Bäst i test - Bäst kopparkastruller och grytor för induktionshällar (2023)

Bäst i test - Bäst kopparkastruller och grytor för induktionshällar (2023)

Här har vi samlat allt du behöver veta för att välja den bästa kastrullen eller grytan med kopparbotten som fungerar på induktionshällar. Kastruller och grytor med kopparbotten kombinerar det bästa av två världar - kopparens överlägsna värmeledningsförmåga och andra material som är praktiska vid användning av induktionshäll. I detta inlägg kommer vi att utforska och presentera några av de bästa och framstående kastrullerna och grytorna med kopparbotten som finns på marknaden, utvärdera deras prestanda, hållbarhet och användbarhet.

Oavsett om du är en entusiastisk hemmakock eller bara letar efter det perfekta köksredskapet för din vardag, så hoppas vi att denna guide kommer att hjälpa dig att göra ett informerat val och hitta den bästa kastrullen med kopparbotten som passar dina behov. Så låt oss ta reda på vilka kastruller som står överst på tronen och förtjänar att bli utsedd till den "Bästa kastrullen eller grytan med kopparbotten".

Köpguide – vilken kastrull eller gryta i koppar ska man köpa?

Att välja rätt gryta eller kastrull med kopparbotten kan vara avgörande för din matlagningsupplevelse och för att de ska fungera på en induktionshäll. Här är några saker som kan vara bra att tänka på när du ska köpa en gryta eller kastrull i koppar:

 • Storlek: Överväg vilken storlek och kapacitet du behöver. En mångsidig samling med bra kastruller eller grytor i olika storlekar kan vara praktiskt, speciellt om du har en indutkionshäll.
 • Material och Konstruktion: Se till att kastrullen eller grytan har en kombination av material för att dra nytta av kopparens värmeledande egenskaper och ett inre lager av rostfritt stål eller annat icke-reaktivt material. Detta förhindrar reaktioner med sur eller kryddig mat.
 • Underhåll och rengöring: Läs tillverkarens rekommendationer för underhåll och rengöring. Vissa kastruller och grytor kan vara diskmaskinsäkra, medan andra kan vara bäst att handdiska.
 • Pris och kvalitet: Priset kan varierar rätt mycket beroende på vilken tillverkade du väljer, men vi skulle rekommendera att du fokuser på kvalitet över pris. Att välja en högkvalitativ kastrull eller gryta är oftast en långsiktig investering som ger god prestanda över tid.
 • Garanti: Kontrollera om produkten levereras med någon form av garanti. Detta kan vara till hjälp om det uppstår problem med grytan eller kastrullen efter köpet.
 • Design och estetik: Om utseendet är viktigt för dig, överväg grytan eller kastrullens design och estetik. Många kastruller och grytor med koppar har en vacker och stilfull design.

Några populära tillverkare av kastruller och grytor i koppar:

 • De Buyer
 • Scanpan
 • Ronneby Bruk
 • G.R.Y.M
 • Blomsterbergs

Bäst kastruller och grytor med kopparbeläggning:

 1. Ronneby Bruk kopparkastrull med glaslock 16cm, 1 liter
 2. G.R.Y.M kopparkastrull 13,8cm, 2,2 liter
 3. Blomsterbergs kopparkastrull 16cm, 1,5 liter
 4. Scanpan sauteuse i koppar 20cm, 1,8 liter
 5. De Buyer kopparkastrull 16cm, 1,8 liter
 6. Scanpan koppargryta 16 cm, 1,5 liter
 7. Eva Trio koppargryta 20 cm, 3,9 liter
 8. De Buyer Koppargryta med Lock Prima Matera 24 cm, 5.4 liter
 9. Hestan CopperBond kastrull 20 cm, 2.8 liter

Vilka kastruller och grytor i koppar är bäst?

