Sidan kan innehålla affiliate-länkar, detta gör det möjligt för oss att hålla sidan fri från annonser. Så här fungerar det

Snyggt och unikt: Spishällar med fläkt är senaste trenden för nya kök

Snyggt och unikt: Spishällar med fläkt är senaste trenden för nya kök

Populära trenden i nya kök: Spishäll med integrerad fläkt

Spishällar med fläkt är senaste trenden för nya kök. Dessa innovativa spishällar kombinerar funktionalitet och estetik på ett enastående sätt. Istället för traditionella köksfläktar som tar upp värdefull plats ovanför spisen, är fläkten inbyggd direkt i spishällen. Detta skapar en stilren och minimalistisk design som passar perfekt i moderna kök.

En spishäll med fläkt erbjuder också flera praktiska fördelar. Med den inbyggda fläkten behöver du inte längre oroa dig för matos och ånga som sprider sig i köket. Istället fångas matosen upp direkt vid källan och filtreras genom olika filter vilket gör luften renare och fräschare.

Om du letar efter en snygg och praktisk lösning för ditt nya kök, då är spishällar med fläkt ett perfekt val och absolut den senaste trenden för nya kök. Dessa spishällar kombinerar funktion och stil på ett unikt sätt som kommer ge ditt nya kök en modern touch. Du får också större möjlighet att utforma köket hur du vill, då du inte är begränsad till var du kan placera köksfläkten i och med att du inte behöver ta hänsyn till var du har eventuella ventilationsrör.

Fördelar med en spishäll med integrerad fläkt:

 • Större valfrihet var du kan placera spishällen.
 • Designa och utförma köket hur du vill - oberoende av var du har ventilationsrör.
 • Slipp ha en frihängande köksfläkt som försämrar sikten från köket - perfekt vid en öppen planlösning.

Populära och prisvärda spishällar med fläkt som du kan köpa via nätet:

Det kan vara bra att känna till att alla spishällar med fläkt är inte tillgängliga för beställning via nätet - många premium-varianter från tillverkare som BORA, Neff, Siemens och Miele kräver att man gör köpet via någon köksleverantör eller köksbutik.

Är du intresserad av en fläkthäll från någon av dessa leverantörer så kan du kontakta vår samarbetspartner genom att fylla i formuläret på någon av produktsidorna för mer information om hur du kan beställa någon av dessa modeller.

Om du vill beställa via nätet så finns det flera andra tillverkare och leverantörer som erbjuder spishällar med fläkt. Här under har vi samlat flera modeller från välkända och populära tillverkare som är prisvärda och som dessutom erbjuder en bra kvalité:

Electrolux - KIC844I (70 cm)

Information:

Drömmer du om ett kök där varje detalj är precis som du vill ha det? Med Electrolux - KIC844I kan du göra denna dröm till verklighet! Denna imponerande kombinerade spishäll med integrerad fläkt ger dig total frihet när du designar ditt kök och lyfter din matlagningsupplevelse till en ny nivå. En av de mest enastående funktionerna hos Electrolux - KIC844I är dess fyra stora flexinduktionszoner. Du kan placera stekpannor, grytor och kokkärl var du vill inom zonen och spishällen anpassar sig smidigt för att ge dig en oöverträffad flexibilitet när du lagar mat.

Detta gillar vi med produkten:

 • Bridgefunktion för stora induktionszoner.
 • Boosterfunktion
 • Kraftfull motor för effektivt utsug.
8.4av 10
Material:
Glas och metall
Detta ingår:
1 st inbyggnadshäll med integrerad fläktg (600mm).
Pris:
26 486 kr
Beställ idag

via hemmy.se

Siemens - EX875LX57E (80 cm)

Information:

Siemens EX875LX57E är en högpresterande induktionshäll med inbyggd fläkt tar du ditt kök till nästa nivå och öppnar upp för oändliga möjligheter när det kommer till matlagning. EX875LX57E har FlexInduction-zoner som anpassar sig efter dina behov. Du kan placera stekpannor, kastruller och kokkärl var du vill på ytan, och spishällen känner av dem omedelbart. Dessutom, med PowerMove Plus-funktionen, kan du ändra värmenivåer med en enkel gest, vilket ger dig full kontroll över din matlagning.

