Kampanj: BORA X BO + Värmelåda spara 8 000 kr.Kampanj: BORA X BO + Värmelåda - Gäller t.o.m 31 Maj, 2023.

Vad är skillnaden mellan BORA Pure och X Pure?

Vad är skillnaden mellan BORA Pure och X Pure?

Vilken skillnad är där mellan BORA Pure och X Pure?

Många som är intresserade av spishällarna från BORA tittar ofta på Pure och X Pure, dessa spishällar ser väldigt ut bortsett från bredden. BORA Pure är 80 cm och BORA X Pure är 90 cm, men vad mer skiljer sig åt mellan dessa två spishällar? I det här inlägget går vi igenom vilka likheter samt skillnader där är mellan dessa två modeller. Låt oss börja med att titta på vilka likheter som finns.

Detta är samma på Pure och X Pure:

 • Båda har samma fläkt och lösning för ventilation (välj mellan kolfilter eller frånluft).
 • Båda har samma storlek på fläkthållet (den enda skillnaden är utseendet på fläktgallret).
 • Båda har samma effekt. (9 effektlägen + power mode).
 • Båda kontrolleras med en touchslider-funktion.
 • Båda har samma styrenhet och kontrollpanel.

Detta är skillnaden mellan Pure och X Pure:

 • Storleken - Pure räknas som en 80 cm spishäll och X Pure en 90 cm spihäll men båda går att placera i ett 80 cm bänkskåp.
 • Induktionszoner - X Pure har 2 st flexZoner som gör att du kan placera flera kokkärl var du vill inom kokzonen. Pure har 4 st fasta induktionszoner.
 • Priset - En spishäll med så kallade flexZoner är vanligtvis något dyrare oavsett vilket märke man väljer. Dessutom är X Pure något större vilket bidrar till att den blir något dyrare.

Vilken modell ska man välja - BORA Pure eller X Pure?

När man väljer mellan BORA Pure och X Pure så är det framförallt typen av induktionszoner som kommer spela roll när man bestämer sig för en av modellerna. Många som redan har en spishäll med flexZoner (eller om man har testat denna typen av spishäll) vill inte gå tillbaka till en spishäll med fasta induktionszoner, så därför väljer dessa personer BORA X Pure.

Men för någon som inte behöver extra utrymmet som X Pure ger så är Pure exakt lika bra, både gällande effekten på ångsugen och induktionen/uppvärmningen så då kan det något lägre priset som Pura har vara lockande.

Har du några frågor eller funderingar kring BORA Pure eller X Pure? Då ska du kontakta vår samarbetspartner via formuläret som du hittar på sidorna om BORA Pure och BORA X Pure.

Att tänka på när du väljer mellan BORA Pure och X Pure:

 1. Se till så du har tillräckligt med utrymme i eller bakom bänkskåpet så att luften kan ledas bort. (Med kolfilter behöver du ha ett utrymme på 25 mm bakom skåpet. Med kanalsystemet så drar man rören i skåpet och då behöver man 120 mm i bakkanten av skåpet och lådorna kan max vara 480 mm djupa.)
 2. Hur många kokzoner behöver du? Om du gillar att laga mat och vill ha möjlighet att använda fler kokkärl och stekjärn samtidigt så är BORA X Pure att föredra eftersom du är inte låst till 4 st fasta zoner. Dessutom är X Pure något strörre vilket bidrar till att du får extra utrymme för matlagning.

Jämförelse - BORA Pure och X Pure

Storlek:

 • BORA Pure: 515 x 760 mm (Passar i 80 cm bredda bänkskåp).
 • BORA X Pure: 515 x 830 mm (Passar i 80 - 90 cm bredda bänkskåp).

Kokzoner:

 • BORA Pure: 4 st fasta kokzoner.
 • BORA X Pure: 2 st flexibla kokzoner (Du kan placera 2 - 3 stora kokkärl eller 4 st mindre kokkärl inom kokzonen).

Ventilation:

 • BORA Pure & X Pure: I båda modellerna kan du välja mellan kolfilter med luftcirkulation eller frånluft som du ansluter via ett rörpaket.

Fläkthåll & Filter:

 • BORA Pure & X Pure: Båda modellerna har ett fläkthåll som är 15 cm i diameter och som täcks av ett galler i hårdplast som man kan få i olika färger. Via fläkthället har du också tillgång till kolfilter, fettfilter och uppsamlingskärl som skyddar fläkten om något skulle koka över.

Var kan man köpa BORA Pure eller X Pure?

Som du kanske har märkt så går BORA ej att köpa via nätet eller någon näthandelsbutik och detta beror på att produkterna endast går att köpa/beställa via BORAs återförsäljare som vanligtvis är köksbutiker.

Vanliga frågor om BORA Pure och X Pure:

Hur lång garanti har Pure och X Pure?

Både BORA Pure och X Pure har 2 års garanti, men genom att registrera produkten via mybora.com så kan du få 1 års extra garanti. Så totalt går det att få 3 års garanti på produkterna från BORA. Allt du behöver göra vid registreringen är att ange dina kontaktuppgifter samt lite uppgifter om din produkt.

Hur installerar man kolfilter i Pure och X Pure?

Att installera kolfiltret i BORA Pure och X Pure är väldigt enkelt och processen är exakt likadan på båda modellerna. Allt du behöver göra för att installera kolfiltret är att ta bort gallert från fläkthållet och lyfta upp fett- och uppsamlingskärlet. Därefter finns det ett hål på 100x50 mm i den vänstra sidan av fläkthållet där kolfiltret sitter.

Så om där redan är ett kolfilter installerat så börjar du med att dra ut det gamla. Sen för att installera det nya så tar du och formar det nya kolfiltret i en cirkel så det går ner i fläkthållet. Därefter för du in kolfiltret medurs i samma hål som du tog ut det ifrån.

Se också:

Published: