om magneten fäster indikerar det att kastrullen är magnetisk och sannolikt kompatibel med induktionshällar.

Vanliga frågor om kopparkastruller och grytor med induktionsbotten:

Varför har vissa kastruller och grytor ett lager med koppar?

Koppar är ett material som leder värme mycket effektivt, detta gör att materialet är utmärkt för kastruller och grytor i och med att det gör att maten värms upp snabbt och jämnt. Kopparkastruller och grytor med induktionsbotten kombinerar fördelarna med kopparns värmeledningsförmåga och andra material som är mer praktiska för matlagning, som rostfritt stål.

Fungerar grytor och kastruller i koppar på alla spishällar?

Kopparkastruller och grytor som har en induktionsbotten är konstruerade för att vara kompatibla med olika spishällar, inklusive gas-, elektriska och induktionshällar. Men innan du köper en kopparkastrull eller gryta så kan det vara bra att se till att den är märkt som induktionskompatibel, speciellt om du planerar att använda den på en induktionshäll.

Hur underhåller man en gryta eller kastrull i koppar?

För att behålla kopparns utseende så bör du regelbundet rengöra den med ett rengöringsmedel som är anpassat för koppar eller så gör du en blandning av citronsaft och salt. Viktigt: Koppar är förhållande mjukt om man jämför med många andra material som kastruller brukar vara tillverkade av och därför måste du vara försiktig så att du inte repa eller skadar ytan.

Oxiderar koppar och bildar en yta?

Ja, koppar kan oxidera och utveckla en patina över tid. Vissa människor gillar det rustika utseendet, medan andra föredrar att hålla kopparen blank. Du kan använda kopparpolermedel om du vill behålla kopparen i sitt ursprungliga skick.

Är det säkert att laga mat i kastruller och grytor som är tillverkade i koppar?

Ja, det är säkert att laga mat i kastruller och grytor med koppar överdrag. Kopparen har vanligtvis ett inre lager med ett icke-reaktivt material som rostfritt stål, så maten kommer aldrig i kontakt med någon koppar. Men oavsett vilket material du väljer så är det viktigt att följa tillverkarens anvisningar för att säkerställa korrekt användning och underhåll.

Kan man använda metallredskap i dessa typer av grytor och kastruller?

Användning av metallredskap i de flesta kastruller bör undvikas, särskilt om kastrullen har en icke-stick-beläggning eller om den innehåller material som kan repas lätt. Metallredskap, som skedar eller vispar, kan orsaka skador och repor på ytan, vilket kan påverka kastrullens eller grytans livslängd.

För att bevara kastrullens eller grytans kvalitet och förlänga dess livslängd bör du använda trä-, plast- eller silikonredskap. Dessa material är mjuka och kommer inte att skada ytan på kastrullen. Om du är osäker, bör du kolla tillverkarens rekommendationer, eftersom vissa kastruller kanske tillåter användning av vissa typer av metallredskap.

Kan en kastrull eller gryta i koppar tvättas i diskmaskin?

Det är bäst att kontrollera tillverkarens anvisningar. En del kastruller och grytor i koppar har nämligen trähandtag eller andra delar som kanske inte tål värmen eller fukten från diskmaskinen.

Finns det några maträtter som inte är lämpliga att laga i kopparkastruller?

Generellt sett kan du laga de flesta maträtter i kopparkastruller eller grytor, det enda du bör undvika är att laga mat med syra eller kryddstarka ingredienser i stora mängder eftersom detta kan påverka kopparen om de skulle komma i kontakt. Se till att du följer tillverkarens riktlinjer och rekommendationer för användning och underhåll.

Är en kopparkastrull farligt?

Användning av kopparkastruller kan vara kontroversiellt på grund av kopparens egenskaper och dess påverkan på hälsan. Men idag har alla kopparkastruller ett inre lager av till exempel rostfritt stål, vilket gör att maten kommer aldrig i kontakt med någon koppar. Men det kan vara bra att känna till vilka effekter koppar kan ha i samband med matlagning.

 • Reaktion med mat: Koppar har potential att reagera med sura livsmedel, särskilt de med lågt pH-värde. Denna reaktion kan leda till att koppar löses upp i maten, vilket inte är önskvärt i stora mängder. Detta är en av anledningarna till att det inte tillverkas kopparkastruller som till 100% består av koppar. Detta innebär också att det är viktigt att undvika att laga sura eller salta rätter i kopparkastruller.

 • Hälsorisker: För mycket koppar i kosten kan vara skadligt och leda till kopparöverskott, vilket kan orsaka hälsoproblem. Men återigen så består de kopparkastruller som säljs idag av en innre beläggning som inte är farlig.

 • Beläggningar: Många moderna kopparkastruller har beläggningar av rostfritt stål för att minska reaktionen mellan koppar och maten. Det är viktigt att noga välja kopparkastruller med säkra beläggningar om du väljer att använda dem.

 • Underhåll: Koppar har också tendens att oxidera och utveckla en patina över tid. Detta kan vara oönskat för vissa användare och därför kan det kräva regelbunden rengöring och underhåll för att behålla kopparns glans.

Updaterad:

Andra liknande artiklar:

 • Alternativ till en traditionell köksfläkt?

  Om du inte vill ha en traditionell köksfläkt eller fläktkåpa så finns det idag faktiskt några alternativ som fungerar lika bra. I det här inlägget går vi igenom alla alternativ som finns till köksfläktar och fläktkåpor. Lär dig mer om spishällar med inbyggd fläkt och bänkfläktar som du placerar in i bänkskivan.

 • Planerar du att köpa en spishäll med fläkt? Så väljer du rätt modell

  I det här inlägget går vi igenom vilka fördelar det finns med en spishäll med fläkt, se också bilder på flera populära modeller. Till sist ger vi dig också några tips på saker som du bör känna till innan du väljer en spishäll med integrerad köksfläkt.

 • Bäst i test - Bäst fristående vakuumförpackare (2024)

  I det här inlägget har vi samlat de bästa fristående vakuumförpackarna. Vi går också igenom vilka skillnader där är mellan en fristående vakuumförpackare och en integrerad vakuumlåda. Se aktuella priser och var du kan köpa dessa produkter till bäst pris på nätet.

 • Bäst i test - Bäst grillpanna till induktionshällar (2024)

  Här går vi igenom vilka grillpannor som är bäst för dig som har en induktionshäll. Vi har tidigare tipsat om några bra stekbord, men med en grillpanna så kan du få samma effekt som från ett grillgallret i och med att du kan steka på något högre temperaturer jämfört med ett vanligt stekjärn.