Detta gillar vi med produkten:

 • Tyst, tålig fläktmotor som ger effektiv luftrengöring.
 • Flexzoner med kokkärlsavkänning och PowerBoost.
 • Går att ansluta till frånluft eller kolfilter.
8.5av 10
Material:
Glas och metall
Detta ingår:
1 st inbyggnadshäll med integrerad fläktg (800mm).
Pris:
22 102 kr
Beställ idag

via computersalg.se

Smeg - HOBD682D1 (80 cm)

Information:

Smeg - HOBD682D1 är mer än bara en spishäll med fläkt - Med denna innovativa induktionshäll med inbyggd fläkt öppnar du upp för spännande möjligheter vid matlagningen och möjlighet att skapar nya spänande smakupplevelser. Med Smeg - HOBD682D1 kan du utforska din kreativitet i köket som aldrig förr. De kraftfulla flexinduktionszoner får du frihet att placera dina kokkärl var du vill på ytan och den integrerade fläkten är både effektiv och tyst, dessutom avlägsnar den snabbt ångor, rök och andra oönskade dofter. Resultatet är ett fräscht och hälsosamt kök där matlagningen blir en ren fröjd.

Detta gillar vi med produkten:

 • Nå vald temperatur snabbare med Quick Start-funktionen.
 • AutoVent-teknologi justerar fläkthastigheten automatiskt.
 • Sjudningsfunktion - perfekt för långkok.
9av 10
Material:
Glas och metall
Detta ingår:
1 st inbyggnadshäll med integrerad fläktg (800mm).
Pris:
38 995 kr
Beställ idag

via hemmy.se

Bosch - PIE811B15E (80 cm)

Information:

Bosch är känt för sin teknologiska kompetens, och PIE811B15E är inget undantag. Med Bosch - PIE811B15E kan du utöka din matlagningshorisont och utforska nya smaker och matlagningstekniker. De kraftfulla induktionszoner ger dig enkel och omedelbar kontroll över värmen, och du kan placera dina kokkärl var du vill på ytan. Med den inbyggda fläkt så håller du inte bara luften ren från oönskade ångor och dofter, utan du får också möjlighet att utforma ditt kök utan krav på tillgång till ventilation.

Detta gillar vi med produkten:

 • TouchSelect-styrning gör det smidigt att välja kokzon och önskad effekt.
 • PowerBoost-funktion med upp till 50% mer effekt för snabbare uppvärmning.
 • Timer med avstängningsfunktion som slår av kokzonen när tiden löpt ut.
7.8av 10
Material:
Glas och metall
Detta ingår:
1 st inbyggnadshäll med integrerad fläktg (800mm).
Pris:
16 990 kr
Beställ idag

via hemmy.se

Electrolux - LIC744I (70 cm)

Information:

Upplev en matlagning som aldrig tidigare med Electrolux - LIC744I. Ge ditt kök en modern touch och utforska nya smaker och rätter. Varje måltid blir en kulinarisk resa och varje matlagningsögonblick blir en kreativ upplevelse. Med Electrolux - LIC744I kan du vara den kreativa kocken du alltid har drömt om att vara. Med de flexibla FlexInduction-zonerna så får du fullständig kontroll över värme och plats.

Detta gillar vi med produkten:

 • Flexinduktion - Med Bridge-funktionen kan du slå ihop två separata kokzoner.
 • Easy Clean - För enkelt underhåll
 • Indikator för att rengöra kolfiltret
7.5av 10
Material:
Glas och metall
Detta ingår:
1 st inbyggnadshäll med integrerad fläktg (700mm).
Pris:
23 213 kr
Beställ idag

via inredningsvaruhuset.se

Varför har spishällar med fläkt blivit så populära?