Ronneby Bruk kopparkastrull med glaslock 16cm, 1 liter

Information:

Ronneby Bruks kopparkastrull med glaslock i storleken 16 cm och 1 liter imponerar med sin kombination av elegans och funktion. Den vackra kopparytan ger inte bara en tidlös estetik till köket utan erbjuder också en snabb och jämn värmefördelning under matlagning. Det medföljande glaslocket gör det enkelt att övervaka maten under tillagningen. Kastrullens kompakta storlek på 1 liter gör den idealisk för mindre portioner och uppvärmning av såser. Handtaget är stadigt och ergonomiskt utformat för en bekväm hantering. Dessutom visar Ronneby Bruks långa tradition av högkvalitativa köksprodukter sitt värde genom denna kopparkastrull.

Detta gillar vi:

 • Kastrull tillverkad i tre lager, koppar ytterst, därefter aluminium och på insidan rostfritt stål 18/10.
 • Praktiskt glaslock ingår.
 • Kan användas på alla typer av spisar och hällar, även induktion.
9av 10
Material:
Koppar, aluminium & rostfritt stål
Detta ingår:
1 st kopparkastrull med glaslock.
Pris:
1 400 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

G.R.Y.M kopparkastrull 13,8cm, 2,2 liter

Information:

G.R.Y.M:s kopparkastrull med en diameter på 13,8 cm och en kapacitet på 2,2 liter överträffar förväntningarna på alla fronter. Den eleganta kopparytan inte bara förhöjer kökets estetik utan erbjuder även enastående värmefördelning för jämn matlagning. Den mångsidiga storleken gör den perfekt för en rad olika matlagningsbehov, från att koka upp små mängder såser till att förbereda härliga grytor. Handtaget är inte bara snyggt i design utan också praktiskt och bekvämt att använda.

Detta gillar vi:

 • Kan användas på alla typer av värmekällor inklusive induktion.
 • Tillhörande lock ingår.
 • Handtaget är av gjutet rostfritt stål.
8.5av 10
Material:
Koppar, aluminium & rostfritt stål
Detta ingår:
1 st kopparkastrull med lock.
Pris:
1 199 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Blomsterbergs kopparkastrull 16cm, 1,5 liter

Information:

Blomsterbergs kopparkastrull i storleken 16 cm och med en kapacitet på 1,5 liter är en fantastiskt prisvärd pärla för köket. Trots sitt överkomliga pris kompromissar den inte när det gäller kvalitet och prestanda. Den vackra kopparytan ger en touch av elegans till köksmiljön och bidrar samtidigt till snabb och jämn värmefördelning under matlagningen. Pris på 627 kronor gör denna kopparkastrull till ett budgetvänligt alternativ för dem som vill uppleva fördelarna med koppar utan att spendera en förmögenhet. Handtaget är välutformat för en bekväm och säker hantering. Den här kastrullen är inte bara ett funktionellt köksredskap utan också en prisvärd investering för dem som vill njuta av kvalitet och stil i köket.

Detta gillar vi:

 • Vacker och tidlös kastrull som fungerar på alla värmekällor, inklusive induktion.
 • Exklusiv kopparbeläggning.
 • Elegant handtaget av stål.
8.2av 10
Material:
Koppar, aluminium & rostfritt stål
Detta ingår:
1 st kastrull i koppar.
Pris:
627 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Scanpan sauteuse i koppar 20cm, 1,8 liter

Information:

Scanpans sauteuse i koppar, med sina 20 cm i diameter och imponerande kapacitet på 1,8 liter, är en enastående tillskott till köksarsenalen. Den unika sauteuse-designen gör den perfekt för en mängd olika matlagningstekniker, från att bryna kött till att reducera såser. Det vackra kopparmaterialet ger pannan en tidlös estetik och dessutom enastående värmefördelning för jämn och effektiv matlagning. Handtaget är ergonomiskt utformat för en bekväm och säker grepp. En sauteuse är inte bara en praktisk kokredskap utan också en stilfull kompanjon i köket. För dem som uppskattar mångsidighet och hög kvalitet i en panna, är denna koppar sauteuse definitivt ett klokt val.

