Sidan kan innehålla affiliate-länkar, detta gör det möjligt för oss att hålla sidan fri från annonser. Så här fungerar det

Köpguide: Stora stekpannor (30 - 36 cm) för induktionshällar (2024)

Köpguide: Stora stekpannor (30 - 36 cm) för induktionshällar (2024)

Att hitta den perfekta stekpannan för din induktionshäll kan vara en utmaning. Med så många alternativ på marknaden är det lätt att känna sig överväldigad av valmöjligheterna. Men oroa dig inte, vi är här för att göra det enklare för dig. Vår köpguide tar dig genom de bästa stora stekpannorna i storlekarna 30 till 36 cm och självklart har de en induktionsbotten så de fungerar på alla induktionshällar.

En stekpanna är en oumbärlig köksredskap för varje hemmakock, oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren mästerkock. Den rätta stekpannan kan göra skillnaden mellan en måltid som imponerar och en som lämnar något att önska. Med vår köpguide kan du känna dig säker på att du gör ett välgrundat val som kommer att lyfta dina matlagningserfarenheter till nya höjder.

Vi har noggrant valt ut stekpannor som erbjuder både överlägsen prestanda och hållbarhet samtidigt som de är kompatibla med induktionshällar. Oavsett om du föredrar rostfritt stål, gjutjärn eller keramisk beläggning har vi alternativ för dig. Från märkesprodukter till budgetvänliga alternativ, vi har täckt alla prisklasser för att passa olika behov och preferenser.

Följ med oss när vi utforskar egenskaperna hos de bästa stora stekpannorna för induktionshällar på marknaden idag. Med vår expertis och vägledning kommer du snabbt att kunna hitta den perfekta stekpannan för dina behov och ta din matlagning till nästa nivå. Om du inte bryr dig så mycket om storleken så kan du också titta på vårt tidigare inlägg: Bäst i test - Bäst stekpanna och stekjärn för induktionshällar (2024)

Stora stekpannor som fungerar på induktionshällar:

Vilka stekpannor med en storlek på 30 - 36 cm är bäst för induktion?

Satake med Honeycomb-beläggning, 32 cm

Information:

En stekpanna med fantastiska egenskaper och ett hållbart material. Stekpannan från Satake är tillverkad i lättvikts-gjutjärn och belagd med Honeycomb Whitford Xylan, en patenterat non-stick beläggning som är otroligt effektiv. Den mönstrade ytan har en tjocklek på 1-1.5 mm och ser till att ingenting fastnar, samtidigt som du även får en perfekt och läcker stekyta. I och med honeycomb-beläggning så behöver du dessutom inte använda spciellt mycket fett när du steker vilket bidrar till en mer hälsosam mat.

Detta gillar vi med produkten:

 • Innovativ Honeycomb-beläggning så du kan laga mat med mindre fett.
 • Beläggning som tål metallredskap.
 • Tål maskindisk
Material:
Gjutjärn
Detta ingår:
1 st stekpanna 32 cm.
Pris:
599 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Mareld by Garcima kolstålspanna, 32 cm

Information:

Mareld by Garcima kolstålspanna är en högkvalitativ stekpanna tillverkad i Spanien, ett land med en lång och stolt tradition av just kolstålspannor i olika former och storlekar. Kolstålspannan har i århundraden varit en del av spansk matlagningstradition och är än idag ett populärt val för både professionella kockar och hemmakockar. Pannorna är kända för sin tålighet, sin mångsidighet och sin förmåga för att ge jämn värmefördelning – en faktor som är särskilt avgörande för att uppnå ett perfekt stekresultat.

Detta gillar vi med produkten:

 • Tillgänglig i tre olika storlekar: 24, 28 och 32 cm
 • Fungerar på alla värmekällor, inklusive induktionshällar.
 • Tål maskindisk
Material:
Kolstål
Detta ingår:
1 st stekpanna 32 cm.
Pris:
599 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Scanpan TechnIQ stekpanna, 30 cm

Information:

Denna rejäla TechnIQ stekpanna från danska Scanpan är en fröjd att arbeta med. Pannans låga och lutande kanter gör att du obesvärat kan vända maten under stekning, vilket är särskilt fördelaktigt till mer porösa råvaror som fisk, som annars kan vara aningen komplicerat att vända. Här är det också lättare att ta maten från pannan, samtidigt som designen ger dina råvaror en läcker brun yta. Pannans extra långa handtag är välbalanserat och ser till att den alltid är bekväm och enkel att arbeta med.

Tillsammans med övriga produkter i TechnIQ-serien är den utvecklad tillsammans med professionella kockar, med målet att skapa en optimerad köksserie som alltid uppnår det perfekta resultatet.

Detta gillar vi med produkten:

 • För professionell användning.
 • Utvecklad i sammarbete med kockar.
 • Kan användas på alla typer värmekällor, inklusive induktion.
Material:
Aluminium
Detta ingår:
1 st stekpanna 30 cm.
Pris:
1 399 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

GreenPan Barcelona stekpanna med keramisk beläggning, 30 cm

Information:

En stekpanna med en beläggningen som har oöverträffad livslängd och non stick-prestanda som kommer att förenkla hälsosamma måltider under många år framöver. Stekpannan från serien Barcelona är konstruerade i kombination med ett extra tjockt aluminiumhölje och den nyaste Magneto induktionstekniken, vilket gör att stekpannan har en snabb och jämn värmefördelning.

Handtaget är tillverkat i gjutet rostfritt stål, vilket passar handen perfekt och ger ett elegant utseende. Stekpannan har också fått den nyaste och hittills bästa versionen av Thermolons hälsosamma och keramiska non stick-beläggning, Infinity Professional.

Detta gillar vi med produkten:

 • Jämn värmefördelning, perfekt för induktionshällar.
 • Ugnssäker så den går även att använda i ugnen.
 • Fungerar effektivt på alla typer av spishällar.
 • Livstidsgaranti för fabrikationsfel.
Material:
Rostfritt stål
Detta ingår:
1 st stekpanna, 30 cm
Pris:
769 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Hestan ProBond stekpanna med non-stick, 32 cm

Information:

ProBond stekpanna från Hestan passar perfekt till vardagen såväl som till festen, där den stora middagen står på menyn. Stekpannan är nämligen otroligt effektivt tack vare kärnan i aluminium som leder värme jämnt och effektivt, så du får optimala resultat. Därtill har pannan ett ergonomiskt handtag och levereras med livstidsgaranti.

ProBond-serien består av kokkärl med en konstruktion i fem lager, där botten och utsidan är av rostfritt stål i hög kvalitet. Detta bidrar till att göra stekpannan hållbar och slitstark så den tål maskindisk för enkel rengöring, samt användning i ugn på upp till 316°C.

Detta gillar vi med produkten:

 • Fungerar på alla typer av spisar, inklusive induktionshällar.
 • Erbjuder en snabb och jämn värmefördelning.
 • Har en kärna av aluminium och ytre lager i rostfritt stål.
Material:
Aluminium
Detta ingår:
1 st stekpanna, 32 cm
Pris:
2 777 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Skeppshult stekpanna i gjutjärn med trähandtag, 36 cm

Information:

Skeppshult stekpanna i gjutjärn med trähandtag i storleken 36 cm är en imponerande köksartikel som erbjuder både stil och funktionalitet. Dess gjutjärnskonstruktion ger utmärkt värmefördelning vilket bidrar till en jämn stekning. Trähandtaget ger en rustik touch och förblir svalt under användning, vilket gör det enkelt och bekvämt att hantera pannan. Den generösa storleken på 36 cm gör den perfekt för matlagning av stora portioner eller för måltider med familj och vänner. Stekpannan levereras också förbehandlad med kravmärkt rapsolja från Carlshamns vilket ger stekjärnet en fin svart färg och ett sk. Natural non-stick skydd, helt utan tillsats av några kemikalier.

Detta gillar vi med produkten:

 • Handtag i brunbetsad bok som isolerar värme effektivt.
 • Tillverkat i Sverige med 25 års gjutjärnsgaranti.
 • 5 mm tjock botten som sprida värme jämnt.
Material:
Gjutjärn
Detta ingår:
1 st stekpanna, 36 cm
Pris:
1 799 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Ronneby Bruk Ultra Light Pro stekpanna, 36 cm

Information:

Stekpannan Ultra Light Pro från Ronneby Bruk i storleken 36 cm erbjuder en imponerande kombination av kvalitet, prestanda och användarvänlighet. Dess Ultra Light-design gör den enkel att hantera utan att kompromissa med hållbarheten eller värmefördelningen. Den generösa storleken på 36 cm gör den perfekt för att laga stora portioner eller större måltider för familj och vänner. Den non-stick-belagda ytan garanterar enkel rengöring och du behöver inte använda så mycket fett vid matlagning, vilket bidrar till en mer hälsosam matlagning. Med sin höga kvalitet och pålitliga prestanda är stekpannan Ultra Light Pro ett utmärkt val för alla köksmästare som söker en pålitlig och effektiv stekpanna för att skapa kulinariska mästerverk.

Detta gillar vi med produkten:

 • Tål höga ugnstemperaturer.
 • Har ett traditionellt plåthandtag.
Material:
Gjutjärn
Detta ingår:
1 st stekpanna, 36 cm
Pris:
1 009 kr
Beställ idag

via bagarenochkocken.se

Hur många kan man laga mat till med en stekpanna som är mellan 30 - 36 cm?

Exakt hur många portioner mat du kan laga med en stekpanna i storleken 30 till 36 cm beror på flera faktorer, inklusive vilken typ av mat du lagar och hur mycket du lagar. Generellt sett är en stekpanna i den här storleksklassen perfekt för att laga mat till 3 till 4 personer när det gäller rätter som stir-fries, omeletter, eller sauterade grönsaker.

För mindre portionsstorlekar, som exempelvis biffar eller kycklingbröst, kan du laga mat till upp till 4 till 6 personer beroende på hur mycket kött du lägger i stekpannan åt gången. Detsamma gäller för mindre portioner av pasta- eller risrätter.

Det är viktigt att inte överfylla stekpannan när du lagar mat för att säkerställa jämn tillagning och bra resultat. Att ha tillräckligt med utrymme i pannan för att ingredienserna kan fördela sig jämnt är nyckeln till att undvika överkokning eller ojämn stekning. Så, även om en stekpanna i storleken 30 till 36 cm kan hantera en god mängd mat, är det alltid bäst att vara medveten om portionsstorlekarna och inte överbelasta den för bästa resultat.

Vilken storlek på stekpanna ska man välja?

För att välja rätt storlek på stekpanna så bör du utgå efter dina matlagningsvanor, portionstorlekar och antalet personer du vanligtvis lagar mat till. För enskilda portioner eller mindre måltider kan en mindre stekpanna, vanligtvis omkring 20 till 26 cm i diameter, vara tillräcklig. Dessa mindre stekpannor är också lämpliga för mindre hushåll eller för matlagning av enstaka rätter.

Å andra sidan kan en större stekpanna, i storleken 30 till 36 cm, vara mer lämplig om du ofta lagar mat för fler personer eller om du tillagar stora mängder mat åt gången, till exempel när du bjuder in vänner eller familj på middag. Med en större stekpanna har du mer utrymme att arbeta med och kan laga större portioner utan att behöva koka om eller laga mat i flera omgångar.

Det är också viktigt att ta hänsyn till storleken och kapaciteten på din induktionshäll när du väljer storlek på stekpanna. Om du har en mindre spis eller induktionshäll så kan en för stor stekpanna vara opraktisk och svår att hantera. Å andra sidan kan en för liten stekpanna på en stor spis leda till att värmen inte fördelas jämnt och att maten inte tillagas ordentligt.

Därför skulle vi råd dig att välja en stekpanna som du tror passar dina behov och vanor bäst. Ta hänsyn till hur ofta du lagar mat, för hur många personer och vilken typ av mat du vanligtvis tillagar när du väljer storlek på stekpannan för att säkerställa att du får bästa möjliga matlagningsupplevelse.

Utbud: Något begränsat utbud av 36 cm stora stekpannor.

Trots en ökande popularitet för stora stekpannor, så är utbudet av 36 cm stora stekpannor något begränsat jämfört med mindre storlekar. Detta beror delvis på att stekpannor av denna storlek betraktas som extra stora och kan vara svårare att tillverka och distribuera i stora volymer. Dessutom kan inte alla tillverkare erbjuda 36 cm stora stekpannor på grund av begränsningar i produktionskapacitet eller tillgängliga material.

Det begränsade utbudet av 36 cm stora stekpannor kan också vara en följd av att många konsumenter föredrar mindre storlekar på grund av platsbegränsningar i köket eller för att de endast lagar mat till mindre sällskap. Som ett resultat fokuserar många tillverkare och återförsäljare främst på att tillhandahålla mindre stekpannor som är 20 till 30 cm i diameter.

Trots det så finns det fortfarande några kvalitetsalternativ tillgängliga för dem som letar efter en 36 cm stor stekpanna. Vissa specialiserade köksvarumärken eller tillverkare av professionella köksredskap kan erbjuda ett bredare utbud av större stekpannor för konsumenter som behöver extra utrymme i köket. Dessutom kan onlinebutiker vara en bra resurs för att hitta ett mer varierat utbud av stora stekpannor, inklusive 36 cm storlekar, som kanske inte är tillgängliga i traditionella butiker.

Även om utbudet av 36 cm stora stekpannor kan vara något begränsat, så finns det fortfarande alternativ tillgängliga för dem som söker den extra storleken och kapaciteten för att tillaga större måltider eller mat för en större grupp människor. Genom att utforska olika varumärken och e handels-butiker så går det ofta hitta större stekpannanor och stekjärn.

Material: Att välja rätt material som fungerar på en induktionshäll:

Gjutjärn

Gjutjärnsstekjärn är robusta köksredskap som erbjuder en mängd fördelar för matlagning och bakning. Dessa stekjärn är kända för sin överlägsna värmefördelning och retention, vilket ger jämn och konsekvent tillagning av mat. Den naturliga non-stick-ytan som utvecklas med tiden gör dem idealiska för stekning, bryning och griljering av olika livsmedel, från kött och grönsaker till bakverk som pannkakor och bröd.

Stekjärn i gjutjärn är också extremt mångsidiga och kan användas på spisen, i ugnen eller till och med på grillen. Dess hållbarhet gör dem till långvariga kökskamrater som kan ärvas genom generationer med rätt skötsel. Genom att enkelt rengöra och underhålla gjutjärnsstekjärn kan man njuta av deras fantastiska matlagningsförmåga under många år framöver.

Så tar du hand om en gjutjärnspannan:

 • Diska för hand i hett vatten: Efter varje användning, diska stekpannan för hand med hett vatten och en mjuk svamp eller borste. Undvik att använda diskmedel, eftersom det kan bryta ner det naturliga skyddet på stekpannans yta.
 • Om stekpannan verkar torr eller börjar visa tecken på rost, smörj den lätt med matolja eller smält smör med en mjuk trasa eller pappershandduk.
 • För att ge pannan nytt liv: För att avlägsna envisa matrester och ge stekpannan ny glans, täck botten med cirka 5 mm grovsalt. Placera stekpannan på spisen över hög värme och låt den stå i cirka 2 minuter. Skaka om pannan ibland för att fördela saltet jämnt. Saltet absorberar det fastbrända fettet och matresterna. Kasta bort saltet och låt stekpannan svalna innan du går vidare till nästa steg.
 • För att steka in stekpannan på nytt och återställa dess non-stick-yta: Börja med att täcka botten med ett tunt lager olja. Värm stekpannan på låg värme i cirka 30 minuter för att låta oljan absorberas och bilda en skyddande yta. Häll av eventuell överflödig olja och torka stekpannan med lite hushållspapper för att avlägsna överskottsolja.

Kolstål

Kolstål är en populär typ av stekjärn som har fått ökad uppmärksamhet tack vare dess utmärkta prestanda och mångsidighet i köket. Tillverkade av en blandning av kol och järn, kolstålspannor erbjuder jämn värmefördelning och utmärkt värmehållning, vilket ger möjlighet till perfekt bryning och stekning av en mängd olika livsmedel. Kolstålets tunnare konstruktion jämfört med gjutjärn gör dem lätta att hantera samtidigt som de fortfarande har den robusta hållbarheten och slitstyrkan som förknippas med järnkök.

Dess naturliga non-stick-egenskaper förbättras med tiden genom seasoning-processen, där olja bränns in i ytan för att skapa en skyddande patina. Dessa stekjärn är mångsidiga och kan användas på spisen, i ugnen eller till och med över öppen eld. Med rätt skötsel och underhåll kan kolstålspannor vara pålitliga kökskamrater som levererar enastående resultat vid matlagning under lång tid framöver.

Så tar du hand om en kolstålspannan:

 • Låt stekpannan svalna innan du tvättar den för att undvika att den slår sig.
 • Tvätta stekpannan för hand med varmt vatten och en mjuk svamp eller borste.
 • Undvik att använda diskmedel, om möjligt, för att bevara stekpannans naturliga non-stick-yta.
 • Torka stekpannan noggrant med en ren handduk för att förhindra rostbildning.
 • (valfritt) Applicera en tunn film av olja över ytan efter varje användning för att skydda mot rost.

