Sidan kan innehålla affiliate-länkar, detta gör det möjligt för oss att hålla sidan fri från annonser. Så här fungerar det

Side-by-side: Vilken side by side-kyl/frys ska man välja till köket? (2024)

Side-by-side: Vilken side by side-kyl/frys ska man välja till köket? (2024)

Side by side kyl & frysskåp - allt du behöver veta om denna typ av skåp.

Så kallade side by side-kyl/frysar har på senare tid blivit en alltmer populär och eftertraktad lösning för många hushåll. Denna typ av apparat kombinerar kyl- och frys i en imponerande och bredd enhet som inte bara ger imponerande med förvaringsutrymme utan bidrar också till en modern och stilren design i köket. Den ökande populariteten beror på den imponerande kapaciteten, användarvänliga funktioner och den estetiska tilltalande utformningen som side by side-kyl/frysar erbjuder.

Att välja rätt kyl och frys för ditt hem är avgörande för både bekvämlighet och energieffektivitet. Med den snabba utvecklingen inom hushållsapparater är det viktigt att hålla sig uppdaterad för att göra det bästa valet för dina behov. I detta inlägg kommer vi att utforska de senaste trenderna, funktionerna och ge dig tips för att hjälpa dig att navigera genom den spännande världen av side by side-kyl- & frysar. Så låt oss tillsammans ta reda på hur du kan maximera både funktionalitet och stil i ditt kök genom att välja en side by side-kyl/frys.

Om du undrar var du kan beställa en side by side-kyl/frys finns det flera populära e-handelsbutiker som erbjuder ett brett utbud av modeller och märken. Här är några platser där du kan utforska och jämföra olika alternativ:

Antal produkter:

53 st

Pris från:

10 695 kr

Antal produkter:

22 st

Pris från:

13 495 kr

Antal produkter:

14 st

Pris från:

25 995 kr

Antal produkter:

5 st

Pris från:

36 164 kr

Antal produkter:

9 st

Pris från:

12 990 kr

Introduktion till kyl/frysskåp med side by side-design

Varför välja en side by side-kyl & frys?

Att välja en side by side-enhet innebär flera fördelar som gör den till ett attraktivt val för många köpare. Här är några skäl till varför du kan överväga att välja en side by side-kyl och frys:

 • Generöst förvaringsutrymme: En av de främsta fördelarna med en side by side-enhet är dess imponerande kapacitet. Den breda layouten ger gott om plats för både kylvaror och frysta livsmedel. Detta är särskilt fördelaktigt för stora hushåll eller de som handlar i bulk.

 • Enkel åtkomst: Den breda öppningen gör det enkelt att överblicka och nå dina förvarade varor. Det underlättar även organiseringen och gör det möjligt att snabbt hitta det du behöver utan att gräva igenom hela kylskåpet.

 • Separata sektioner för kyl och frys: Med separata sektioner för kyl och frys kan du hålla livsmedel organiserade och skiljda åt. Det minimerar risken för luktöverföring mellan de olika områdena och ger optimal förvaring för både färska och frysta varor.

 • Modern design och estetik: side by side-enheterna har ofta en elegant och modern design som kan förhöja utseendet på ditt kök. De finns i olika färger och finisher för att passa olika köksstilar och preferenser.

 • Smart teknik och funktioner: Många moderna side by side-enheter är utrustade med avancerad teknologi och smarta funktioner, såsom justerbara hyllor, is- och vattendispensrar, och energisparlägen. Dessa funktioner ökar bekvämligheten och anpassar enheten efter dina specifika behov.

 • Effektivt utnyttjande av utrymme: Side by side-designen är effektiv när det gäller utnyttjandet av tillgängligt utrymme i köket. Den breda enheten kan även passa bra i mindre kök och ger ändå imponerande lagringskapacitet.

Genom att välja en side by side-enhet får du inte bara generöst med förvaringsutrymme utan även en modern och praktisk design, vilket kan göra den till ett idealiskt val för de som prioriterar bekvämlighet och en unik stil i köket.

Fördelar gentemot traditionella kyl & frysar?

Att överväga en side by side-kyl och frys jämfört med vanliga kyl- och frysenheter ger dig flera fördelar som kan förbättra ditt köksliv. En av de mest påtagliga fördelarna är den generösa lagringskapaciteten. Med en bredare layout erbjuder side by side-enheterna betydligt mer utrymme för både kylvaror och frysta livsmedel. Detta är särskilt värdefullt för stora hushåll eller de som föredrar att handla i bulk.

En annan framstående fördel är den ökade överblicken och enkla åtkomsten till dina förvarade varor. Den breda öppningen gör det lätt att organisera och snabbt hitta det du behöver utan att behöva gräva igenom hela enheten. Dessutom är side by side-designen särskilt praktisk eftersom den ger separata sektioner för kyl och frys, vilket minskar risken för luktöverföring mellan de olika områdena och hjälper till att hålla livsmedel fräscha längre.

Utöver det imponerande förvaringsutrymmet och ökad överblick erbjuder side by side-kyl och frys också modern teknologi och bekväma funktioner. Många av dessa enheter är utrustade med justerbara hyllor, is- och vattendispensrar samt smarta anslutningsmöjligheter. Dessa funktioner ökar inte bara enhetens funktionalitet utan gör också kökslivet smidigare och mer bekvämt.

Estetiskt sett har side by side-enheterna en modern och stilren design som kan förhöja utseendet på ditt kök. De finns i olika färger och finisher för att passa olika köksstilar och preferenser. Slutligen, trots den imponerande kapaciteten, tar side by side-designen upp mindre golvyta, vilket gör att de passar in även för mindre kök där utrymmeoptimering är viktigt.

Funktioner att överväga vid köp av side by side kyl & frys:

Side by side-kyl & frys från Samsung

Kapacitet och förvaringsmöjligheter med en side by side-kyl/frys

När det kommer till att maximera förvaringsutrymme och organisering i köket är en side by side-kyl och frys en överlägsen lösning. Den breda och imponerande designen av dessa enheter möjliggör optimal användning av utrymmet och erbjuder ett antal fördelar när det gäller kapacitet och förvaringsmöjligheter.

En av de mest framstående egenskaperna är den stora förvaringskapaciteten. Med separata sektioner för kyl och frys kan dessa enheter rymma betydligt större mängder mat och drycker. För stora hushåll eller de som föredrar att handla i stora kvantiteter innebär detta att behovet av frekvent påfyllning minskar avsevärt, vilket ger både tidsbesparingar och bekvämlighet.

Anpassningsbara hyllor och fack är en annan fördel som ger dig flexibilitet att organisera utrymmet efter dina specifika behov. Detta är särskilt användbart för att rymma olika storlekar och typer av livsmedel, samtidigt som det förhindrar överpackning och trångt förvaring.

För att bevara färskheten hos frukt och grönsaker finns ofta separata lådor med tillräckligt med utrymme för att förhindra kollision och bevara deras naturliga smak längre. Frysdelen kompletteras med stora fryslådor, vilket underlättar både förvaring och organisation av frysta varor.

Dessutom erbjuder side by side-enheterna rymliga dörrhyllor och förvaringsfack. Dessa områden är perfekta för att rymma flaskor, burkar och mindre förpackningar, vilket ytterligare optimerar förvaringsutrymmet och håller dörrhyllorna prydligt organiserade.

Energisnålhet och effektivitet

I dagens strävan efter hållbarhet och energieffektivitet har valet av hushållsapparater blivit en central fråga. När det gäller kyl- och fryslösningar är energisnålheten och effektiviteten hos en side by side-enhet något som verkligen utmärker sig.

 1. Energieffektivitetsbetyg: Många moderna side by side-kyl och frysar är märkta med energieffektivitetsbetyg, som hjälper konsumenterna att bedöma och jämföra enheternas energiförbrukning. Genom att välja en enhet med en hög energiklassificering kan du inte bara minska din miljöpåverkan utan också sänka dina energikostnader.
 2. Avancerad teknik: Nyare modeller av side by side-enheter är ofta utrustade med avancerad teknologi som syftar till att optimera prestanda och minimera energiförbrukningen. Det kan inkludera sensorer för temperaturkontroll, smarta avfrostningssystem och energisparlägen som anpassar enhetens drift efter behov.
 3. LED-belysning: Ett exempel på energieffektivitet hos side by side-enheter är övergången till LED-belysning. Denna typ av belysning är inte bara mer energisnål än traditionell belysning, utan den ger också en klar och jämn belysning inne i enheten.
 4. Optimerad Isolering: En annan faktor som påverkar energieffektiviteten är kvaliteten på isoleringen. Side by side-enheter investerar ofta i avancerade isoleringsmaterial och design för att minimera temperaturförlust och bibehålla en stabil inre temperatur, vilket kräver mindre energi för att upprätthålla önskad kylanivå.

Flera smarta funktioner

De senaste åren har smarta funktioner blivit en central del av moderna hushållsapparater och side by side-kyl och frysar är inget undantag. Dessa enheter har utvecklats för att inte bara erbjuda imponerande förvaringskapacitet utan också för att förbättra användarupplevelsen genom smarta teknologiska innovationer. Här är några av de smarta funktionerna som du kan hitta i en side by side-kyl/frys:

 1. Anslutningsmöjligheter: Många moderna side by side-enheter är utrustade med anslutningsmöjligheter som möjliggör övervakning och styrning via mobilappar. Detta ger dig möjlighet att kontrollera temperaturen, övervaka energiförbrukningen och få aviseringar om dörren är öppen, vilket ökar enhetens användarvänlighet och effektivitet.
 2. Inbyggda kamera- och skärmfunktioner: Vissa enheter har inbyggda kameror som ger dig möjlighet att titta in i kylskåpet via en skärm eller din smartphone. Detta kan vara särskilt praktiskt när du är ute och handlar och behöver dubbelkolla om du har tillräckligt med vissa produkter.
 3. Röststyrning och kompatibilitet med smarta hemmet: Genom att integrera enheten med röststyrningssystem som Amazon Alexa, Google Assistant eller Apple Siri blir det möjligt att styra och övervaka kyl och frys med rösten. Detta skapar en sömlös integration i ditt "smarta hem"-ekosystem.
 4. Temperaturreglering och zoner: Många side by side-enheter erbjuder avancerad temperaturreglering och zonindelning. Det betyder att du kan anpassa temperaturen för specifika områden eller hyllor, vilket är särskilt användbart för att optimera förvaringsförhållandena för olika typer av livsmedel.
 5. Energi- och eco-lägen: Smarta side by side-enheter kommer ofta med energisparlägen som automatiskt anpassar enhetens inställningar för att minimera energiförbrukningen under perioder av lägre aktivitet. Detta kan leda till långsiktiga kostnadsbesparingar och en minskad miljöpåverkan.

Ljudnivå och buller

När vi inreder våra kök är det inte bara kapacitet och design som spelar roll – även ljudnivån och bullret från våra hushållsapparater blir en viktig faktor för att skapa en harmonisk miljö. I fallet med side by side-kyl och frys är ljudnivån en aspekt som tillverkare har fokuserat på för att förbättra användarupplevelsen.

Modern teknik har möjliggjort betydande framsteg när det gäller att minska ljudnivån hos dessa enheter. Kompressorn, som fungerar som hjärtat i kyl- och fryssystemet, har genomgått förbättringar för att generera mindre ljud. Denna förändring leder till en tystare drift, vilket skapar en mer behaglig atmosfär i köket.

Ljudisoleringsteknik är en annan nyckelaspekt. Genom att integrera avancerad ljudisolering så har tillverkarna lyckats minska ljudet som uppstår under enhetens drift. Denna isolering möjliggör placering av enheten nära vardagsutrymmen utan att störa den dagliga tystnaden.

För ytterligare anpassning har många enheter energisparlägen eller lägen för lågaktivitetsperioder, som till exempel under nätter och kvällar. Dessa lägen sänker kompressorns aktivitet när full kapacitet inte krävs, vilket resulterar i en minskad ljudnivå under perioder när kyl & frysen inte öppnas.

När du jämföra side by side-kyl/frysar så är det ofta klokt att undersöka enhetens specifikationer där tillverkare anger ljudnivån i decibel (dB). Detta ger dig möjlighet att få en uppfattning av hur tyst eller bullrig enheten kan vara i praktiken.

Att välja en side by side-kyl och frys med hänsyn till ljudnivå och buller är inte bara ett tekniskt övervägande utan också en strategi för att skapa en fridfullare köksmiljö. Med avancerade tekniker och fokus på tystare drift, blir dessa apparater inte bara förvaringsenheter utan också tysta följeslagare i det moderna köket.

Side by side-kyl/frys med eller utan ismaskin?

Valet mellan en side by side-kyl och frys med eller utan ismaskin är en övervägande faktor för många konsumenter när de investerar i en ny apparat till sitt kök. Båda alternativen har sina fördelar och överväganden, och det är viktigt att välja den som bäst passar dina behov och preferenser.

Med ismaskin:

 • Bekvämlighet: Den mest uppenbara fördelen med en side by side-kyl/frys med ismaskin är bekvämligheten. Att ha tillgång till is med ett enkelt knapptryck kan vara särskilt praktiskt under varma dagar eller när du snabbt behöver kyla drycker.

 • Is- och vattendispenser: Många enheter med ismaskin har även en inbyggd vattendispenser. Detta gör det ännu enklare att få både kyldt vatten och is direkt från enheten, vilket minimerar behovet av att öppna dörrarna och hålla kylskåpet öppet längre tid.

 • Gästvänlighet: En kyl och frys med ismaskin kan vara ett uppskattat inslag vid sociala tillställningar eller när du har gäster. Det ger dem möjlighet att enkelt själva servera sig kylda drycker utan att öppna kylskåpet och därmed behålla en stabil temperatur.

Utan ismaskin:

 • Förvaringsutrymme: En side by side-kyl och frys utan ismaskin kan erbjuda mer internt förvaringsutrymme. Den extra platsen som annars skulle användas för ismaskinen och vattenledning kan användas för att maximera förvaringskapaciteten för matvaror.

 • Mindre underhåll: Utan ismaskin minskar risken för underhållsproblem. Ismaskiner kan ibland kräva regelbunden rengöring och underhåll för att undvika kalkavlagringar och bakterietillväxt. En ismaskinfri enhet kan vara ett mer underhållsfritt alternativ.

 • Lägre kostnad: Enheter utan ismaskin tenderar att vara något billigare både vid inköp och när det gäller energiförbrukning. Om du är budgetmedveten och inte ser is- och vattendispensernas bekvämlighet som avgörande kan ett alternativ utan ismaskin vara mer ekonomiskt.

Valet mellan en side by side-kyl/frys med eller utan ismaskin beror på individuella behov och preferenser. Om bekvämlighet och snabb åtkomst till is och vatten är viktigt, kan en enhet med ismaskin vara det rätta valet. Å andra sidan, om du prioriterar förvaringsutrymme och minskad underhållskostnad, kan en enhet utan ismaskin vara ett mer passande alternativ. Oavsett vilket alternativ du väljer kommer en side by side-kyl/frys att fortsätta erbjuda imponerande kapacitet och praktisk organisering av dina livsmedel.

Unik design och stil

Estetiskt tilltalande alternativ

Inom den dynamiska världen av köksdesign har side by side-kylar och frysar etablerat sig som estetiskt tilltalande alternativ, inte bara som praktiska apparater utan som verkliga designikoner. Deras visuella attraktion sträcker sig bortom funktionalitet och blir en konstnärlig komponent i köket.

Med en slående sidobyside-design utgör dessa enheter inte bara förvaringslösningar utan visuella mästerverk. Den breda profilen och den symmetriska uppdelningen mellan kyl- och fryszoner skapar en imponerande syn, vilket gör enheten till en central del av kökets estetik.

Materialvalet och finishen är avgörande för att skapa enhetens estetiska tilltalande alternativ. Rostfritt stål, svart eller vit finish erbjuder en estetisk palett för att komplettera olika köksstilar. Denna variationsrikedom möjliggör anpassning till både moderna och mer traditionella köksmiljöer.

En diskret och sofistikerad display och kontrollpanel smälter in i enhetens yta och förstärker den övergripande moderna estetiken. Denna integrerade designdetalj framhäver enhetens elegans och bidrar till en enhetlig köksupplevelse.

Inbyggda is- och vattendispensrar fungerar som stilfulla element och lägger till en touch av modernitet. Dessa funktioner inte bara berikar kökets utseende utan gör också enheten till en samtalsstartare, vilket ytterligare förstärker dess estetiska dragningskraft.

Belysning, genom innovativa LED-lösningar inuti kyl- och frysdelen, lyfter fram förvarade produkter och skapar en stämningsfull atmosfär. Detta bidrar till enhetens övergripande estetiska tilltalande och gör den till en visuell njutning i köket.

I en tid där köksdesign är lika mycket konst som funktion, positionerar sig side by side-kylar och frysar som estetiskt tilltalande alternativ. Deras närvaro i köket sträcker sig utöver ren funktionalitet och blir en harmonisk förening av form och funktion, vilket gör dem till en oumbärlig del av den moderna köksästetiken.

Dimensioner och passform för olika kök

En av de betydande fördelarna med side by side-kylar och frysar är deras exceptionella anpassningsförmåga när det gäller dimensioner. Denna egenskap gör dem till en mångsidig och passande lösning som kan integreras sömlöst i olika köksstorlekar och layouter. Låt oss utforska hur dessa enheter kan vara det perfekta tillskottet till olika köksmiljöer:

Små kök:

 • Smalare modeller: För små kök med begränsat utrymme kan smalare side by side-enheter vara det ideala valet. Dessa modeller bevarar den imponerande bredden och ger ändå den önskade sidobyside-funktionaliteten utan att överväldiga det begränsade utrymmet.

 • Inbyggd design: Inbyggda side by side-enheter kan vara ett utmärkt alternativ för små kök. Denna design möjliggör en mer sömlös integration i köksinredningen och minimerar den visuella massan av enheten.

Medelstora kök:

 • Standardbredd: För medelstora kök är standardbredden på side by side-enheter oftast passande. Dessa enheter erbjuder generös förvaringskapacitet utan att ta upp överdrivet mycket utrymme, vilket gör dem till en balanserad lösning för familjer med normala köksutrymmen.

 • Funktionsrik Design: Medelstora kök kan dra nytta av side by side-enheter med extra funktioner som is- och vattendispensrar. Dessa funktioner ger en extra dimension av bekvämlighet utan att offra för mycket utrymme.

Stora kök:

 • Stora och breda modeller: För stora kök med gott om utrymme är de bredare och större side by side-modellerna ett utmärkt val. Dessa enheter kan stå i centrum av köket och fungera som en imponerande designfunktion samtidigt som de erbjuder maximal förvaringskapacitet.

 • Avancerade funktioner: Stora kök möjliggör också användningen av side by side-enheter med avancerade funktioner som olika temperaturzoner och anslutningsmöjligheter. Dessa funktioner lägger till ytterligare flexibilitet och funktionalitet i en redan rymlig miljö.

Öppen planlösning:

 • Designsamarbete: För kök med öppna layouter kan side by side-kylar och frysar vara ett bra komplement till designelement som köksöar eller öppna hyllor. Den breda profilen och moderna finishen kan harmonisera med det öppna utrymmet och skapa en visuellt tilltalande helhet.

 • Snygg finish: Eftersom side by side-enheter ofta har en modern finish som rostfritt stål, det finns till och med varianter med vit eller svart glas vilket gör att kylen smälter samman med andra moderna köksapparater och ge en enhetlig design i ditt kök.

Oavsett kökets storlek eller design har side by side-kylar och frysar möjligheten att anpassa sig och erbjuda en praktisk och estetisk lösning för olika utrymmen. Det är viktigt att mäta och överväga dimensionerna för att välja den mest passande modellen för det specifika köksutrymmet.

Anpassningsmöjligheter och färger

Utöver sina imponerande förvaringskapaciteter och innovativa funktioner erbjuder side by side-kylar och frysar en annan dimension av lockelse genom sina anpassningsmöjligheter och variationsrika färgalternativ.