Enligt oss finns det flera orsaker till varför spishällar med integrerad fläkt har blivit så populära, men för att nämna några av de vanligaste orsakerna så har vi:

 • Det är platsbesparande och eleganta: Genom att kombinera spishällen och fläkten i en enhet minskar de behovet av att installera separata fläktsystem, vilket sparar utrymme och ger köket ett mer elegant utseende.
 • De kan vara mer energieffektiva: Många spishällar med fläkt är utformade med ett kolfilter vilket gör att de blir mycket mer energieffektiva än en traditionell köksfläkt med frånluft som skickar ut väldigt mycket uppvärmd luft från fastigheten. Sen i och med att dessa varianter är så effektiva på att fånga upp luften och ångan direkt vid kokkärlen så behöver de ingen stor fläkt eller motor vilket innebär att de använder mindre energi under drift och bidrar därför till att minska energiförbrukningen i köket.
 • Flexibilitet i köksdesign: Idag finns det spishällar med fläkt i flera olika storlekar, former och material vilket ger kökdesignerns och dig möjlighet att utforma köket hur ni vill utan krav på att spishällen måste placeras där ventilationen finns tillgänglig.

Spelar det någon roll vilken prisklass man väljer?

Valet av prisklass för en spishäll med integrerad fläkt kan påverka flera olika faktorer, inklusive kvalitet, prestanda och extra funktioner. Generellt sett tenderar högre prisklasser att erbjuda bättre byggkvalitet och hållbarhet. Dyra enheter kan vara tillverkade av bättre material och ha bättre komponenter som är mer motståndskraftiga mot slitage och värme. Dyrare spishällar kan också erbjuda bättre prestanda när det gäller att snabbt värma upp och kontrollera temperaturen. De kan ha avancerade funktioner som precisionstemperaturkontroller och kokzoner med flexibla induktionszoner.

Många köksfläktar som har en invändig fläkt kan vara bullriga beroende på märke och modell. Men i högre prisklasser kan du förvänta dig tystare och mer effektiva fläkt. Dessutom kan dyra spishällar erbjuda mer sofistikerad och modern design, vilket kan vara viktigt om du vill att din spishäll ska smälta in i kökets övergripande design.

Spishällar i högre prisklasser kan också erbjuda fler funktioner som Wi-Fi-anslutning, touch-kontroll, sensorer och andra smarta tekniker som kan hjälpa till vid matlagning. Dyrare varianter har också vanligtvis längre garantier och bättre kundsupport, vilket kan vara en fördel om något går fel.

Sammanfattningsvis är det viktigt att välja en spishäll med integrerad fläkt som passar dina behov och din budget. Innan du köper, överväg vad som är viktigast för dig i en spishäll med integrerad köksfläkt och jämför olika märken och modeller inom din prisklass. Ibland kan det vara klokt att investera lite extra i en högre prisklass om det innebär att du får bättre kvalitet och prestanda som kommer att vara till nytta under många år framöver.

Vad är skillnaden mellan en dyr och billig spishäll med fläkt?

Skillnaderna mellan en dyr och billig spishäll med fläkt kan vara betydande och påverka flera aspekter av dess prestanda, kvalitet och funktioner. Här är några vanliga skillnader som vi har märkt när vi har testat olika varianter och modeller:

 • Material och byggkvalitet: Dyra spishällar tenderar att vara tillverkade av högkvalitativa material och har bättre byggkvalitet. Detta innebär att de är mer hållbara och tål slitage bättre över tid.
 • Ljudnivån: Den stora skillnaden som vi har märkt mellan premium-varianter och budget alternativ är ljudnivån på fläktenheten - här finns en skillnad som först kanske inte verkar vara så märkbar, speciellt inte vid en demo-visning. Men ju mer man använder fläkten desto tydligare blir skillnaden och med tanke på att man dagligen använder köksfläkten så kan det vara bra att känna till.
 • Induktionszoner: De dyrare varianterna har vanligtvis flexinduktionzoner istället för mindre fasta zoner.
 • Design och estetik: Högre prisklasser erbjuder ofta mer sofistikerad och modern design.
 • Funktioner: De billigare varianterna har vanligtvis mindre funktioner och dyrare / premium varianter kan ha mer avancerad funktion som till exempel automatisk avstängning, överkokningsskydd, varmhållning och mer exakt kontroll över värme/grader.