Detta gillar vi:

 • Fungerar med alla spistyper, inklusive induktion.
 • Tillverkad i slitstarkt stål med vacker koppar-finish.
 • Elegant handtaget av stål.
8.7av 10
Material:
Rostfritt 18/10 stål och kopparbeläggning
Detta ingår:
1 st sauteuse i koppar.
Pris:
1 516 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

De Buyer kopparkastrull 16cm, 1,8 liter

Information:

De Buyer kopparkastrull, med sina imponerande 16 cm i diameter och generösa kapacitet på 1,8 liter, är verkligen en premium köksinvestering som lever upp till sitt högre pris. Det exklusiva kopparmaterialet kombinerat med den gedigna konstruktionen ger en oslagbar värmefördelning och precision under matlagningen. Denna kopparkastrull är inte bara ett kokredskap, det är en köksjuvel. Den vackra ytan åldras med elegans och lägger till en touch av sofistikation i köket. Handtaget är inte bara stilfullt i design utan också praktiskt och bekvämt att hantera. För dem som söker det allra bästa i köket är De Buyer definitivt värd sin premium prislapp.

Detta gillar vi:

 • Ergonomiskt handtag.
 • Stilfull design och vacker färg.
 • Kan användas på alla spishällar, inklusive induktion.
9.2av 10
Material:
Koppar och rostfritt stål
Detta ingår:
1 st kastrull i koppar.
Pris:
3 281 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Scanpan koppargryta 16 cm, 1,5 liter

Information:

Scanpans koppargryta på 16 cm med en kapacitet på 1,5 liter är en fulländad kombination av elegans och funktionalitet. Det medföljande locket är ett fantastiskt tillskott, vilket gör grytan ännu mer mångsidig. Den vackra kopparytan ger inte bara köket en sofistikerad touch utan garanterar också en snabb och jämn värmefördelning för optimal matlagning. Det medföljande locket gör det enkelt att behålla fukt och smaker i rätterna samtidigt som det ger möjlighet att övervaka tillagningen. Handtaget är välbalanserat och ergonomiskt utformat för en bekväm hantering. Scanpans koppargryta är ett utmärkt val för dem som värdesätter både stil och funktion i köket.

Detta gillar vi:

 • Ergonomiskt handtag.
 • Stilfull design och vacker färg.
 • Kan användas på alla spishällar, inklusive induktion.
8.2av 10
Material:
Koppar och rostfritt stål
Detta ingår:
1 st gryta i koppar.
Pris:
1 104 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Eva Trio koppargryta 20 cm, 3,9 liter

Information:

Eva Trios koppargryta i imponerande 20 cm och med en imponerande kapacitet på 3,9 liter är verkligen en mästare när det gäller storlek och funktionalitet. Den generösa volymen gör den perfekt för att tillaga större portioner, oavsett om det är långkok, grytor eller festmåltider. Den tidlösa kopparytan ger grytan en tidlös och sofistikerad estetik, och dessutom säkerställer den överlägsen värmefördelning för jämn och effektiv matlagning. Handtagen är robusta och ergonomiskt utformat för utmärkt hantering när grytan är full. Eva Trios koppargryta är ett utmärkt val för dem som uppskattar både stil och vill ha större storlek och kapacitet.

Detta gillar vi:

 • Tidlös design från 1977.
 • Fungerar utmärkt på alla värmekällor, inklusive induktionshällar.
 • Populärt kokkärl från Eva Trio.
8.5av 10
Material:
Koppar och rostfritt stål
Detta ingår:
1 st gryta i koppar.
Pris:
1 399 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

De Buyer Koppargryta med Lock Prima Matera 24 cm, 5,4 liter

Information:

De Buyer Prima Matera representerar verkligen den högsta standarden inom kokkärl med sin imponerande sammansättning av 90% koppar och 10% rostfritt stål. Detta inte bara ger enastående värmeledningsförmåga för precision i matlagningen, men det rostfria stålet gör också rengöringen till en lek. Den magnetiska bottenplattan öppnar upp en värld av möjligheter för användning på olika spisar, inklusive induktion vilket gör Prima Matera otroligt mångsidig. Enligt oss är Prima Matera inte bara ett kokkärl - det är en investering i kvalitet, prestanda och bekvämlighet i köket, vilket gör matlagningen till en konstform och rengöringen till ett nöje.