Idag finns det side by side-kylar och frysar i en rad olika finishalternativ för att matcha olika köksstilar. Rostfritt stål förmedlar en modern och professionell känsla, medan svarta eller vita finishar kan ge en tidlös elegans. Denna flexibilitet gör det möjligt för användare att integrera dessa enheter sömlöst i befintliga köksdesigner eller skapa en ny, spännande estetik.

För de som strävar efter en sömlös köksdesign kan inbyggda eller integrerade side by side-enheter vara den optimala lösningen. Dessa modeller kan anpassas för att matcha köksskåpen, vilket skapar en enhetlig och elegant yta utan att kompromissa med funktionaliteten.

Valet av färger på en side by side-enheter har en direkt påverkan på kökets övergripande atmosfär. Genom att välja rätt färg så kan du förstärka det befintliga färgschemat och skapa en enhetlig design. Från kraftfulla röda toner till lugna blå nyanser – färgalternativen möjliggör personlig anpassning för att matcha din unika smak och kökets övergripande stil.

I slutändan gör anpassningsmöjligheterna och det breda utbudet av färger på side by side-kylar och frysar gör de till mer än bara köksapparater, de blir en del av din personliga köksinredning och bidrar till att skapa ett utrymme som är både funktionellt och estetiskt tillfredsställande.

Olika storlekar: 80 - 120 cm

Inom intervallet av 80 till 120 cm erbjuder side by side-kylar och frysar flera storleksalternativ som låter dig anpassa dessa enheter efter de specifika utmaningar och behov som ditt kök kan ställa. Här är några vanliga storlekar och hur dessa kan vara den perfekta lösningen för ditt kök:

 • 80 cm modeller: De smalare side by side-modellerna, omkring 80 cm i bredd, är rätt sällsynta och utbudet är inte särskilt stort men dessa varianter kan vara idealiska för kök med begränsat utrymme. Dessa kompakta enheter erbjuder ändå en imponerande sidobyside-designen och erbjuder förvaringskapacitet som är väl anpassad för mindre hushåll eller där utrymmet är en viktig faktor.

 • 100 cm modeller: En bredd på omkring 100 cm representerar standardstorleken för de flesta side by side-kylar och frysar. Dessa modeller erbjuder en balans mellan generös förvaringskapacitet och en smidig integrering i olika kökslayouter. De passar väl i medelstora kök och kan vara den perfekta kombinationen av funktionalitet och utrymme.

 • 120 cm modeller: För dem som söker maximal förvaringskapacitet och har gott om köksutrymme är de bredare modellerna på omkring 120 cm ett utmärkt val. Dessa enheter tar upp mer yta men kompenserar med större utrymme för matvaror, vilket är särskilt fördelaktigt för större hushåll eller de som gillar att storhandla.

Tillverkare och leverantörer av side by side-kyl/frysar:

 1. SMEG: En kombination av stil och prestanda

SMEG, en italiensk tillverkare, har länge varit känd för att skapa apparater som smälter samman stil och prestanda på ett unikt sätt. Deras side by side-kylar och frysar är inget undantag. Med fokus på elegans och innovation erbjuder SMEG enheter som inte bara imponerar med sitt visuella uttryck, inklusive ikoniska retrodesigner, utan också levererar pålitlig och effektiv kyl- och frysfunktionalitet. SMEG strävar efter att kombinera form och funktion, vilket gör deras produkter till en uppskattad och inspirerande del av moderna kök.

 1. Bertazzoni: Italiensk kvalitet och precision

Bertazzoni, en annan framstående italiensk tillverkare, har etablerat sig som en symbol för kvalitet och precision inom köksapparater. Deras side by side-kylar och frysar bär på den långa traditionen av italiensk hantverksskicklighet och designestetik. Med fokus på att erbjuda högpresterande och energieffektiva apparater strävar Bertazzoni efter att möta de mest krävande köksbehoven. Deras enheter utstrålar en sofistikerad enkelhet som smälter samman med både moderna och klassiska köksmiljöer.

 1. Electrolux: Innovativ teknik för moderna hem

Electrolux, en global gigant inom hushållsapparater, har en bred portfölj av side by side-kylar och frysar som är inriktade på att ge moderna hem en kombination av innovativ teknik och användarvänlighet. Med fokus på hållbarhet och energieffektivitet strävar Electrolux efter att erbjuda enheter som inte bara möter de dagliga behoven utan också minimerar miljöpåverkan. Deras side by side-enheter har avancerade funktioner som anpassningsbar förvaring, snabbkylning och smarta teknologier för att göra köksupplevelsen både bekväm och effektiv.

 1. Bosch: Precision och pålitlighet i varje detalj

Bosch, en välrenommerad tysk tillverkare, har länge varit synonymt med högkvalitativa hushållsapparater och innovativ teknik. Deras serie av side by side-kylar och frysar återspeglar företagets fokus på precision och pålitlighet i varje detalj. Bosch integrerar avancerad teknologi i sina side by side-enheter för att ge användarna en överlägsen upplevelse. Funktioner som kraftfulla kyl- och fryssystem, precisionstemperaturkontroll och luftcirkulationssystem bidrar till att förlänga livslängden på livsmedel och bibehålla deras kvalitet.

