Sidan kan innehålla affiliate-länkar, detta gör det möjligt för oss att hålla sidan fri från annonser. Så här fungerar det

Vad är skillnaden mellan BORA Classic 2.0 och Professional 3.0?

Vad är skillnaden mellan BORA Classic 2.0 och Professional 3.0?

Vilken skillnad är där mellan BORA Classic 2.0 och Professional 3.0?

BORA Classic 2.0 och Professional 3.0 är två populära modeller inom det innovativa kökssystemet BORA, som revolutionerar matlagning och ventilation. Dessa modeller erbjuder en unik lösning genom att kombinera effektiv fläkt direkt vid kokzonen, vilket eliminerar behovet av traditionell köksfläkt.

Men vad är egentligen skillnaderna mellan BORA Classic 2.0 och Professional 3.0? I denna artikel kommer vi att utforska de viktigaste skillnaderna mellan dessa två modeller för att hjälpa dig att göra det rätta valet för ditt kök.

BORA Classic 2.0 är den första varianten av BORA-systemet som är modulärt och har redan imponerat användare med sina banbrytande egenskaper. Med en elegant design och högkvalitativa material erbjuder Classic 2.0 en pålitlig och effektiv spishäll med integrerad fläkt. Den effektiva fläkten gör det möjligt att ta bort, rök, matos och ångor direkt vid källan, vilket skapar en fräsch och behaglig köksmiljö.

BORA Professional 3.0 är den andra och mest avancerade varianten av BORA-systemet som har det innovativa och anpassningsbara modulerna som inkluderar teppanyaki, gas, wok, glaskeramik och induktionshällar. Professional 3.0 kombinerar elegant design med en hög prestanda och funktionalitet. Med manuella reglage för styrning och en ännu mer effektiv fläkt erbjuder Professional 3.0 en imponerande användarupplevelse.

I följande stycken kommer vi att titta närmare på de tekniska skillnaderna och funktionerna hos BORA Classic 2.0 och Professional 3.0, för att ge dig en bättre förståelse för vilken modell som passar bäst för ditt kök.

Saker som är samma på Classic 2.0 och Professional 3.0:

 • Båda modellerna är modulära - Välj mellan teppanyaki, gas, wok, glaskeramik och induktion.
 • Båda går att utöka med en eller flera fläktenheter och spishällar.
 • Båda har tillgång till samma typer av modulära spishällar.

Saker som skiljer sig åt mellan Classic 2.0 och Professional 3.0:

 • Storleken - Classic 2.0 är en 80 cm spishäll och Professional 3.0 en 90 cm spishäll.
 • Styrning & kontroll - Classic 2.0 har en touchkontroll, medans Professional 3.0 har fysiska reglage som monteras i kökstommen.

Vilken ska man välja - BORA Classic 2.0 eller Professional 3.0?

När man väljer mellan BORA Classic 2.0 och Professional 3.0 så är det framförallt storleken, utseendet och hur man styr enheterna som kommer spela roll när man bestämer sig för en av modellerna. Classic 2.0 har en fläktenhet som har en integrerad display med touchkontroll som gör att du kan styra båda fläktenheten och spishällarna. Professional 3.0 har 5 st manella vridknappar med en skarp LED-display som visar vilken effekt spishällen eller fläkten har.

Har du några frågor eller funderingar kring BORA Classic 2.0 eller Professional 3.0? Då ska du kontakta vår samarbetspartner via formuläret som du hittar på sidorna om BORA Classic 2.0 och BORA Professional 3.0.

Att tänka på vid valet av BORA Classic 2.0 och Professional 3.0:

 1. Se till så du har tillräckligt med utrymme i eller bakom bänkskåpet så att luften kan ledas bort. (Med kolfilter behöver du ha ett utrymme på 25 mm bakom skåpet. Med kanalsystemet så drar man rören i skåpet och då behöver man 120 mm i bakkanten av skåpet och lådorna kan max vara 480 mm djupa).
 2. Hur många kokzoner behöver du? Om du gillar att laga mat och vill ha möjlighet att använda fler kokkärl och stekjärn samtidigt så är både Classic 2.0 och Professional 3.0 att föredra eftersom du är inte låst till 4 st fasta zoner eftersom båda har så kallade flexinduktionshällar. Det innebär att du kan placera kokkärl och stekjärn var du vill inom induktionszonen.

Jämförelse - BORA Classic 2.0 och Professional 3.0

Storlek:

 • BORA Classic 2.0: 776 x 544 mm (Passar i 80 cm bredda bänkskåp).
 • BORA Professional 3.0: 856 x 544 mm (Passar i 90 cm bredda bänkskåp).

Enheter:

 • BORA Classic 2.0: Induktion, teppanyaki, wok, gas eller keramisk.
 • BORA Professional 3.0: Induktion, teppanyaki, wok, gas eller keramisk.

Kontroll:

 • BORA Classic 2.0: Touchkontroll med display i fläktenheten.
 • BORA Professional 3.0: Kontrolleras via 5 st manella vridknappar med LED-display som visar effekten.

Ventilation:

 • BORA Classic 2.0 & Professional 3.0: Båda modellerna går att anpassa med kolfilter (luftcirkulation) eller frånluft som du ansluter till ett ventilationsystem med hjälp av ett rörpaket.

Fläktenhet:

 • BORA Classic 2.0: Denna modellen har ett något mindre fläkthål (330 x 86 mm) jämfört med Professional 3.0 (411 x 67 mm) och det beror på att där finns en integrerad display och kontroll i själva fläktenheten.
 • BORA Professional 3.0: I denna modellen så utgör fläkthålet nästan hela enheten i och med att där inte finns någon integrerad display eller kontroll, istället monterar man manuella vred i köksfronten som har en LED-display som visar effekten på fläkten eller spisenheten.

Pris:

 • BORA Classic 2.0: Beroende på vilka spishällar du väljer så kan priset variera på BORA Classic 2.0, men standard varianten som har 2 st induktionshällar börja på 79 000 kr.
 • BORA Professional 3.0: Precis som med Classic 2.0 så kommer priset variera på BORA Professional 3.0 beroende på vilka spishällar som du väljer, men standard varianten som har 2 st induktionshällar börja på 108 000 kr.

Var kan man köpa BORA Classic 2.0 eller Professional 3.0?

Som du kanske har märkt så går BORA ej att köpa via nätet eller någon näthandelsbutik och detta beror på att produkterna endast går att köpa/beställa via BORAs återförsäljare som vanligtvis är köksbutiker.

Vill du komma i kontakt med en återförsäljare av BORA så kan du fylla i dina uppgifter på sidorna BORA Classic 2.0 och Professional 3.0 så kontaktar vår samarbetspartner dig för mer information samt ett kostnadsfritt prisförslag.

Vanliga frågor om BORA Classic 2.0 och Professional 3.0:

Hur lång garanti har Classic 2.0 och Professional 3.0?

Alla spishällarna från BORA har 2 års garanti, men genom att registrera produkten via mybora.com så kan du få 1 års extra garanti. Så totalt går det att få 3 års garanti på alla produkterna från BORA. Allt du behöver göra vid registreringen är att ange dina kontaktuppgifter, produktnumret och var du har köpt produkten.

Finns det olika storlekar eller konfigurationer tillgängliga för Classic 2.0 och Professional 3.0?

Även om både Classic 2.0 och Professional 3.0 är modulära och har flera olika enheter tillgängliga så har dessa spishällar en fast bredd på 80 cm för Classic 2.0 och 90 cm för Professional 3.0 - detta innebär att oavsett vilken konfiguration och enheter som du väljer så kommer spishällen alltid vara (minst) 80 cm eller 90 cm.

Vi skriver (minst) eftersom båda modellerna går att expandera och göra större genom att köpa till en extra fläktenhet och extra spisenheter.

Updaterad:

Andra liknande artiklar:

 • Alternativ till en traditionell köksfläkt?

  Om du inte vill ha en traditionell köksfläkt eller fläktkåpa så finns det idag faktiskt några alternativ som fungerar lika bra. I det här inlägget går vi igenom alla alternativ som finns till köksfläktar och fläktkåpor. Lär dig mer om spishällar med inbyggd fläkt och bänkfläktar som du placerar in i bänkskivan.

 • Planerar du att köpa en spishäll med fläkt? Så väljer du rätt modell

  I det här inlägget går vi igenom vilka fördelar det finns med en spishäll med fläkt, se också bilder på flera populära modeller. Till sist ger vi dig också några tips på saker som du bör känna till innan du väljer en spishäll med integrerad köksfläkt.

 • Bäst i test - Bäst fristående vakuumförpackare (2024)

  I det här inlägget har vi samlat de bästa fristående vakuumförpackarna. Vi går också igenom vilka skillnader där är mellan en fristående vakuumförpackare och en integrerad vakuumlåda. Se aktuella priser och var du kan köpa dessa produkter till bäst pris på nätet.

 • Bäst i test - Bäst grillpanna till induktionshällar (2024)

  Här går vi igenom vilka grillpannor som är bäst för dig som har en induktionshäll. Vi har tidigare tipsat om några bra stekbord, men med en grillpanna så kan du få samma effekt som från ett grillgallret i och med att du kan steka på något högre temperaturer jämfört med ett vanligt stekjärn.