Detta gillar vi:

 • En av de större grytorna på hela 5,4 liter.
 • Fungerar på alla värmekällor, inklusive induktionshällar.
 • Ergonomiska handtag.
9av 10
Detta ingår:
1 st gryta i koppar.
Pris:
7 218 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Hestan CopperBond kastrull 20 cm, 2,8 liter

Information:

Tillaga såser, gröt och mycket mer med kastrullen från Hestan CopperBond - det här kokkärl med en konstruktion i fem lager som bland annat består av en rostfri stålbas som gör den lätt att rengöra samt bidrar till överlägsna egenskaper på induktion för optimal värmefördelning. Därtill har kastrullen en kärna av koppar vilket bidrar till att kastruller har jämnt värmefördelning för att garantera ett perfekta matlagningsresultat.

Detta gillar vi:

 • Hög värmefördelning i och med konstruktionen med koppar och rostfritt stål.
 • Fungerar utmärkt på alla värmekällor, inklusive induktionshällar.
 • Unikt utseende med blandning av koppar och rostfritt.
8.9av 10
Detta ingår:
1 st kastrull i koppar.
Pris:
3 296 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Varför ska man välja en kastrull eller gryta med koppar?

Att välja en kastrull eller gryta med kopparbotten innebär att du kan dra nytta av kopparens exceptionella värmeledningsförmåga, vilket erbjuder en rad fördelar för ditt köksupplevelse. Kopparbotten möjliggör en snabb och jämn uppvärmning, vilket resulterar i bättre temperaturkontroll. Denna egenskap är särskilt användbar vid känsliga tillagningar, som att smälta choklad eller skapa komplexa såser.

Dessutom fördelas värmen jämnt över hela ytan på kastrullen, vilket minskar risken för överkokning eller bränning av mat i vissa områden. Kopparen reagerar snabbt på förändringar i värme, vilket möjliggör snabb uppvärmning och kylning, vilket ger en flexibel matlagning.

Kastruller med kopparbotten ger inte bara enastående funktion utan har också en stilfull design som kan förhöja estetiken i ditt kök. Deras mångsidighet sträcker sig även till kompatibilitet med olika spishällar, inklusive gas-, elektriska och induktionshällar, vilket ger extra flexibilitet.

Viktigt: När du överväger en kastrull med kopparbotten bör du fokusera på dess konstruktion och kvalitet, vilket kan översätta till långvarig användning. Denna investering kan också bidra till att minska energiförbrukningen tack vare kopparens effektiva värmeledning.

Fungerar en kastrull med kopparbotten på induktionshäll?

Ja, vanligtvis fungerar en kastrull eller gryta med kopparbotten på induktionshällar, men det är inte alla modeller eftersom det beror på konstruktionen av kastrullen eller grytan, till exempel många kastruller och grytor från Mauviel fungerar inte på induktionshällar. För att en kastrull eller gryta med kopparbotten ska vara kompatibel med induktion måste den ha en magnetisk botten.

De flesta moderna kastruller och grytor med kopparbotten är konstruerade med flera lager och vanligtvis något av lagren tillverkat av rostfritt stål eller annat magnetiskt material. Detta gör att kastrullen blir kompatibel med induktionsteknik.

Men för att vara säker på att en kastrull eller gryta kommer fungerar på din induktionshäll så bör du dubbelkolla produktens beskrivning eller etikett. Tillverkaren brukar ange om kastrullen eller grytan är lämplig för induktionshällar. Om du är osäker kan du använda en enkel metod för att testa om kastrullen eller grytan är magnetisk: försök fästa en magnet på botten av kastrullen eller grytan och om magneten håller sig fast, då vet du att kastrullen eller grytan är magnetisk och därmed är den kompatibel med induktion.

Kastruller och grytor som inte fungerar på induktionshällar:

Kastruller och grytor som inte är magnetiska eller innehåller material som inte reagerar med magnetfält kommer inte att fungera på induktionshällar. Här är några typer av material som inte är kompatibla med induktionshällar:

Aluminiumkastruller utan magnetisk botten:

Ren aluminium är inte magnetiskt och fungerar därför inte på induktionshällar. Men vissa kastruller med en kombination av material, såsom en aluminiumkärna med rostfritt stål eller kopparbotten, kan vara magnetiska och därmed induktionskompatibla.