Vad krävs för att installera en spishäll med fläkt?

Det beror på om du väljer en variant som har kolfilter eller frånluft. Om du väljer en spishäll med fläkt som använder ett kolfilter så är det vanligtvis väldigt enkelt att installera och det är något som du själv eller en snickare kan göra. Det viktiga är att man ser till att luften från fläkten kan cirkulera i köket - därför är det vanligt att man leder ut luften bakom / under bänkskåpen och sen sätter man ett ventilationsgaller i kökssockeln.

Väljer du däremot en variant med frånluft så är det viktigt att ventilationsrören installeras korrekt och det är också väldigt viktigt att du har rätt dimensioner på rören annars finns det risk att köksfläkten inte kommer fungera optimalt. Idag har många av frånluftsvarianterna speciella rörpaket som man kan beställa i samband med köpet av spishällen, men själva installationen och speciellt rördragningen är något som man bör överväga noga. Rätt installation och rördragning är avgörande för att få ut det bästa av din nya spishäll med integrerad fläkt. Här är några viktiga punkter att tänka på:

 • Professionell installation: Det är starkt rekommenderat att anlita en professionell installatör eller hantverkare för att säkerställa en korrekt installation av spishällen och fläktsystemet. Felaktig installation kan leda till problem och säkerhetsrisker.
 • Korrekt rördragning: Rördragningen är en central del av frånluftssystemet. Rören bör vara tillräckligt stora för att effektivt transportera rök, ånga och oönskade dofter ut ur köket. Därför är det viktigt att rören är korrekt installerade för att undvika ansamling av fett och andra föroreningar.
 • Efterlevnad av byggregler: Kontrollera att installationen följer lokala byggregler och säkerhetsföreskrifter. Det kan finnas specifika krav och normer som måste uppfyllas när det gäller ventilationssystem och köksinstallationer - speciellt om du bor i lägenhet så kan det finnas regler kring installation av köksfläkt.
Updaterad:

Andra liknande artiklar:

 • Alternativ till en traditionell köksfläkt?

  Om du inte vill ha en traditionell köksfläkt eller fläktkåpa så finns det idag faktiskt några alternativ som fungerar lika bra. I det här inlägget går vi igenom alla alternativ som finns till köksfläktar och fläktkåpor. Lär dig mer om spishällar med inbyggd fläkt och bänkfläktar som du placerar in i bänkskivan.

 • Planerar du att köpa en spishäll med fläkt? Så väljer du rätt modell

  I det här inlägget går vi igenom vilka fördelar det finns med en spishäll med fläkt, se också bilder på flera populära modeller. Till sist ger vi dig också några tips på saker som du bör känna till innan du väljer en spishäll med integrerad köksfläkt.

 • Bäst i test - Bäst fristående vakuumförpackare (2024)

  I det här inlägget har vi samlat de bästa fristående vakuumförpackarna. Vi går också igenom vilka skillnader där är mellan en fristående vakuumförpackare och en integrerad vakuumlåda. Se aktuella priser och var du kan köpa dessa produkter till bäst pris på nätet.

 • Bäst i test - Bäst grillpanna till induktionshällar (2024)

  Här går vi igenom vilka grillpannor som är bäst för dig som har en induktionshäll. Vi har tidigare tipsat om några bra stekbord, men med en grillpanna så kan du få samma effekt som från ett grillgallret i och med att du kan steka på något högre temperaturer jämfört med ett vanligt stekjärn.