Sidan kan innehålla affiliate-länkar, detta gör det möjligt för oss att hålla sidan fri från annonser. Så här fungerar det

Finns det gashällar med inbyggd köksfläkt? Se hela listan...

Finns det gashällar med inbyggd köksfläkt? Se hela listan...

Allt om gashällar med inbyggd fläkt

Att hitta rätt köksapparater kan vara en utmaning, särskilt när du har begränsat med utrymme i ditt kök. En gashäll med inbyggd köksfläkt kan vara ett praktiskt alternativ för att spara utrymme och ge dig en bättre matlagningsupplevelse. I denna artikel kommer vi att diskutera vad en gashäll med inbyggd köksfläkt är, vilka för- och nackdelar som finns samt hur du kan hitta den bästa gashällen med inbyggd köksfläkt för dina behov.

Vad är en gashäll med inbyggd köksfläkt?

En gashäll med inbyggd köksfläkt är en köksapparat som kombinerar en gashäll med en integrerad köksfläkt. Genom att kombinera de två enheterna sparar du utrymme i ditt kök och undviker behovet av att installera en separat köksfläkt. En gashäll med inbyggd köksfläkt är också enklare att rengöra och underhålla, eftersom det bara finns en enhet att ta hand om.

Olika varianter av gashällar med fläkt:

Kolfilter - Gashäll med kolfilterfläkt är en populär lösning för kök som saknar ventilationsrör. Dessa gashällar är utrustade med en fläkt som filtrerar ut matos och ånga genom ett kolfilter istället för att ledas ut genom en ventilationskanal.

En av fördelarna med gashällar med kolfilterfläkt är deras enkelhet när det gäller installation. Eftersom de inte behöver anslutas till en ventilationskanal kan de placeras var som helst i köket och installeras utan att göra större ingrepp i köksinredningen.

En annan fördel med gashällar med kolfilterfläkt är deras effektivitet när det gäller att ta bort matos och ånga från köket. Kolfilterfläktar kan effektivt ta bort matos och ånga från luften, vilket hjälper till att hålla köket fräscht och luktfritt.

Den enda nackdelen med en kolfilterfläkt är att kolfilterna måste bytas ut regelbundet (beror på användning) för att säkerställa att fläkten fortsätter att fungera effektivt (för BORA så är den beräknande drifttiden för ett kolfilter mellan 350 - 400 timmar). Så med en kolfilterfläkt så innebär det en extra underhållskostnader, men är vanligtvis en enkel process som kan utföras av användaren själv. Kostnaden för kolfilter kommer du sparar på fastighetens uppvärmningskostnader i och med du bara cirkulerar luften.

Frånluft - Gashällar med frånluftsfläkt är en annan populär lösning för kök som behöver effektiv ventilation. Dessa gashällar är utrustade med en fläkt som suger ut matos och ånga genom en ventilationskanal som leder ut luften från köket.

En av fördelarna med gashällar med frånluftsfläkt är deras effektivitet när det gäller att ta bort matos och ånga från köket. Genom att leda ut luften från köket kan dessa gashällar effektivt ta bort matos och ånga från luften, vilket hjälper till att hålla köket fräscht och luktfritt.

En annan fördel med gashällar med frånluftsfläkt är att de är enklare att underhålla än gashällar med kolfilterfläkt. Eftersom de inte behöver byta kolfilter kan användarna spara på underhållskostnader på lång sikt.

Nackdelen med en gashäll med frånluftsfläkt är att de kan kräva större jobb vid själva installationen och modifieringar i köksinredningen. Detta kan innebära extra installationskostnader, men i vissa kök kan det vara nödvändig för att upprätthålla god ventilation.

Fördelar med en gashäll med inbyggd köksfläkt

Sparar utrymme

En av de största fördelarna med en gashäll med inbyggd köksfläkt är att det sparar utrymme i ditt kök. Genom att eliminera behovet av en separat köksfläkt kan du få mer utrymme på din köksbänk och över huvudtaget i ditt kök.

Effektiv

En annan fördel med en gashäll med inbyggd köksfläkt är dess effektivitet. Eftersom fläkten är inbyggd i gashällen, är det mindre chans för matos och ånga att sprida sig i ditt kök, vilket innebär att fläkten kan arbeta mer effektivt för att ta bort matlagningslukt.

Enkel rengöring

En tredje fördel med en gashäll med inbyggd köksfläkt är dess enkel rengöring. Genom att ha en enhet istället för två blir det lättare att rengöra din gashäll och fläkt, eftersom du bara behöver ta hand om en enhet istället för två.

Estetiskt tilltalande

En gashäll med inbyggd köksfläkt kan också vara estetiskt tilltalande. Genom att ha en enhet istället för två ser ditt kök mer organiserat och rent ut. Dessutom kan en gashäll med inbyggd köksfläkt passa in i många olika köksdesigner.

Nackdelar med en gashäll med inbyggd köksfläkt

Dyrare

En nackdel med en gashäll med inbyggd köksfläkt är att den kan vara dyrare jämfört med en traditionell gashäll eller köksfläkt. Men det är viktigt att komma ihåg att den högre kostnaden kan vara värt det i längden, eftersom det kan spara utrymme och göra matlagning enklare och mer effektiv.

Hur man hittar den bästa gashällen med inbyggd köksfläkt

Om du överväger att köpa en gashäll med inbyggd köksfläkt finns det flera faktorer att tänka på för att hitta den bästa enheten för dina behov. Här är några saker att tänka på:

Storlek

Först och främst bör du tänka på storleken på enheten och hur den kommer att passa in i ditt kök. Mät utrymmet där enheten kommer att installeras för att säkerställa att den passar ordentligt.

Effektivitet

Du bör också tänka på enhetens effektivitet och hur väl den kommer att fungera för att ta bort matlagningslukt och ånga från ditt kök. Titta på recensioner och betyg för att se vad andra användare tycker om enhetens effektivitet.

Pris

Priset är också en viktig faktor att tänka på när du köper en gashäll med inbyggd köksfläkt. Jämför priser från olika tillverkare och se till att du hittar en enhet som passar dina behov och budget.

Varumärke

Tänk på att välja en enhet från ett välrenommerat varumärke som har goda recensioner och erbjuder bra kundsupport. Några bra leverantörer och modeller som vi har testat är till exempel:

Populära gashällar med inbyggd fläkt:

BORA Classic 2.0 med gasbrännare

1. BORA Classic 2.0

BORA är den ledande leverantören av spishällar med fläkt och Classic 2.0 är vår favorit av alla BORA modellerna. Dels beror det på utseendet, men också möjligheten att anpassa spishällen hur man vill i och med att den är modulär vilket gör att man kan kombinera gas och induktion, gas med en teppanyaki grill eller bara 100% gas.

 • Kompakt design - Tack vare de kompakta måtten och ett spishällsdjup på 515mm är systemet lämpligt för alla köksenheter av standardmått (60cm från framkanten).
 • Minimalistisk design - Spishällen och den integrerade fläkten är idealiska för planmonterad installation: den strömlinjeformade designen smälter perfekt in med övrig modern köksinredning. I standbyläge är touchpanelen så gott som osynlig och i drift syns bara den diskreta, intelligenta belysningen.
 • Enkel rengöring - Alla delar som kommer i kontakt med matos och fett kan enkelt tas bort via den lättåtkomliga luftinloppsöppningen och rengöras i diskmaskinen.

BORA Classic 2.0 är en premium gashäll med inbyggd köksfläkt som har blivit mycket populär på marknaden. Denna innovativa produkt är utformad för att ge en effektiv och tyst ventilation samtidigt som den ger enkel och bekväm matlagning.

En av de mest imponerande funktionerna i BORA Classic 2.0 är dess teknologi för sänkning av ljudnivån. Denna teknik möjliggör tyst matlagning utan att behöva offra effektiv ventilation. Fläkten i BORA Classic 2.0 är placerad mitt under gashällen, vilket ger en jämn sugkraft över hela ytan. Detta minskar också ljudnivån eftersom fläkten inte behöver arbeta lika hårt för att suga upp matos och ånga.

BORA Classic 2.0 är också enkel att rengöra och underhålla. Gashällen och fläkten kan enkelt tas isär för att rengöras, och både gashällen och fläkten är gjorda av högkvalitativa material som är lätta att rengöra och hålla rena.

En annan imponerande funktion med BORA Classic 2.0 är dess flexibilitet. Gashällen är utformad för att passa alla typer av kök, och kan monteras både på och i bänkskivan (planmonterad). Detta ger användaren mer flexibilitet när det gäller design och placering av gashällen.

Egenskaper:

 • Passar i bänkskåp som är minst 80 cm breda.
 • Modulär - Anpassa med enheter som gas, induktion, glaskeramik och teppanyaki (stekbord).
 • sControl+ - Den unika och innovativa funktionen sControl+ är den enklaste och mest intuiiva på marknaden. Kontrollera hällen precis som med en smartphone.
 • Tystgående - BORA Classic 2.0 är extremt tyst. Även vid full styrka störs du inte av fläktens ljud och du kan prata fritt över grytorna.

Detta gillar vi med hällen:

BORA Classic 2.0 är en av de mest populära gashällarna med inbyggd fläkt på marknaden idag. Det finns många anledningar till varför denna produkt är så omtyckt bland kockar och köksentusiaster. För det första är designen helt unik, BORA Classic 2.0 är tillverkad av högkvalitativa material och har en minimalistisk design som passar perfekt i alla moderna kök. Dessutom har den en kraftfull fläkt som effektivt suger upp all ånga och matos direkt vid källan, vilket minimerar spridningen av oönskade lukter i ditt hem.

2. BORA Professional 3.0

BORA Professional 3.0 med gasbrännare

BORA Professional 3.0 är en annan produktserie från det innovativa tyska företaget BORA. Denna modell består av en rad imponerande gashällar med inbyggda fläktar som är idealiska för den moderna köksdesignen. Precis som BORA Classic 2.0-serien har även Professional 3.0-modellen ett utmärkt rykte för hög kvalitet och imponerande prestanda. Modellen är också modulär så du kan anpassa hällen med gas + teppanyaki, gas + induktion (flexinduktion) eller 100% gas.

 • Intelligenta vred för styrning - Välj mellan klassisk vrid-funktion eller avancerade alternativ med inbyggda touchfunktioner.
 • Modulsystem - Välj och kombinera olika hällar. Du kan välja mellan avancerad induktion till teppanyaki, wok, gas eller glaskeramik.
 • Automatiskt och bansäkert fläktlock - Fläkten öppnas och stängs elektronsikt som har barnlåsfunktion.
 • Flexibel varmhållning - Beroende på vilka ingredienser du använder så kan du väljan mellan 42, 74 eller 94 grader för varmhållning så att maten hålls varm utan brännas vid.

En av de främsta fördelarna med BORA Professional 3.0-serien är den högpresterande fläkten som är mycket effektiva på att ta bort matos och ånga. Fläkten är också tyst och lätta att rengöra i och med alla delarna kan plockas isär och rengöras i diskmaskinen.

Något vi också gillar med BORA Professional 3.0 är dess enkla och intuitiva användargränssnitt. Med hjälp av manuella vridknappar så kan du enkelt justera temperaturen och fläkthastigheten på hällen. Dessutom har Professional 3.0 en rad olika funktioner som gör matlagningen enklare och mer bekväm, så som en pausfunktion som låter dig stänga av hällen tillfälligt och en boost-funktion som ger extra hög värme när du behöver det som mest.

BORA Professional 3.0-serien har också ett imponerande utseende med sin eleganta och moderna design. Dessa hällar har en minimalistisk stil som passar bra i alla köksmiljöer, och de finns i olika varianter och konfigurationer (12 st) för att passa dina behov.

Egenskaper:

 • Passar i bänkskåp som är minst 90 cm breda.
 • Modulär - Anpassa med enheter som gas, induktion, glaskeramik, wok och teppanyaki (stekbord).
 • Unik gasspishällsdesign med nersänkta brännare som ger en optimal drift med den integerade fläkten.
 • Tystgående - BORA Professional 3.0 är extremt tyst. Även vid full styrka störs du inte av fläktens ljud och du kan prata fritt över grytorna.

Detta gillar vi med hällen:

BORA Professional 3.0 är en av få gashällar med inbyggd köksfläkt. En av de mest imponerande funktionerna hos BORA Professional 3.0 är att den är extremt tyst. Detta gör matlagningen mycket mer behaglig eftersom man inte störs av buller från fläkten. Dessutom är fläkten mycket effektiv och tar bort matos och ångor mycket effektivt, vilket gör att luften i köket hålls ren och fräsch. När det gäller rengöring är BORA Professional 3.0 också väldigt enkel att rengöra. Fläktenheten är utformad på ett sådant sätt att alla delar kan demonteras och tvätas i diskmaskinen.

3. Nikola Tesla Flame

Nikola Tesla Flame BL-F-83

Det sista alternativet är Nikola Tesla Flame som har 4 st gasbrännare i 2 olika storlekar och manuella vred för att kontrollera hela spishällen. Fläkten har även en inbyggd köksfläkt med en effektiv kolfilterteknik som fångar upp fett och andra partiklar samtidigt som den renar luften från matos. Detta gör den till en idealisk köksfläkt för både matlagningsentusiaster och de som vill ha ren och frisk luft i köket. Fördelen med gas är att den reagerar direkt på de inställningar som önskas vilket ger optimal kontroll på din matlagning.

Egenskaper:

 • Flyttar luften med 5,1 m/s
 • Dual burner 3.5 kW
 • Lätt att underhålla då hällen är tillverkad av glas
 • Kontrollera enkelt gasen och fläkten via 5 st manuella vred

Utseendet på Nikola Tesla Flame påminner om en traditionell gashäll, den enda skillnaden är egentligen fläkthålet och öppningen för kolfiltret som sitter i toppen av spishällen. Nikola Tesla Flame är precis som BORA Classic 2.0 80 cm bredd och kräver därför ett 80 cm brett bänkskåp för att få plats.

Detta gillar vi med hällen:

Nikola Tesla Flame ser ut, och fungerar precis som en vanlig gashäll så har du idag en vanlig gashäll så kommer du snabbt förstå hur den här modellen fungerar. Nikola Tesla Flame är en gashäll med fläkt som imponerar på flera sätt. För det första kombinerar den en köksfläkt med en gashäll, vilket gör den till en mångsidig och platsbesparande apparat. För det andra har den en avancerad köksfläkt med en högeffektiv kolfilterteknik som fångar upp fett och andra partiklar och samtidigt renar luften från matos.

Sammanfattning

En gashäll med inbyggd köksfläkt kan vara en praktisk och effektiv köksapparat för att spara utrymme och göra matlagning enklare. Det finns fördelar och nackdelar med att använda en gashäll med inbyggd köksfläkt, och det är viktigt att tänka på faktorer som storlek, effektivitet, pris och varumärke när du väljer en enhet som passar dina behov. Vill du ha ett bra alternativ till gas så ska du titta på induktionshällar med fläkt, de erbjuder i praktiken samma effekt som gas men de är mycket enklare att underhålla och installera.

Vanliga frågor om gashällar med inbyggd fläkt:

Kan jag använda en gashäll med inbyggd köksfläkt om jag har en liten köksyta?

Ja, en gashäll med inbyggd köksfläkt kan vara ett utmärkt val om du har en liten köksyta och vill spara utrymme. Se till att mäta utrymmet där enheten kommer att installeras för att säkerställa att den passar ordentligt. De modeller som vi har hittat kräver minst ett 80 cm brett bänkskåp.

Är en gashäll med inbyggd köksfläkt mer energieffektiv än en separat köksfläkt?

Det beror på vilken gashäll som du väljer. Vissa gashällar med inbyggd köksfläkt kan vara mer energieffektiva än en separat köksfläkt, medan andra kan vara mindre effektiva. Därför är det bäst att titta på enhetens energieffektivitet och betyg innan du köper.

Vad ska jag tänka på när jag installerar en gashäll med inbyggd köksfläkt?

Att installera en gashäll med inbyggd köksfläkt kan vara mer komplicerat än att installera en separat köksfläkt, så det är viktigt att tänka på några saker innan du påbörjar installationen.

För det första är det viktigt att se till att din köksfläkt är ordentligt ventilerad om du väljer en modell med frånluft. I och med att fläkten är inbyggd i gashällen, så kan det vara svårt att se hur mycket luft som faktiskt flödar ut. Det är därför viktigt att se till att det finns tillräckligt med ventilation för att säkerställa att matos och ånga dras ut från köket på ett effektivt sätt.

Se till att du väljer rätt storlek på ventilationsrören! Om du väljer fel diameter så kan det göra att det uppstår ett luftmotstånd och då kommer fläkten inte ha kraft att skicka ut luften. Detta är extra viktigt om du planerar att dra ventilationsrör i husgrunden för om det blir fel så kan det vara svårt att åtgärda.

För det andra är det viktigt att se till att gashällen med inbyggd fläkt är rätt dimensionerad för din köksyta. Om din gashäll är för stor eller för liten kan den antingen se obalanserad ut eller inte fungera effektivt. Se till att mäta utrymmet där du vill installera gashällen för att se till att den passar.

För det tredje är det viktigt att välja en kvalitetsprodukt från en pålitlig tillverkare. Detta kommer att säkerställa att din gashäll med inbyggd köksfläkt fungerar på ett säkert och effektivt sätt och minskar risken för problem eller haverier.

Slutligen är det viktigt att ha rätt verktyg och kunskap för att installera din gashäll med inbyggd köksfläkt. Om du inte känner dig bekväm med att installera enheten själv, är det bäst att anlita en professionell tekniker för att göra jobbet åt dig.

Vilka är fördelarna med en gashäll med inbyggd köksfläkt jämfört med en separat köksfläkt?

En gashäll med inbyggd köksfläkt kan erbjuda flera fördelar jämfört med en separat köksfläkt. En av de största fördelarna är att den tar upp mindre utrymme i ditt kök. Istället för att ha en separat fläkt som tar upp utrymme på väggen eller i taket, är fläkten inbyggd i själva gashällen. Detta kan vara särskilt användbart om du har en liten köksyta där utrymme är värdefullt.

En annan fördel med en gashäll med inbyggd köksfläkt är att den är enkel att använda och rengöra. Istället för att behöva komma ihåg att slå på en separat fläkt när du börjar laga mat, är fläkten inbyggd och aktiveras automatiskt när du sätter på gashällen. Dessutom är det oftast enklare att rengöra en gashäll med inbyggd fläkt eftersom det bara finns en enhet att ta hand om.

En tredje fördel med en gashäll med inbyggd köksfläkt är att den ger en mer enhetlig estetisk i ditt kök. Istället för att ha en separat fläkt som kan se klumpig eller otymplig ut, ger en gashäll med inbyggd fläkt ett mer strömlinjeformat utseende i ditt kök. Detta kan vara särskilt viktigt om du försöker skapa en modern eller minimalistisk estetik i ditt kök.

Sammanfattningsvis kan en gashäll med inbyggd köksfläkt erbjuda flera fördelar, inklusive att den tar upp mindre utrymme, är enkel att använda och rengöra, och ger en mer enhetlig estetisk i ditt kök. Men det är viktigt att tänka på att det finns olika typer av gashällar med inbyggd fläkt, och vissa kan vara mer effektiva och användarvänliga än andra. Innan du köper en gashäll med inbyggd köksfläkt är det viktigt att göra din forskning och se till att du köper en enhet som passar dina behov och krav.

Updaterad:

Andra liknande artiklar:

 • Alternativ till en traditionell köksfläkt?

  Om du inte vill ha en traditionell köksfläkt eller fläktkåpa så finns det idag faktiskt några alternativ som fungerar lika bra. I det här inlägget går vi igenom alla alternativ som finns till köksfläktar och fläktkåpor. Lär dig mer om spishällar med inbyggd fläkt och bänkfläktar som du placerar in i bänkskivan.

 • Planerar du att köpa en spishäll med fläkt? Så väljer du rätt modell

  I det här inlägget går vi igenom vilka fördelar det finns med en spishäll med fläkt, se också bilder på flera populära modeller. Till sist ger vi dig också några tips på saker som du bör känna till innan du väljer en spishäll med integrerad köksfläkt.

 • Bäst i test - Bäst fristående vakuumförpackare (2024)

  I det här inlägget har vi samlat de bästa fristående vakuumförpackarna. Vi går också igenom vilka skillnader där är mellan en fristående vakuumförpackare och en integrerad vakuumlåda. Se aktuella priser och var du kan köpa dessa produkter till bäst pris på nätet.

 • Bäst i test - Bäst grillpanna till induktionshällar (2024)

  Här går vi igenom vilka grillpannor som är bäst för dig som har en induktionshäll. Vi har tidigare tipsat om några bra stekbord, men med en grillpanna så kan du få samma effekt som från ett grillgallret i och med att du kan steka på något högre temperaturer jämfört med ett vanligt stekjärn.