Vare sig det är den tidlösa elegansen från SMEG, den italienska kvaliteten hos Bertazzoni eller den innovativa tekniken från Electrolux eller Bosch, så har dessa tillverkare skapat side by side-kylar och frysar som utmärker sig både visuellt och funktionellt. Varje märke strävar efter att erbjuda en unik upplevelse för användarna och bidrar till att forma moderna kök med stil och effektivitet.

Köpråd och tips

När det gäller att investera i en side by side-kyl eller frys är det avgörande att göra en välgrundad och ekonomiskt fördelaktig affär. Att jämföra priser är en nyckelkomponent i denna process, och idag finns det flera butiker du kan vända dig till för att säkerställa att du får den bästa priset. Här är några alternativ att utforska:

E-handelsbutiken:

Antal produkter:

53 st

Pris från:

10 695 kr

Antal produkter:

22 st

Pris från:

13 495 kr

Antal produkter:

14 st

Pris från:

25 995 kr

Antal produkter:

5 st

Pris från:

36 164 kr

Antal produkter:

9 st

Pris från:

12 990 kr

Fysiska återförsäljare:

 • Elektronik- och vitvarubutiker: Besök lokala butiker som specialiserar sig på hushållsapparater för att se enheterna personligen och få rådgivning från experter.
 • Byggvaruhus: En del större byggvaruhus kan ha ett sortiment av kylar och frysar där du kan jämföra modeller och priser.

Köksbutiker: Kontakta din lokala köksbutik för att få information om tillgängliga modeller och priser, ska du renovera köket så kan det vara fördelaktigt att också köpa kyl/frysen från samma butik för att säkerställa att den passar in i köket och dessutom kan du ofta få någon typ av extra rabatt vid köp av både vitvaror och kök.

Till sist, när du jämför priser är det också viktigt att ta hänsyn till garantier, leveransalternativ och eventuella extra tjänster som kan inkluderas. Att göra en noggrann jämförelse och ta hänsyn till dina specifika behov och budget kan hjälpa dig att hitta det bästa erbjudandet på en side by side-kyl eller frys.

Vanliga frågor om side by side kyl/frysskåp:

Hur skiljer sig en side by side-kyl/frys från traditionella kyl & frysar?

En side by side-kyl och frys skiljer sig på flera sätt från traditionella kyl- och frysmodeller, vilket framgår tydligt genom deras unika design och funktionalitet.

Den mest iögonfallande skillnaden är den karakteristiska sidobyside-designen. I en side by side-enhet sitter kyl- och frysdelen bredvid varandra, vanligtvis med kylskåpet på vänster sida och frysen på höger sida när du står framför enheten. Denna breda öppning möjliggör enkel åtkomst till både kyl- och frysförvaring utan att behöva böja sig ner.

Utöver designen finns det några andra funktionella skillnader. En side by side-kyl och frys erbjuder ofta generösare förvaringsutrymme, särskilt i bredd, vilket kan vara fördelaktigt för stora hushåll eller de som föredrar att handla i bulk. Dessutom har side by side-modellerna vanligtvis extra funktioner som is- och vattendispensrar, vilket inte alltid är standard i traditionella modeller.

Vad är fördelarna med att välja en side by side-kyl/frys framför andra typer av kylskåp och frysar?

Att välja en side by side-kyl/frys istället för andra typer av kylskåp och frysar kan innebära flera fördelar som passar olika behov och preferenser. En av de mest framträdande fördelarna är det generösa förvaringsutrymmet som side by side-enheter erbjuder. Med sina breda dörrar och stora hyllor möjliggör dessa enheter enkel åtkomst till en imponerande mängd kylda och frysta livsmedel, vilket gör dem särskilt lämpliga för större hushåll eller för dem som kräver mycket lagringskapacitet.

En annan fördel är den tydliga uppdelningen mellan kyl- och fryszonerna. Detta underlättar inte bara organiseringen av livsmedel utan ger också möjlighet till bättre temperaturkontroll i varje sektion. Att ha separata zoner för kyl och frys är avgörande för att säkerställa optimala förhållanden för olika typer av livsmedel, vilket i sin tur bidrar till att förlänga deras färskhet och kvalitet.

Utöver förvaringskapacitet och uppdelning erbjuder side by side-kyl/frysar också en bekväm och modern estetik till köket. Den breda designen ger enheten en imponerande närvaro och kan vara en visuell förstärkning för köksinredningen.

Sammanfattningsvis är valet av en side by side-kyl/frys ett praktiskt alternativ för dem som värdesätter stort förvaringsutrymme, behovet av separata kyl- och fryszoner samt en modern och imponerande design. Det är dock viktigt att överväga det tillgängliga köksutrymme i och med dessa modeller är något större och djupare än traditionella kyl & frysar.

Finns det några speciella funktioner att leta efter när man köper en side by side-kyl/frys?

När du överväger att köpa en side by side-kyl/frys finns det flera speciella funktioner och teknologier som du kan leta efter för att förbättra användarupplevelsen och effektiviteten. Här är några funktioner att överväga:

 1. Energiklass och energieffektivitet: Letar du efter enheter med hög energiklass och energieffektivitet. Detta hjälper inte bara till att minska din elkostnad över tid utan har även en positiv miljöpåverkan.