Rostfritt stål

Stekjärn i rostfritt stål är populära köksredskap kända för sin hållbarhet, motståndskraft mot korrosion och enkel rengöring. Tillverkade av en legering av järn med krom och ibland andra metaller, erbjuder rostfritt stål stekjärn jämn värmefördelning och hållbarhet. Deras ytor är vanligtvis släta och non-stick, vilket gör dem perfekta för en mängd matlagningstekniker, inklusive stekning, sautering och bryning.

Rostfria stekjärn är också kompatibla med alla typer av spisar, inklusive induktion, och kan användas både på spisen och i ugnen. Med rätt skötsel och användning kan stekjärn i rostfritt stål vara pålitliga köksredskap som levererar enastående resultat vid matlagning och bakning i många år framöver.

Så tar du hand en stekpanna i rostfritt stål:

 • Låt stekpannan svalna till rumstemperatur innan du tvättar den för att undvika termisk chock.
 • Tvätta stekpannan för hand med varmt tvålvatten och en mjuk svamp eller borste.
 • Använd en rengöringssvamp för att avlägsna envisa matrester.
 • Torka stekpannan noggrant med en ren handduk för att förhindra vattenfläckar.
 • (valfritt) Om det skulle uppstå fläckar så kan du använda rostfri stålrengöring för att polera bort dem.

Belagd / Emaljerad

Stekjärn med beläggning eller emaljerad yta är ett populärt val för kök över hela världen tack vare deras användarvänlighet och mångsidighet. Denna typ av stekjärn har vanligtvis en yttre beläggning av antingen non-stick-material eller emalj som ger en slät yta och gör matlagningen och rengöringen enkel. Beläggningen eller emaljen förhindrar att maten fastnar och möjliggör användning av mindre fett vid matlagning, vilket gör dem till ett hälsosamt alternativ för köket.

Dessa stekjärn är lämpliga för en mängd olika matlagningstekniker, från stekning och bryning till bakning och sautering. Dessutom är de ofta lättare att rengöra än traditionella gjutjärnsstekjärn och kräver inte seasoning-processen för att upprätthålla sin non-stick-egenskap. Med deras praktiska funktioner och enkla användning är stekjärn med belagd eller emaljerad yta ett utmärkt val för både amatör- och professionella kockar.

Så tar du hand en stekpanna med beläggning:

 • Använd mjuka redskap: Använd alltid trä- eller plastredskap när du lagar mat i en stekpanna med beläggning. Metallredskap kan skada beläggningen och minska dess effektivitet.
 • Diska för hand: Diska stekpannan för hand med varmt tvålvatten och en mjuk svamp eller borste efter varje användning. Undvik att använda grova rengöringsmedel som kan skada beläggningen. Undvik att diska stekpannan i diskmaskinen, eftersom det hårda tvättmedlet och de heta temperaturerna kan slita på beläggningen och minska dess livslängd.
 • Torka noggrant: Torka stekpannan noggrant med en ren handduk för att förhindra vattenfläckar.
Updaterad:

Andra liknande artiklar:

 • Alternativ till en traditionell köksfläkt?

  Om du inte vill ha en traditionell köksfläkt eller fläktkåpa så finns det idag faktiskt några alternativ som fungerar lika bra. I det här inlägget går vi igenom alla alternativ som finns till köksfläktar och fläktkåpor. Lär dig mer om spishällar med inbyggd fläkt och bänkfläktar som du placerar in i bänkskivan.

 • Planerar du att köpa en spishäll med fläkt? Så väljer du rätt modell

  I det här inlägget går vi igenom vilka fördelar det finns med en spishäll med fläkt, se också bilder på flera populära modeller. Till sist ger vi dig också några tips på saker som du bör känna till innan du väljer en spishäll med integrerad köksfläkt.

 • Bäst i test - Bäst fristående vakuumförpackare (2024)

  I det här inlägget har vi samlat de bästa fristående vakuumförpackarna. Vi går också igenom vilka skillnader där är mellan en fristående vakuumförpackare och en integrerad vakuumlåda. Se aktuella priser och var du kan köpa dessa produkter till bäst pris på nätet.

 • Bäst i test - Bäst grillpanna till induktionshällar (2024)

  Här går vi igenom vilka grillpannor som är bäst för dig som har en induktionshäll. Vi har tidigare tipsat om några bra stekbord, men med en grillpanna så kan du få samma effekt som från ett grillgallret i och med att du kan steka på något högre temperaturer jämfört med ett vanligt stekjärn.