Sidan kan innehålla affiliate-länkar, detta gör det möjligt för oss att hålla sidan fri från annonser. Så här fungerar det

Jämförelse: Vad är skillnaden mellan Pure modellerna från BORA?

Jämförelse: Vad är skillnaden mellan Pure modellerna från BORA?

BORA Pure, M Pure och X Pure - Vad är skillnaden mellan dessa modeller?

Vid första anblick kan BORA Pure, M Pure och X Pure se väldigt lika ut, men tittar man närmare på produkterna så kommer man upptäcka att det egentligen bara är storleken (bredden) på själva enheten och typen av induktionszoner. Både BORA Pure och M Pure är 80 cm bredda, och X Pure är 90 cm (men den går att få ner i ett 80 cm brett bänkskåp om man är villig att såga lite i kanten på skåpet).

När det kommer till induktionszonerna så är det här det är störst skillnad. BORA Pure har 4 st fasta zoner (2 st 20 cm i bakkanten och 2 st 18 cm i framkanten), BORA M Pure erbjuder en blandning av fasta och flexibla induktionszoner - på vänster sida finns 2 st fasta zoner (20 och 18 cm) och till höger finns en stor flexibel induktionszon som är perfekt om man vill använda ett stekbord.

BORA X Pure är den största modellen och har 2 st stora flexibla induktionszoner som är hela 30 x 45 cm, vilket är det största du kan hitta på marknaden i den här typen av induktionshäll. En stor fördel med de flexibla induktionszonerna är att du blir inte begränsat till en viss storlek på dina kokkärl och du kan också placera kokkärlen var du vill inom induktionszonen.

Översikt: Så skiljer sig BORA Pure, M Pure och X Pure åt:

EgenskaperBORA PureBORA M PureBORA X Pure
Storlek80 cm80 cm90 cm
Produktmått (B x D x H)760 x 515 x 199 mm760 x 515 x 199 mm830 x 515 x 199 mm
Ljudeffekt40 - 67.7 dB40 - 67.7 dB41.2 - 68.4 dB
Typ av induktionszoner4 st fasta2 st fasta + 1 st flexibel2 st flexibla
Ventilation & filterFrånluft eller kolfilterFrånluft eller kolfilterFrånluft eller kolfilter
Färg på displayRödVitVit + Blå
Går att planmontera?JaJaJa
StyrningTouch-kontrollTouch-kontrollTouch-kontroll
Pris41 000 kr49 000 kr55 000 kr
Mer infoMer infoMer info

Vi har valt att inte inkludera BORA S Pure eftersom den bara är 60 cm bredd, och har du ett mindre kök är den bland de bästa spishällarna med fläkt som du kan välja. Men då är Pure, M Pure och X Pure inte relevant för dig. BORA S Pure kan jämföras med Pure eftersom båda har 4 st fasta induktionszoner, samma typ av kontroll och ljudnivå.

Likheter mellan BORA Pure, M Pure och X Pure:

 • sControl - simpel manövrering: Tack vare det vertikala skjutreglaget styr du enkelt spishällen genom att trycka lätt, alternativt svepa med fingret uppåt eller nedåt. Alla viktiga funktioner kan aktiveras med bara ett tryck.
 • eSwap - enkelt filterbyte: Om du väljer varianten med luftcirkulation så neutraliseras all matos med hjälp av ett effektivt aktivt kolfilter. För att underlätta byte av filter har BORA sett till att filtert är enkelt att tas bort via luftinloppsöppningen utan att du behöver ta ut någon låda eller eller sockel.
 • Låg ljudnivå: Alltid väldigt tyst - även vid höga effektnivåer: Orsaken är den optimala luftstyrningen och användningen av en extremt tyst motor. Ingen distraktion uppstår vid matlagningen och underhållningen förblir ostörd.
 • Enkel rengöring: Alla delar som kommer i kontakt med matos kan enkelt tas bort via den lättåtkomliga fläktöppningen och självklart kan allt rengöras i diskmaskinen, där de upptar väldigt lite utrymme.
 • Maximalt med förvaringsutrymme: Eftersom enheterna är mindre än 200mm höga och luftcirkulationsfiltret är integrerat, lämnas större delen av underskåpet fritt för förvaring av kokkärl och annan köksutrustning. Inte ens i kök med bänkskåp som har ett djup på 60cm behöver låddjupen reduceras för att spishällen ska kunna använda kolfilter.

Vilken av BORA Pure-modellerna ska man välja?

Att välja mellan BORA Pure-modellerna kan vara en svår uppgift, med tanke på deras imponerande funktioner och design. Men först och främst bör du överväga kökets storlek och layout. Om det finns tillräckligt med utrymme och en önskan om maximal flexibilitet kan BORA X Pure med flexibla induktionszoner vara det bästa valet. Denna modell ger en slående visuell effekt och gör det möjligt att placera kokplattorna fritt på arbetsytan.