Kopparkastruller utan magnetisk botten:

Ren koppar är inte magnetiskt och därför kommer de inte fungera på induktionshällar. Om du försöker använda en kastrull med enbart kopparbotten så kommer den inte att bli varm.

Kastruller och grytor tillverkade i glas- eller keramisk:

Kastruller och grytor helt tillverkade av glas eller keramik fungerar inte på induktionshällar. Dessa material är inte magnetiska och påverkas inte av induktionsvärme.

Kastruller med icke-magnetiska legeringar:

Vissa specialmaterial och legeringar är inte magnetiska och fungerar inte på induktion. Det är viktigt att läsa produktinformationen eller använda magnettestet för att avgöra om kastrullen är kompatibel.

Vanliga frågor om kastruller och grytor med kopparbotten:

Varför har vissa kastruller och grytor kopparbotten?

Koppar är ett material som leder värme mycket effektivt, detta gör att materialet är utmärkt för kastruller och grytor i och med att det gör att maten värms upp snabbt och jämnt. Kastruller och grytor med kopparbotten kombinerar fördelarna med kopparns värmeledningsförmåga och andra material som är mer praktiska för matlagning, som rostfritt stål.

Fungerar grytor och kastruller med kopparbotten på alla spishällar?

Kastruller och grytor med kopparbotten är vanligtvis konstruerade för att vara kompatibla med olika spishällar, inklusive gas-, elektriska och induktionshällar. Se dock till att kastrullen är märkt som induktionskompatibel om du använder en induktionshäll.

Hur underhåller man en gryta eller kastrull med kopparbotten?

För att behålla kopparbottens utseende kan du regelbundet rengöra den med specialrengöringsmedel för koppar eller använda en blandning av citronsaft och salt. Viktigt: Koppar är förhållande mjukt om man jämför med många andra material som kastruller brukar vara tillverkade av så därför bör du vara försiktig så att du inte repa eller skadar ytan.

Oxiderar koppar och bildar en yta?

Ja, koppar kan oxidera och utveckla en patina över tid. Vissa människor gillar det rustika utseendet, medan andra föredrar att hålla kopparen blank. Du kan använda kopparpolermedel om du vill behålla kopparen i sitt ursprungliga skick.

Är det säkert att laga mat i kastruller och grytor med kopparbotten?

Ja, det är säkert att laga mat i kastruller och grytor med kopparbotten. Kopparen har vanligtvis ett inre lager med ett icke-reaktivt material som rostfritt stål, så maten kommer aldrig i kontakt med någon koppar. Men oavsett vilket material du väljer så är det viktigt att följa tillverkarens anvisningar för att säkerställa korrekt användning och underhåll.

Kan man använda metallredskap i dessa typer av grytor och kastruller?

Användning av metallredskap i de flesta kastruller bör undvikas, särskilt om kastrullen har en icke-stick-beläggning eller om den innehåller material som kan repas lätt. Metallredskap, som skedar eller vispar, kan orsaka skador och repor på ytan, vilket kan påverka kastrullens eller grytans livslängd.

För att bevara kastrullens eller grytans kvalitet och förlänga dess livslängd bör du använda trä-, plast- eller silikonredskap. Dessa material är mjuka och kommer inte att skada ytan på kastrullen. Om du är osäker, bör du kolla tillverkarens rekommendationer, eftersom vissa kastruller kanske tillåter användning av vissa typer av metallredskap.

Kan en kastrull eller gryta i koppar tvättas i diskmaskin?

Det är bäst att kontrollera tillverkarens anvisningar. En del kastruller och grytor med kopparbotten har nämligen trähandtag eller andra delar som kanske inte tål värmen eller fukten från diskmaskinen.

Finns det några maträtter som inte är lämpliga att laga i kastruller med kopparbotten?

Generellt sett kan du laga de flesta maträtter i kastruller och grytor med kopparbotten. Undvik dock att laga mat med syra eller kryddstarka ingredienser i stora mängder, eftersom detta kan påverka kopparen om de kommer i kontakt. Se till att du följer tillverkarens riktlinjer och rekommendationer för användning och underhåll.

Updaterad: