Sidan kan innehålla affiliate-länkar, detta gör det möjligt för oss att hålla sidan fri från annonser. Så här fungerar det

Kombinera gas och induktion: Se alla kombinationshällar (2024)

Kombinera gas och induktion: Se alla kombinationshällar (2024)

I köket har spisen länge varit hjärtat i matlagningen, och genom åren har teknologiska framsteg förändrat hur vi tillagar våra måltider. Två av de mest populära metoderna för matlagning - gas och induktion har nu smält samman i en imponerande symbios. Den traditionella debatten mellan förespråkare för gas och entusiaster för induktion har fått ett nytt kapitel med framväxten av spishällar som kombinerar både gas och induktion.

Dessa innovativa spishällar erbjuder det bästa av båda världar – den snabba responsen och precisionen hos induktion och den justerbara låga värmen från gas. I det här inlägget kommer vi dycka in i världen av kombinerade gas och induktionshällar - vi kommer också titta på några modulära alternativ från BORA som inte bara gör det möjligt att kombinera gas och induktion, utan också möjlighet att få tillgång till stekbord (teppanyaki) och wok grill.

Vill du se vilka spishällar med induktion och gas som är bäst? I så fall kan du hoppa direkt till sektionen genom att klicka här: Se de bästa spishällarna med kombinerad gas och induktion.

Varför vill man ha en kombinerad gas- och induktionshäll?

Kombinationen av gas och induktion på en och samma spishäll är inte bara en teknologisk gimmick, utan en smart och funktionell lösning som har tagits emot positivt av både kockar och hemmakockar. Denna unika sammanslagning av två olika uppvärmningsmetoder erbjuder en mängd fördelar som har gjort den till ett eftertraktat alternativ för moderna kök. Här är några av de främsta skälen till varför man skulle vilja kombinera gas och induktion i en spishäll:

 1. Snabb respons och precision: Induktionszoner värmer upp ditt kokkärl omedelbart genom magnetisk induktion. Detta innebär att du snabbt kan nå önskad temperatur, vilket är särskilt användbart vid exempelvis kokning och stekning. Å andra sidan tillhandahåller gasbrännare en finjusterbarhet av låg värme, perfekt för att smälta choklad eller långsamt sjuda en sås. Kombinationen av dessa två ger användaren den bästa av båda världar när det gäller respons och precision.

 2. Energibesparing och effektivitet: Induktionshällar är kända för sin höga energieffektivitet eftersom de värmer endast det kokkärl som är i direkt kontakt med ytan. Genom att kombinera detta med gasbrännare, som ger en direkt och synlig låga, kan användaren välja den mest effektiva uppvärmningsmetoden beroende på rätten och behovet.

 3. Mångsidighet i matlagning: En kombinerad spishäll möjliggör användning av både induktionskompatibla kokkärl och traditionella grytor och pannor som fungerar med gas. Detta ger dig en bredare repertoar av möjligheter under matlagningen. Du kan snabbt koka upp vatten på en induktionszon samtidigt som du långsamt steker grönsaker på en gasbrännare.

 4. Kreativ matlagning: Kombinerade spishällar öppnar dörren för mer kreativ matlagning. Du kan använda olika uppvärmningsmetoder samtidigt för att skapa komplexa smaker och texturer. Till exempel kan du använda en gasbrännare för att grilla grönsaker samtidigt som du använder en induktionszon för att reducera en sås till önskad konsistens.

 5. Estetisk design: Utöver dess funktionella fördelar ger en kombinerad gas- och spishäll också en estetiskt tilltalande design. Att kombinera gasbrännare och induktionszoner på samma yta ger en modern och sofistikerad look - perfekt för det moderna köket.

Bäst spishällar för att kombinera gas och induktion:

 1. Smeg PM3643D - Kombinerad gas- och induktionshäll (650mm)
 2. Smeg PM3743D - Kombinerad gas- och induktionshäll (750mm)
 3. Smeg PM3953D - Kombinerad gas- och induktionshäll (900mm)
 4. BORA Classic 2.0 - Kombinera glaskeramik, gas, induktion, wok eller teppanyaki grill (800mm)
 5. BORA Professional 3.0 - Kombinera glaskeramik, gas, induktion, wok eller teppanyaki grill (900mm)
 6. Siemens iQ700 Dominohäll - Kombinera flexinduktion, induktion, gas eller glaskeramik (300mm)
 7. Bosch PRA3A6B70 Serie 8 Dominohäll (Wokhäll) - Kombinera gas och induktion (300mm)
 8. Bosch PRB3A6B70 Serie 8 Dominohäll - Kombinera gas och induktion (300mm)
 9. Miele SmartLine (CS 7102-1 FL) - Kombinera flexinduktion, induktion eller gas (400mm)
 10. Siemens iQ700 Dominohäll (Wokhäll) - Kombinera flexinduktion, induktion, gas eller glaskeramik (300mm)
Smeg PM3643D - Kombinerad gas- och induktionshäll (650mm)

Information:

Upplev glädjen av att laga mat och få samtidig ut det bästa av två världar. Med PM3643D, inbyggnadshällen från Smeg, får du en kombinerad gas- och induktionshäll. Du får två induktionszoner som också kan fungera som en multizon. På så sätt är du garanterad optimal värmefördelning och ett enastående resultat. Multizonen låter dig också använda större kokärl så att du kan tillaga riktigt stora mängder. Därtill finns är två gasbrännare, som förkortar tillagningstiden utan att kompromissa med resultet.

Detta gillar vi med produkten:

 • Erbjuder 9 effektiva värmenivåer.
 • Timerfunktion med automatisk stopp
 • Enkel och intuitiv touch-användning och vridknapparna för gas.
8av 10
Material:
Glas och metall
Detta ingår:
1 st inbyggnadshäll med kombinerad gas och induktion 650 mm.
Pris:
18 271 kr
Beställ idag

via hemmy.se

Smeg PM3743D - Kombinerad gas- och induktionshäll (750mm)

Information:

Kombinera det bästa från flera världar - med Smeg PM3743D inbyggnadshäll kan du få möjlighet att laga mat både med induktion och gas. På induktionshällen får du två zoner som garanterar optimal värmefördelning och energiförbrukning. Du kan till och med använda de två zonerna som en stor multizon och därmed bruka större kokkärl som i förlängningen låter dig laga riktigt stora mängder. Gashällen får snabbt upp värmen och din mat tillagas snabbare, utan att kompromissa med resultatet.

Detta gillar vi med produkten:

 • Erbjuder 9 effektiva värmenivåer.
 • Praktisk multizon funktioner
 • Touch-display för induktion och vridknapparna för gas.
8av 10
Material:
Glas och metall
Detta ingår:
1 st inbyggnadshäll med kombinerad gas och induktion 750 mm.
Pris:
19 121 kr
Beställ idag

via hemmy.se

Smeg PM3953D - Kombinerad gas- och induktionshäll (900mm)

Information:

Få det bästa från två världar med denna inbyggnadshäll från Smeg. Denna PM3953D-häll är nämligen utrustad med fyra induktionszoner och en gasbrännare. Den optimala kokplattan är tillverkad i en enkel design som passar in i alla typer av kök. Matlagningszonerna har individuella effektnivåer så du kan uppnå precis den värme du önskar.

Detta gillar vi med produkten:

 • Erbjuder 9 effektiva värmenivåer.
 • Säkerhet mot överkokning
 • Autopot Detection-teknologi.
8.5av 10
Material:
Glas och metall
Detta ingår:
1 st inbyggnadshäll med kombinerad gas och induktion 900 mm.
Pris:
20 821 kr
Beställ idag

via hemmy.se

BORA Classic 2.0 - Kombinera glaskeramik, gas, induktion, wok eller teppanyaki (Minst 800mm)

Information:

BORA Classic 2.0 kan kombineras med en rad olika enheter som till exempel glaskeramik, gas, induktion, wok eller teppanyaki grill. Detta innebär att det blir möjligt att få en spishäll som både har induktion och gas. I och med att Classic 2.0 är modulär så är du inte begränsat till bara två enheter, utan du kan lägga till en eller flera extra fläktenheter och spisdelar för att få tillgång till ett stekbord eller wok.

Detta gillar vi med produkten:

 • Kombinera och välj mellan 6 olika enheter, inklusive gas, induktion och flexinduktion.
 • Har en integrerad fläkt så man slipper en traditionell köksfläkt.
 • Enkelt touch-kontroll med flera avancerade funktioner.
9.5av 10
Material:
Glas och metall
Detta ingår:
2 st inbyggnadshällar och 1 st fläktenhet.
Pris:
från 79 000 kr (inkl. fläktenhet)
Offertförfrågan

via fläkthällar.se

BORA Professional 3.0 - Kombinera glaskeramik, gas, induktion, wok eller teppanyaki (Minst 900mm)

Information:

BORA Professional 3.0 är en annan populär spishäll med inbyggd fläkt från BORA. Med Professional 3.0 får du tillgång till en avancerad spishäll som dessutom är modulär vilket gör den väldigt populär bland både professionella kockar och matlagningsentusiaster. Hela spishällen kontrolleras enkelt via några lättanvänd (manuella) vred som gör det enkelt att justera fläktens hastighet, varje spisplatta samt alla andra inställningar.

Detta gillar vi med produkten:

 • Kombinera och välj mellan 6 olika enheter, inklusive gas, induktion och flexinduktion.
 • Har en integrerad fläkt så man slipper en traditionell köksfläkt.
 • Flexibel varmhållning - Väljan mellan 42, 74 eller 94 grader.
 • Möjlighet att välja mellan ett helsvart eller rostfritt utseende.
9av 10
Material:
Glas och metall
Detta ingår:
2 st inbyggnadshällar och 1 st fläktenhet.
Pris:
från 108 000 kr (inkl. fläktenhet)
Offertförfrågan

via fläkthällar.se

Siemens iQ700 Dominohäll - Kombinera flexinduktion, induktion, gas eller glaskeramik (Minst 300mm)

Information:

Med Siemens iQ700 Domino (ER3A6BB70S) kan du själv anpassa din spishäll - välj mellan flexinduktion, induktion, gas eller glaskeramik. Just den här varianten har två kokplattor med gas, det finns också en annan version som du kan se här under som består av en en stor kokplatta som anpassad speciellt för wok och wokpannans runda botten. Med Siemens stepFlame-teknik kan du justera gasen genom vridknappen och välja mellan 9 olika nivåer.

Detta gillar vi med produkten:

 • Kombinera med 5 andra enheter, inklusive gas, induktion och flexinduktion.
 • Noggrann värmekontroll i 9 steg.
 • Enkelt att rengöra och bekväm användning.
 • Modern och stilren design.
7.7av 10
Material:
Glaskeramik
Detta ingår:
1 st gashäll med två kokplattor.
Pris:
7 386 kr
Beställ idag

via hemmy.se

Bosch PRA3A6B70 Serie 8 Dominohäll (Wokhäll) - Kombinera gas och induktion (300mm)

Information:

Bosch PRA3A6B70 är en så kallad dominohäll, vilket innebär att du själv kan anpassa hur din spishäll ska se ut - du kan välja mellan olika moduler som gör det möjligt att kombinera gas och induktion. Den här varianten består av en kokzon som är anpassad för wok och wokpannor. Med FlameSelect kan du justera mängden gas i 9 olika nivåer. Både Bosch och Siemens dominohällar är väldigt lika och det beror helt enkelt på att de tillverkas av samma tillverkare.

Detta gillar vi med produkten:

 • FlameSelect: justera gasflamman exakt med nio definierade nivåer.
 • Mycket stabila och högkvalitativa grytstöd i gjutjärn.
 • Biometan-kompatibel: din gasspis kan även drivas med förnybar biometangas.
 • Modern och stilren design.
7.5av 10
Material:
Glaskeramik
Detta ingår:
1 st gashäll med en kokplatta.
Pris:
8 194 kr
Beställ idag

via hemmy.se

Bosch PRB3A6B70 Serie 8 Dominohäll - Kombinera gas och induktion (300mm)

Information:

Bosch PRB3A6B70 är den andra varianten av dominohäll som Bosch erbjuder och denna utmärker sig med två kokplattor, vilket gör den idealisk för daglig användning och när du behöver tillgång till fler än en kokplatta för att kunna laga mat och steka samtidigt. Liksom den tidigare modellen är den här också utrustad med FlameSelect-tekniken, vilket möjliggör enkel justering av gasen genom en vridknapp med 9 olika nivåer.

Detta gillar vi med produkten:

 • FlameSelect: justera gasflamman exakt med nio definierade nivåer.
 • Mycket stabila och högkvalitativa grytstöd i gjutjärn.
 • Biometan-kompatibel: din gasspis kan även drivas med förnybar biometangas.
 • Ergonomiska svärdvred: enkel och smidig kontroll.
 • Diskmaskinssäkra kastrullstöd gör spisrengöringen ännu enklare.
7.7av 10
Material:
Glaskeramik
Detta ingår:
1 st gashäll med två kokplattor.
Pris:
3 872 - 7 995 kr
Beställ idag

via cdon.se

Miele SmartLine (CS 7102-1 FL) - Kombinera flexinduktion, induktion och gas

Miele SmartLine (CS 7102-1 FL) - Kombinera flexinduktion, induktion och gas

Information:

Mieles nya SmartLine-element är baserade på glaskeramik och har en mycket elegant karaktär. SmartLine-serien från Miele består av 5 st enheter och 1 st bänkfläkt som monteras mellan spishällarna på ett liknande sätt som båda varianterna från Bora. Prismäsigt så kostar en komplett SmartLine-spishäll med gas och induktion från Miele ungefär lika mycket som Bora Classic 2.0.

Detta gillar vi med produkten:

 • Enkel styrning – vred som kan hanteras med ena handen.
 • Extra flexibel – 1 normal brännare och en kraftfull brännare.
 • Går perfekt att kombinera med alla SmartLine-enheter från Miele.
 • Elegant och stilren design.
8.5av 10
Material:
Glaskeramik och metall
Detta ingår:
1 st gashäll med två kokplattor.
Pris:
från 71 590 kr (inkl. fläktenhet)

ingen länk tillgänglig

Siemens iQ700 Dominohäll (Wokhäll) - Kombinera flexinduktion, induktion, gas eller glaskeramik (Minst 300mm)

Siemens iQ700 Dominohäll (Wokhäll) - Kombinera flexinduktion, induktion, gas eller glaskeramik (Minst 300mm)

Information:

Med Siemens iQ700 Domino (ER3A6AD70) kan du själv anpassa din spishäll - välj mellan flexinduktion, induktion, gas eller glaskeramik. Den här varianten har en kokplatta med gas som är anpassad speciellt för wok och wokpannans runda botten. Precis som den andra varianten har den här också stepFlame-teknik vilket gör att du kan justera gasen genom vridknappen - välja mellan 9 olika nivåer.

Detta gillar vi med produkten:

 • Kombinera med 5 andra enheter, inklusive gas, induktion och flexinduktion.
 • Noggrann värmekontroll i 9 steg.
 • Display som visar vald effekt.
 • Modern och stilren design i glaskeramik.
7av 10
Material:
Glaskeramik
Detta ingår:
1 st gashäll med en kokplatta.
Pris:
Utgått

ingen länk tillgänglig

Fördelar med spishällar som kombinerar gas och induktion

 • Snabbhet och precision: Induktionszoner värmer upp snabbt medan gasbrännare tillåter finjustering av värme, speciellt vid lägre grader.
 • Energibesparing: Induktion är känd för sin effektivitet genom direkt överföring av värme till kärlet.
 • Möjlighet att använda spisen även om man inte har någon el.
 • Mångsidighet: Möjlighet att använda alla typer av grytor och stekjärn. En induktionshäll kräver att kokkärlen är magnetiska, men med möjlighet att använda gas så kan du använda även äldre kokkärl som i vanliga fall kanske inte hade fungerat.

Finns det några nackdelar med spishällar med kombinerad gas och induktion?

 • Man måste se till att ha gas tillgängligt, annars kan man bara använda halva spishällen.
 • Mer rengöring: Gashällar har galler, brännare och andra komponenter som kommer få mycket fett och spill på sig, vilket gör dem lite jobbigare att rengöra jämfört med induktionshällar.
 • Kostar lite mer än en vanlig induktionshäll - både i inköp men också i drift eftersom man behöver köpa gas.

Pris och tillgänglighet

När det kommer till kombinationshallar så kan priserna variera avsevärt beroende på flera faktorer. Här är några av de viktigaste faktorerna som påverkar priset:

 1. Märke och kvalitet: Priset på en kombinerad spishäll kan variera betydligt beroende på tillverkaren. Välkända och etablerade märken tenderar att ha högre priser på grund av sitt rykte för hög kvalitet och pålitlighet. När du köper från ett välrenommerat märke investerar du i hållbarhet och pålitlighet.
 2. Storlek, antal brännare och zoner: En grundläggande kombinerad spishäll med färre brännare eller zoner kommer att vara billigare än en modell med fler. Priset ökar med antalet brännare eller zoner, så det är viktigt att välja en modell som passar dina specifika matlagningsbehov.
 3. Funktioner och teknologi: Priset kan öka om spishällen har avancerade funktioner och teknologi, som touchkontroller, automatisk temperaturkontroll, barnlås, timerfunktioner och så vidare. Ju fler funktioner och desto mer avancerad teknik, desto högre pris.
 4. Design och materialval: Spishällarnas estetik och materialval kan också påverka priset. Designelement som rostfritt stål eller glaskeramik kan vara dyrare än en enklare design. Vissa modeller kan ha specialdesignade eller anpassningsbara funktioner som också kan påverka priset.
 5. Storlek och kapacitet: Storleken på spishällen och dess kokkapacitet spelar en roll. En större spishäll med mer utrymme för kokkärl kommer generellt att kosta mer än en mindre modell.
 6. Energi- och effektivitetsklassning: Energiklassificeringen kan påverka priset. Spishällar med hög energieffektivitet och energiklassificeringar kan vara dyrare initialt, men kan spara pengar på energiräkningen på lång sikt.
 7. Garanti och kundsupport: En längre garantiperiod och bättre kundsupport kan också återspeglas i priset. Produkter med omfattande garantier kan vara lite dyrare, men de ger samtidigt ökad trygghet för dig som köpare.

Översikt: Ledande tillverkare av spishällar med gas och induktion

Det finns flera tillverkare som erbjuder kombinerade spishällar med olika funktioner och design. Här är en översikt över några av de mest välrenommerade tillverkarna:

Smeg: Smeg är kända för att tillverka pålitliga och högkvalitativa hushållsapparater, inklusive kombinerade spishällar. Deras produkter har avancerade funktioner och modern design.

Siemens: Siemens, ett annat tyskt företag, erbjuder ett brett utbud av kombinerade spishällar med fokus på prestanda och användarvänlighet. Deras produkter är kända för sin pålitlighet.

Miele: Miele är känt för att tillverka premium-hushållsapparater. Deras kombinerade spishällar är kända för sin höga kvalitet, avancerade teknologi och eleganta design.

Bora: Bora är också ett tyskt företag. De erbjuder inga spishällar med fasta gas- och induktionszoner utan de har två modeller som är modulära och där man kan välja moduler som har gas och induktion. Bora är väldigt kända för deras spishällar med integrerad köksfläkt och idag de har två spishällar som går att anpassa med gas och induktion samt en fläktenhet: Bora Classic 2.0 och Professional 3.0.

Vanliga frågor och svar om att kombinera gas och induktion

Vad är en kombinationshäll med gas och induktion?

En kombinationshäll med gas och induktion är en spis eller kokplatta som erbjuder både gasbrännare och induktionshällar på samma enhet. Det ger användarna flexibiliteten att laga mat med både gas och induktion, vilket har sina egna fördelar och användningsområden.

Vilka fördelar finns det med att kombinera gas och induktion?

Kombinera gas och induktion ger fördelarna av snabb uppvärmning och exakt temperaturkontroll från induktionssidan samt den visuella kontrollen och användarvänligheten hos gasen. Det ger dig möjlighet att anpassa ditt matlagningssätt efter olika rätter och behov.

Kan jag använda både gas och induktion samtidigt?

Ja, många kombinationshällar gör det möjligt att använda både gas- och induktionszoner samtidigt. Det kan vara användbart när du vill tillaga flera rätter samtidigt och behöver olika uppvärmningsmetoder.

Vad är skillnaden mellan gas- och induktionsuppvärmning?

Gasuppvärmning används genom öppen låga från gasbrännare och ger en omedelbar respons på temperaturändringar. Induktionsuppvärmning använder elektromagnetiska fält för att värma upp kastruller och ger en väldigt snarlik uppvärmning och exakt temperaturkontroll som man får med gas.

Vad är nackdelarna med att kombinera gas och induktion?

En nackdel kan vara att det krävs en professionell installation för att säkerställa att både gas- och induktionsfunktioner fungerar korrekt. Dessutom kan kombinationshällar vara dyrare än enkla gas- eller induktionshällar.

Kan jag använda alla typer av kastruller och stekpannor på en kombinationshäll med gas och induktion?

Alla induktionshällar kräver kärl som är magnetiska, till exempel gjutjärn, stål och vissa typer av rostfritt stål. Gasbrännare är generellt mer flexibla när det gäller kastrullmaterial och fungerar med nästan alla typer.

Finns det några säkerhetsförsiktigheter att tänka på när man använder en kombinationshäll med gas och induktion?

Ja, du bör vara medveten om att det finns två olika uppvärmningskällor, så var försiktig med att inte bränna dig eller komma i kontakt med heta ytor. Följ tillverkarens säkerhetsanvisningar och stäng av respektive zon när den inte används.

Vilka är underhållskraven för en kombinationshäll med gas och induktion?

Underhållskraven varierar beroende på modell, men generellt sett kräver gasbrännare regelbunden rengöring och kontroll av tändsystemet, medan induktionszoner kräver rengöring för att avlägsna spill och matrester.

Updaterad:

Andra liknande artiklar:

 • Alternativ till en traditionell köksfläkt?

  Om du inte vill ha en traditionell köksfläkt eller fläktkåpa så finns det idag faktiskt några alternativ som fungerar lika bra. I det här inlägget går vi igenom alla alternativ som finns till köksfläktar och fläktkåpor. Lär dig mer om spishällar med inbyggd fläkt och bänkfläktar som du placerar in i bänkskivan.

 • Planerar du att köpa en spishäll med fläkt? Så väljer du rätt modell

  I det här inlägget går vi igenom vilka fördelar det finns med en spishäll med fläkt, se också bilder på flera populära modeller. Till sist ger vi dig också några tips på saker som du bör känna till innan du väljer en spishäll med integrerad köksfläkt.

 • Bäst i test - Bäst fristående vakuumförpackare (2024)

  I det här inlägget har vi samlat de bästa fristående vakuumförpackarna. Vi går också igenom vilka skillnader där är mellan en fristående vakuumförpackare och en integrerad vakuumlåda. Se aktuella priser och var du kan köpa dessa produkter till bäst pris på nätet.

 • Bäst i test - Bäst grillpanna till induktionshällar (2024)

  Här går vi igenom vilka grillpannor som är bäst för dig som har en induktionshäll. Vi har tidigare tipsat om några bra stekbord, men med en grillpanna så kan du få samma effekt som från ett grillgallret i och med att du kan steka på något högre temperaturer jämfört med ett vanligt stekjärn.