Å andra sidan, om utrymmet är något mer begränsat eller om man föredrar en billigare lösning så kan BORA Pure eller M Pure vara ett mer passande alternativ. Dessa modeller är något mindre och det är egentligen bara typen av induktionszoner som skiljer de åt. För övrigt har de samma effektiva köksfläkt som X Pure. Vill du ha en ännu mindre variant så ska du titta på BORA S Pure som är den minsta varianten som passar bra i mindre kök eller där man bara har ett bänkskåp som är 60 cm brett.

Slutligen bör man också överväga vilken typ av induktionszoner man vill ha, har man idag flexibla induktionszoner så kanske man inte vill gå tillbaka till fasta zoner och då är det M Pure och X Pure som är relevanta för dig. Till sist skulle vi också rekommendera att du testar produkterna för att höra ljudet, detta är extra viktigt om du står och väljer mellan en spishäll med fläkt från BORA och någon annan tillverkare.

Några vanliga frågor om BORA Pure, M Pure och X Pure:

Vilka är de främsta fördelarna med att välja M Pure över de andra modellerna?

BORA M Pure är en blandning av Pure och X Pure eftersom den har 2 st fasta induktionszoner (samma som på Pure) och 1 st flexInduktion-zon, samma som du hittar på X Pure vilket är fördelaktigt om du vill ha möjlighet att använda ett grill- eller stekbord. Dessutom är M Pure något billigare än X Pure, men modellen erbjuder samma unika design och effektiva köksfläkt som X Pure. Så om du inte är i behova av två stora flexInduktionszoner så är BORA M Pure det perfekta valet.

Hur effektiv är ventilationen i BORA Pure jämfört med M Pure och X Pure?

Ventilationen i BORA Pure, jämfört med M Pure och X Pure, erbjuder en imponerande kapacitet att effektivt ta bort ångor och lukter från köket. Genom att använda en kraftfull fläkt kan BORA Pure säkerställa en snabb och effektiv ventilation, vilket resulterar i en fräschare och mer behaglig matlagningserfarenhet. Eftersom alla modellerna använder samma effektiva fläkt så presterar de lika bra när det gäller att hantera ångor och lukter i köket, vilket ger användarna en jämn och pålitlig ventilationsprestanda oavsett vilken modell du väljer.

Finns det några specifika installationstips eller krav för varje modell?

Beroende på vilken variant du väljer så finns det några saker som är viktiga att tänka på.

Kolfilter: Om du väljer varianten med kolfilter så kommer du leda ut luften i bakkanten av bänkskåpet och därför är det viktigt att där finns utrymme mellan skåpet och väggen eller om du sätter någon annat som ska täcka baksidan av skåpet. I vilket fall så måste utrymmet vara minst 25mm och sen vill man helst att luften ska kunna ta sig ut i köket igen, så därför brukar man antingen såga ner sockelen i ovankant (inget som syns) eller så integrerar man ett ventilationsgaller i sockeln.

Frånluft: Med frånluft så behövs ett rörpacket, vilket BORA säljer och det fungerar utmärkt om du vill dra ner röret i sockelen och sedan vidare ut eller om du bara vill gå direkt från spishällen och sedan rakt ut i väggen via bakkanten av skåpet. Om du däremot planerar att dra ett ventilationsrör i huset grund eller gjuttenplatta så är det viktigt att du väljer rätt storlek (120 mm) annars finns det risk att det uppstår ett luftmotstånd och då kommer fläkten inte fungera optimalt.

Updaterad:

Andra liknande artiklar:

 • Alternativ till en traditionell köksfläkt?

  Om du inte vill ha en traditionell köksfläkt eller fläktkåpa så finns det idag faktiskt några alternativ som fungerar lika bra. I det här inlägget går vi igenom alla alternativ som finns till köksfläktar och fläktkåpor. Lär dig mer om spishällar med inbyggd fläkt och bänkfläktar som du placerar in i bänkskivan.

 • Planerar du att köpa en spishäll med fläkt? Så väljer du rätt modell

  I det här inlägget går vi igenom vilka fördelar det finns med en spishäll med fläkt, se också bilder på flera populära modeller. Till sist ger vi dig också några tips på saker som du bör känna till innan du väljer en spishäll med integrerad köksfläkt.

 • Bäst i test - Bäst fristående vakuumförpackare (2024)

  I det här inlägget har vi samlat de bästa fristående vakuumförpackarna. Vi går också igenom vilka skillnader där är mellan en fristående vakuumförpackare och en integrerad vakuumlåda. Se aktuella priser och var du kan köpa dessa produkter till bäst pris på nätet.

 • Bäst i test - Bäst grillpanna till induktionshällar (2024)

  Här går vi igenom vilka grillpannor som är bäst för dig som har en induktionshäll. Vi har tidigare tipsat om några bra stekbord, men med en grillpanna så kan du få samma effekt som från ett grillgallret i och med att du kan steka på något högre temperaturer jämfört med ett vanligt stekjärn.