 2. Inbyggd vatten- och isdispenser: Många side by side-kyl/frysar är utrustade med inbyggda vatten- och isdispensrar. Detta ger bekvämlighet och sparar utrymme jämfört med att ha separat ismaskin och vattenkanna.

 3. Temperatur- och fuktighetskontroll: Funktioner för precisionstemperaturkontroll och fuktighetsreglering är viktiga för att hålla livsmedlen fräscha längre. Det är särskilt användbart om du har olika typer av livsmedel som kräver specifika förvaringsförhållanden.

 4. Snabbkylning och snabbfrysning: Dessa funktioner möjliggör snabb kylning eller frysning av livsmedel för att bevara deras smak och näringsvärde. Det är användbart när du lägger in nylagad mat eller när du snabbt behöver kyla ner drycker.

 5. Ljudnivå och tyst drift: Om ljudnivå är en oro, leta efter enheter som marknadsförs med tyst drift eller låg ljudnivå. Detta kan vara särskilt viktigt om köket är nära vardagsrum eller sovrum.

 6. Anpassningsbar förvaring: Justerbara hyllor, lådor och dörrfack möjliggör flexibel förvaring för olika storlekar och typer av livsmedel. Detta ger användarna möjlighet att anpassa utrymmet efter sina specifika behov.

 7. Smart funktioner och tekniker: Vissa enheter erbjuder smarta funktioner, som anslutning till Wi-Fi vilket tillåter fjärrövervakning och styrning via en mobilapp. Detta kan vara praktiskt för att övervaka temperaturen eller få aviseringar om dörren är öppen.

Att överväga dessa funktioner kan hjälpa dig att hitta en side by side-kyl/frys som passar dina behov och önskemål för en effektiv och bekväm köksupplevelse.

Vilka är de vanligaste dimensionerna för side by side-enheterna och hur kan de passa in i olika kök?

Dimensionerna för side by side-kyl/frysar varierar, men de vanligaste bredderna ligger oftast mellan 80 och 120 centimeter. Här är några typiska dimensioner:

 1. Bredd:
 • Mindre modeller: 80–90 cm
 • Genomsnittliga modeller: 90–100 cm
 • Större modeller: 100–120 cm
 1. Höjd:
 • Ofta mellan 170 och 185 cm
 1. Djup:
 • Standarddjup: 70–80 cm

Djupet på de flesta side by side-kyl/frysar är något djupare än traditionella kyl & frysskåp som vanligtvis är omkring 60 cm, så om du ska välja en side by side-kyl/frys i samband med att du renoverar köket så kan det vara en bra idé att flytta fram köksskåpen så kyl/frysen inte sticker ut för mycket. Detta gör dock att man måste anpassa täcksidorna på kök, men om man inte beställer dessa måttanpassade från tillverkaren så är de oftast tillräckligt djupa för att kunna sågas till vid monteringen.

Dessa dimensioner gör att side by side-enheter kan passa in i många olika kökslayouter och storlekar. Här är några sätt de kan integreras i olika kök:

 1. Stora Kök:
 • I stora kök med generöst utrymme kan bredare side by side-enheter vara en imponerande och funktionell funktion, och de ger gott om förvaringsutrymme för stora hushåll.
 1. Små Kök:
 • Mindre side by side-enheter (80–90 cm breda) kan passa in i mindre kök där utrymmet är begränsat, samtidigt som de fortfarande erbjuder extra förvaringskapacitet.
 1. Integrerad Design:
 • En del side by side-enheter har paneler som kan matchas med köksluckorna för att skapa en integrerad och enhetlig design.
 1. Öppet Kök:
 • I öppna kökslayouter där köket gränsar till vardagsrum eller matplats kan en side by side-enhet vara estetiskt tilltalande och ge en känsla av lyx.

Innan du köper en side by side-kyl/frys är det dock viktigt att mäta och beakta tillgängligt utrymme i ditt kök för att säkerställa en passande passform och smidig installation.

Hur påverkar designen och stilen på en side by side-kyl/frys användarupplevelsen?

Designen och stilen på en side by side-kyl/frys kan ha en betydande påverkan på användarupplevelsen, och det sträcker sig långt bortom bara estetik. Den visuella aspekten av enheten, dess ergonomi och integrering med köksdesignen kan alla påverka hur användaren interagerar med och upplever apparaten dagligen.

En väl genomtänkt och estetiskt tilltalande design gör inte bara att enheten smälter in i köksinredningen på ett sömlöst sätt, utan kan också skapa en känsla av lyx och elegans. Den visuella upplevelsen kan öka köksmiljöns övergripande atmosfär och göra matlagningen och förvaringen av livsmedel till en trevligare upplevelse.

Ergonomi är en viktig faktor i användarupplevelsen. En smart layout och användarvänliga funktioner, såsom lättillgängliga kontroller och justerbara hyllor, kan göra det enkelt för användarna att organisera sina livsmedel på ett effektivt sätt. Designen bör också överväga användarvänlighet, vilket innebär att dörrar och lådor öppnas och stängs utan ansträngning och att de olika förvaringsutrymmena är lätta att nå.

Enhetens stil kan också påverka hur den integreras i det övergripande köksdesignen. Vissa modeller är designade för att smälta in i en modern och minimalistisk estetik, medan andra kanske har en mer klassisk eller vintage inspirerad design. Möjligheten att anpassa enhetens yttre för att matcha köksinredningen ger användaren möjlighet att skapa en enhetlig och sammanhängande design i hela köket.

Finns det några vanliga problemen eller bekymren som köpare kan stöta på med side by side-kyl/frys?

När det gäller side by side-kyl/frysar kan det finnas några gemensamma problem eller bekymmer som köpare kan stöta på. Här är några vanliga aspekter som man bör vara medveten om:

 1. Platskrav: Side by side-enheter kräver generellt sett mer utrymme i köket på grund av sin breda design. Det är viktigt att säkerställa att det finns tillräckligt med plats för enheten att öppnas och stängas ordentligt samt att det finns tillräckligt med utrymme runt den för ventilation.

 2. Energieffektivitet: En del äldre modeller av side by side-kyl/frysar kan vara mindre energieffektiva jämfört med modernare enheter. Det är bra att kontrollera energiklassningen och söka efter modeller som är kända för sin energieffektivitet för att minska driftkostnaderna.

 3. Ljudnivå: På grund av sina större kompressorer och fler funktioner kan side by side-enheter vara lite bullrigare än traditionella kyl/frysar. Det kan vara bra att kontrollera ljudnivån i produktbeskrivningen och recensioner om tyst drift är viktigt för dig.

 4. Is- och vattendispensrar: Enheter med is- och vattendispensrar kan vara benägna att problem som läckage eller isbildning om de inte underhålls ordentligt. Regelbunden rengöring och byte av vattenfiltret kan minimera dessa bekymmer.

 5. Förvaringsutrymme: Även om side by side-enheter erbjuder stort förvaringsutrymme, kan bredden på facken begränsa höjden för vissa stora föremål. Det är viktigt att se till att hyllorna och lådorna passar för de livsmedel du vanligtvis förvarar.

 6. Pris och underhållskostnader: Side by side-kyl/frysar kan vara något dyrare än traditionella modeller, både vid inköp och under drift. Kostnaderna för reparation och underhåll kan också vara högre, speciellt om det rör fel på is- och vattendispensern.

Att noga överväga dessa aspekter och göra noggranna jämförelser mellan olika modeller kan hjälpa dig att undvika potentiella problem och välja en side by side-kyl/frys som passar dina behov och förväntningar.

Är en side by side-kyl/frys lika tyst som en vanlig kyl/frys?

Ljudnivån hos en side by side-kyl/frys kan variera beroende på tillverkare, modell och teknologier som används. Generellt sett har side by side-enheter inte nödvändigtvis samma ljudnivå som traditionella topp- eller bottenmonterade kyl/frysar.

Side by side-kyl/frysar kan vara något mer benägna att generera ljud eftersom de har större kompressorer och fler funktioner som vatten- och isdispensrar, vilket kan öka den totala ljudnivån. Denna ökning av ljud beror på flera faktorer, inklusive den ökade kapaciteten och komplexiteten hos dessa enheter.

Det är viktigt att notera att ljudnivån kan variera mellan olika tillverkare och modeller inom både side by side- och traditionella kyl/frysskåp. När du överväger att köpa en kyl/frys, oavsett typ, kan det vara fördelaktigt att titta på specifikationerna och recensioner för att få information om enhetens ljudnivå och eventuella tysta driftfunktioner.

Om tyst drift är en prioritet för dig, leta efter modeller som marknadsförs med "låg ljudnivå" eller "tyst drift." Många tillverkare strävar efter att minska ljudnivån och inkluderar teknologier som syftar till att göra deras kyl/frysar mer ljudlösa och behagliga för hemmamiljön.

Updaterad:

Andra liknande artiklar:

 • Alternativ till en traditionell köksfläkt?

  Om du inte vill ha en traditionell köksfläkt eller fläktkåpa så finns det idag faktiskt några alternativ som fungerar lika bra. I det här inlägget går vi igenom alla alternativ som finns till köksfläktar och fläktkåpor. Lär dig mer om spishällar med inbyggd fläkt och bänkfläktar som du placerar in i bänkskivan.

 • Planerar du att köpa en spishäll med fläkt? Så väljer du rätt modell

  I det här inlägget går vi igenom vilka fördelar det finns med en spishäll med fläkt, se också bilder på flera populära modeller. Till sist ger vi dig också några tips på saker som du bör känna till innan du väljer en spishäll med integrerad köksfläkt.

 • Bäst i test - Bäst fristående vakuumförpackare (2024)

  I det här inlägget har vi samlat de bästa fristående vakuumförpackarna. Vi går också igenom vilka skillnader där är mellan en fristående vakuumförpackare och en integrerad vakuumlåda. Se aktuella priser och var du kan köpa dessa produkter till bäst pris på nätet.

 • Bäst i test - Bäst grillpanna till induktionshällar (2024)

  Här går vi igenom vilka grillpannor som är bäst för dig som har en induktionshäll. Vi har tidigare tipsat om några bra stekbord, men med en grillpanna så kan du få samma effekt som från ett grillgallret i och med att du kan steka på något högre temperaturer jämfört med ett vanligt stekjärn.